Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
19.10.2018 12:52 - СТИВ БАНЪН СЕ ГОТВИ ДА ПОПИЛЕЕ СОРОС И ЦЯЛАТА ЕВРОИНТЕГРИРАНА „ДАВОС-ка ПАРТИЯ“
Автор: zahariada Категория: Политика   
Прочетен: 677 Коментари: 1 Гласове:
3


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
  СТИВ БАНЪН СЕ ГОТВИ ДА ПОПИЛЕЕ СОРОС И ЦЯЛАТА ЕВРОИНТЕГРИРАНА „ДАВОС-ка ПАРТИЯ“ https://anonybulgaria.wordpress.com/2018/07/29/13985/?fbclid=IwAR0w6B-TsDOOvfTOFohNXoyyo7m5KRA5_F9er10MmXannJgio4u6zspeMbA
matildamarton / 29/07/2018

СТИВ БАНЪН СЕ ГОТВИ ДА ПОПИЛЕЕ СОРОС И ЦЯЛАТА ЕВРОИНТЕГРИРАНА „ДАВОС-ка ПАРТИЯ“, КАКТО ТОЙ Я НАРИЧА, СМЯТА ДА ИЗПОЛЗВА МЕРКЕЛ КАТО „ИДЕАЛНАТА ПОЧВА“ ВЪРХУ КОЯТО ЩЕ БЪДЕ СЪЗДАДЕНО ПАНЕВРОПЕЙСКОТО НАЦИОНАЛИСТИЧЕСКО „ДВИЖЕНИЕ“ /“THE MOVEMENT“/, ЧИИТО ОСНОВИ ТОЙ ВЕЧЕ ПОЛАГА

Между другото, брюкселските червеи изглежда вече са изтръпнали от това мероприятие на Банън респ. на Тръмп – много е показателно, че педофил №1 на Еврогейпарламента и топприватизатор на гръцките държавни предприятия, лицето Ги Верховстад, ВЕЧЕ е вземал отношение и то изключително драматично, по „Движение“-то на Банън:

„Крайнодесните възгледи на Банън и намерението му да внесе в Европа политиките на омразата на Тръмп, ще бъдат отхвърлени от ПРИЛИЧНИТЕ европейци. Ние знаем какво причини кошмарът на НАЦИОНАЛИЗМА на нашите страни в миналото. Ние трябва да спрем /буквално „да забраним“ – we must ban Bannon“/ Банън!“
Автор: Тайлър Дърдън, „Зиро Хедж“, 29.07.18 г. /със съкращения/

Превод: Р. Григоров / Българска Легия за защита

image

Стив Банън възнамерява да оглави „популистки“ /т.е. националистически/ бунт в рамките на цяла Европа, който ако се окаже успешен, в крайна сметка буквално ще смаже Сорос и неговата мрежа от „отворени“ неправителствени организации.

Как точно бившият главен стратег на Белия дом и на „Голдман Сакс“ смята да направи това?

Банън ще създаде британска неправителствена организация с нестопанска цел, наречена „Движението“, която ще бъде изградена по модела на „Отворено общество“ на Сорос, чиято чел ще бъде да обединява сестрински европейски партии, изповядващи сходни /националистически/ идеологии и консервативни тинк-танкове /мозъчни тръстове/ с други „поддържащи структури“.

Организацията ще бъде основен източник на социологически проучвания, съвети за отправяните послания, насочване на информация и изследвания на тинк-танковете за нуждите на нароилите се из цяла Европа „десни“ /т.е.националисти/, които обаче в много случаи нямат професионално изградени политически структури и достатъчни бюджети.

Амбицията на Банън е организацията му с бързи темпове да се превърне в съперничеща по влияние на мрежата „Отворено общество“ на Сорос, която е вложила 32 милиарда $ в „либерални каузи“ от създаването й през 1984 г. до днес.

