На старта на дебата за вота: БСП иска Борисов в НС

Караянчева: Той отсъства, в Брюксел е, духом е с нас!
19 окт 2018 09:45,
24
На старта на дебата за вота: БСП иска Борисов в НС
Цвета Караянчева. Снимка: архив, БТА

Дебатът по вота на недоверие срещу кабинета за провал в политиката на здравеопазването, внесен от БСП, отново започна с въпроса къде е министър-председателят Бойко Борисов и защо не присъства в пленарната зала.

От левицата обвиниха, че управляващите неглижират вота на недоверие и настояха Борисов и вицепремиерът Валери Симеонов да дойдат в Народното събрание.

Още по темата

"Да поканим премиера и вицепремиера. Мислите ли, че е нормално премиерът и ресорният вицепремиер да не присъстват на вота на недоверие. Смятам, че от началото неглижирате вота. Хората очакват този, който управлява държавата, да си каже тежката дума по въпросите на здравеопазването", настоя червеният Георги Гьоков.

Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева обясни, че министър-председателят е уведомен, но няма как да присъства, тъй като е в Брюксел.

"Той отсъства, в Брюксел е, няма как да дойде. Но вярвам, че той духом е с нас!", каза Караянчева.

Днес депутатите ще дебатират по третия вот на недоверие срещу кабинета "Борисов 3". Основният мотив на левицата да поиска правителството да падне е готвената от Кирил Ананиев реформа в здравеопазването.

Дали ще е успешен вотът на недоверие, ще стане ясно следващата седмица, тъй като гласуването не може да е по-рано от 24 часа след дебатите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


24
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Saschto se kriat drugarite bivschite ot bkp jivkovisti prebojadisani i veliki drmokrati s milioni hoteli imoti gerberi v nc trabva da ste ne po 4ujbina na jivot jadene piene fo koga dchte tarpite bkp poslanizite v 4ujbina toja ot 4ikago gen konsul ot viena berlin london turzia i dr darjavi nikskva rabota ne varschat daje tel ne digat a jadat tladtite saplati slugini dchofiori besplatni bendino i posle 920 lv pensii a ne 200 propadnalo vanschno ministerstvo s nekadarni kadri i ministerka
18
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
БСП вместо Борисов да извика Гергов.
17
9
 
3
 
! Отговори
Винету преди 5 години
И за какво да идва Борисов, да им слуша на бесепарите поредните глуппости и плюнки? Може да им прати шлифера си да го подушат.
16
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тая беше трактористка в Мадан, сега гледам че се е издигнала до председател на НС.Ха-ха, пародия.
15
3
 
14
 
! Отговори
Активист на БКП преди 5 години
А другарката Цвета Каравиетнамска що не каже кога и как започна бизнеса на съпругът и ?
14
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Е за какво да идва, като там няма далаверка.Освен това отново ще стане за посмешище, а жулналистите лакеи ще се мъчат да открият смисъл в безсмислените му изречения.
13
5
 
13
 
! Отговори
радомир преди 5 години
Той Бойко е над тези битовизми. Кво му дреме за България и тукашното положение, като в Брюксел е по-добре.
12
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ами в случая са прави. Борисов ходи непрекъснато по разни помпени станции и разни села без жители да открива зали, а пък пренебрегва НС.Проблемът му го знаем всички все пак - не умее да говори, както и да отговаря на директно зададени, нережисирани предварителни удобни въпроси.За това бяга от дебати, като дявол от тамян.
11
10
 
7
 
! Отговори
ЦК на ГЕРБ преди 5 години
Другарят Борисов се бори в Брюксел като лъв за интересите на милото ни Отечество България ,а комунистите от ,,Позитано ,, 20 преследват личният си интерес ! А се бяхме разбрали за едно нещо...
10
3
 
11
 
! Отговори
бойко=комунист преди 5 години
До Анонимен 4А бойко какъв е и ходи ли да целува кръста. бойко е кагот.
9
3
 
16
 
! Отговори
Константин преди 5 години
След борисов, цветанов, герб + симеонов, сидеров и каракачанов оп, доста хора милеят за бсп, дпс. Какви *** са управляващите в момента. Да видя мазохистите с минусите.
8
17
 
12
 
! Отговори
Додо преди 5 години
Мдаааааа, тези от БСП съвсем изтрещяха! Що не си поискаха всички лидери от ЕС да им се довлекат на крака, ей тъй за кеф, та да могат спокойно в присъствето им да плюят гной по лицето на Борисов? Ненормални и несъответни! Да си имаме опозицията ...
7
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Прави са!Там му е мястото,не по вечни екскурзии!
6
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Страхливците не обичат да ги събличат! Те се крият, за да не видим, че царят е гол и няма какво повече да съблича! Блестим с простО*тия, лакомия, дилетанщина и старческо вдетиняване на една персона!
5
4
 
24
 
! Отговори
Зозо преди 5 години
стига сте тревожили Борисов с битовизмите си, човекът е космополит, оправя Западен Марс в момента, след като македонците го отрязаха.
4
15
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Комунистите са атеисти ,те не вярват в духове.Нищо, че ходят в църкви и се кръстят.
3
3
 
21
 
! Отговори
ДЕПУТАТин преди 5 години
... Кво ме интересува , че Б.Б. го нЕмало в залата ?!?! ... То и нас , по - голямата част ... винаги ни нЕма ... Винаги имаме по - важна "работа" ... Да си прайм "далаверата" ... И да ядем евтините кюфтаци в стола на ПарламентО ... Еее , разбира се , когато требе да си гласуваме увеличение на и без това "скромните" четирицифрени заплатки ... ВИНАГИ СЕ СЪБИРАМЕ ПОВЕЧКО "ДЕПУТАТИ" !!! ... Не че ни интересува какви са "пенсиите" и заплатите на обикновените хора в БГ ... ВАЖНОТО Е - НИЕ ДА СМЕ ОК!:)
2
7
 
16
 
! Отговори
Ха, ха... преди 5 години
Кога БОКо стана "дух" бе "виетнамска патице", а ние още не сме разбрали и не сме отпразнували заминаването Му при Началника му Луцифер...Ха, ха, ха... :::)))
1
8
 
25
 
! Отговори
zeus преди 5 години
Баце не обича неудобни въпроси, той е само там, където има рязане на лентички и потупване по рамото