През миналата година Банън има разговори с „десни групи“ из целия континент, като се започне от Найджъл Фарадж във Великобритания и членове на Националния фронт на Марин ЛьоПен във Франция, през Виктор Орбан и се стигне до полските „популисти“ на Изток.

С други думи – с всеки, който не харесва трафика на мигранти към Европа през Средиземно море, където оперират Соросовите неправителствени организации.

Банън се цели в създаването на националистическа твърдина в Европейския парламент, която да набере 1/3, а и повече, от депутатите след изборите за Европейски парламент следващия май. Или както изтъква „Дейли Бийст“, „популистки блок от такъв мащаб би трябвало да има вече способността да влияе сериозно върху парламентарните мероприятия, а и същевременно да даде на Банън една огромна власт вътре в популисткото движение“.

Тази идея ми дойде, когато Марин ЛьоПен ме покани да говоря пред Националния фронт в Лил“, спомня си Банън. „Кажи ми какво искаш да кажа“, я попитах. ЛьоПен ми отговори: „Всичко, което трябва да кажеш е: „Ние не сме сами“ /‘We’re not alone”/.

Докато Движението е още в зародиш, машината обаче вече е задвижена на пълни обороти, за да бъдат наети на пълен работен ден поне 10 служители в централата на Банън в Брюксел през следващите няколко месеца вкл.експерт по изборите, говорител на движението, офис-менеджър и изследовател. И ако всичко върви ОК, бройката им трябва да надхвърли 25 човека след 2019 г.

За да реализира плана си, Банън смята са прекарва поне половината от времето си в Европа и то най-вече „в полеви условия“, но първо да приключат американските частични избори за Конгреса през ноември. Движението ще служи и като връзка между про-Тръмп ядрото в Щатите и европейските националистически движения.

Банън и Рахим Касам /Raheem Kassam/, бившият „началник-щаб“ на Фарадж и редактор на сайта Breitbart отвориха нещо като бюро в един петзвезден хотел на „Мейфеър“ в Лондон седмица преди посещението на Тръмп. Между телевизионните участия като „наместници“ на Тръмп, те бяха и домакини в хотела на редица водещи фигури от европейската десница, според „Дейли Бийст“.

„Пожънахме такъв успех, че вече започваме с набирането на служителите“, казва Банън. „ВСИЧКИ СА СЪГЛАСНИ С ТОВА, ЧЕ СЛЕДВАЩИЯТ МАЙ ЩЕ Е ОТ КАПИТАЛНА ВАЖНОСТ, ЧЕ ТОВА ЩЕ БЪДЕ ПЪРВОТО ОБЩОЕВРОПЕЙСКО СБЛЪСКВАНЕ ЛИЦЕ В ЛИЦЕ НА НАЦИОНАЛИЗМА С „ДАВОС-ката ПАРТИЯ“. ТОВА ЩЕ БЪДЕ ЕПОХАЛЕН ДЕН ЗА ЕВРОПА“.

А, и Бенън смята да използва германският канцлер Ангела Меркел, като „идеалната почва, която ще подхрани ускоряването на това развитие в Европа“, допълва „Дейли Бийст“.

Той описва Меркел и Еманюел Макрон, френският президент, който победи ЛьоПен с балотаж на изборите миналата година, като ОБРЕЧЕНИ ФИГУРИ. След като Великобритания гласува мивалата година да напусне ЕС, визията на Меркел/Макрон за „обединен континент“ ще бъде проверена на изборите през май догодина.

Банън е убеден, че през идващите няколко години, ще се случи драматично пропукване на европейската интеграция, най-значимото от десетилетия насам. „ДЕСНИЯТ ПОПУЛИСТКИ НАЦИОНАЛИЗЪМ Е ТОВА, КОЕТО ЩЕ СЕ СЛУЧИ. ТОЙ Е ТОЗИ, КОЙТО ЩЕ УПРАВЛЯВА“,казва Стив Банън. „ЩЕ ИМАТЕ ОТДЕЛНИ НАЦИОНАЛНИ ДЪРЖАВИ, СЪС СОБСТВЕНИТЕ ИМ ИДЕНТИЧНОСТИ И СЪС СОБСТВЕНИТЕ ИМ ГРАНИЦИ“, Стив Банън.

През юни Банън се срещна с новия италиански вътрешен министър Матео Салвини и с американския кардинал Реймънд Бърк, , като и двамата се противопоставят категорично на политиката на Папата за „отворени“ граници. Тримата се срещнаха в Рим, където Банън дойде, за да отпразнува сформирането на новото националистическо /“популистко“/ коалиционно правителство на Италия, ръководено от Салвини, лидера на движението „Пет звезди“ Луиджи Ди Майо и министър-председателя Джузепе Конте.

По време на визитата си, Банън е отишъл до 800-годишния католически манастир „Трисули“, управляван от консервативния британски католически абат Бенджамин Харнуел, който същевременно ръководи и консервативния католически Институт „Dignitatis Humanae“, основан с идеята да подпомага християнските политици „публично да отстояват вярата си“.

Манастирът ще бъде и домакин на събития с оратори като Банън и Бърк и консервативни християнски лидери.

Харнуел и неговата организация са важна връзка между Бенън и Бърк. Харнуел е човекът, който ги е запознал двамата, според статия в „Ню Йорк Таймс”, позоваваща се на сайта на Харнуел. Банън е говорил на една от конференциите на Харнуел през 2014 г. според линк на сайта, по време на която е предупредил, че адът с „мигрантите“ ще доведе до бърз ръст на национализма. Предишната година, кардинал Бърк пък беше ключовият говорител.

Междувременно, кардиналът пък е един от най-суровите критици на Папата, оспорвайки открито способността му въобще да ръководи Църквата и провеждайки същевременно и кампания по ограничаване на папските правомощия. Бърк открито определи исляма като „заплаха“ и е неприкрит поддръжник на президента Тръмп.

Франциск, изправен срещу нарастващата католическа коалиция срещу политиката му за „отворени“ граници, у особено гласовит по въпроса за „мигрантите“ – както във вече затворените италиански пристанища, така и по границата на САЩ и Мексико:

„Бих искал да подчертая, че въпросът за миграцията не е само въпрос за числа, а за хора – всеки със собствената си история, култура, чувства и стремежи“, каза Франциск миналия месец. „Тези хора, наши братя и сестри, се нуждаят от постоянна защита, независимо от статута им на мигранти“.

Либералите в Европа, междувременно, се нахвърлиха върху Банън – Удо Булман от центристите в Европейския парламент, определи плана на Банън като „атака срещу свободата и демокрацията в Европа“, обеща и „отговор“ на замислената от Банън неправителствена организация.

Либералният белгийски политик Ги Верхофстад, лидер на Алианса на либералите и демократите за Европа (АЛДЕ) и евродепутат, пък иска да бъде буквално „забранен“ Банън в Европа, зад бъдела преустановена „речта му на омразата“.

„Крайната десница на Стив Банън и опитът му да внесе омразната политика на Тръмп на нашия континент ще бъде отхвърлена от приличните европейци. Ние знаем какъв бе кошмарът на национализма в нашите държави в миналото „, написа Верховстад в Туитър.“

Източник: https://www.zerohedge.com/news/2018-07-28/bannon-sets-eu-showdown-george-soros




Гласувай:
3



Спечели и ти от своя блог!
1. krumbelosvet - Сорос е маша в МОГЪЩА РЪКА.
19.10.2018 20:57
Не може друга маша да му е конкурент. А друга РЪКА, и то могъща, не се забелязва засега. Тая победа срещу глобал-либерастията е в областта на чудесата, гениите и... Бога.
Десет сътрудници, 25 сътрудници, а Сорос колко ДЕСЕТКИ ХИЛЯДИ ги има?
А какво стана с движението "Окупирай Уолстрийт"?
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: zahariada
Категория: Политика
Прочетен: 39745301
Постинги: 21940
Коментари: 21633
Гласове: 31017
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031