Lasurit eshop

Джим ДеЛука – VinFast - виетнамска марка, глобални стандарти - видео

Джим ДеЛука – VinFast - виетнамска марка, глобални стандарти - видео

Джим ДеЛука – VinFast - виетнамска марка, глобални стандарти - видео

Реклама Nissan X-Trail
По време на автосалона в Париж имах възможност да разговарям с Джим ДеЛука – СЕО на новосъздадената и първа виетнамска автомобилна марка. Той е бил дъгогодишен ръководен кадър в General Motors, където достига до позиция вице-президент за глобалното производство, производствен инженеринг и връзки с работната сила.

Иля Селиктар /ИС/ – От кога датира страстта ви към автомобилите?
ДжимДеЛука /ДДЛ/ - Баща ми работеше в Oldsmobile, тогава от General Motors. И от там е привързаността ми към автомобилите на които съм страстен фен.

ИС - Каква беше първата ви кола и каква е вашата кола мечта?
ДДЛ - Първата ми кола бе 1972 Oldsmobile Cutlass, а моята мечта кола беше 1979 Pontiac Trans Am - много популярен автомобил, когато бях в гимназията.

ИС - Мислите ли, че работата ви във VinFast ще отбележи върха на успеха в кариерата ви?
ДДЛ - Вярвам, че сегашната ми позиция в VinFast е голяма чест. В света има малко хора, които имат възможност да изградят нова марка автомобили от нулата, като същевременно стимулират бързото развитие на една национална автомобилна индустрия.

ИС - Как оценявате портфолиото на VinFast и развитието му през следващите пет години?
ДДЛ - В момента сме изключително горди да стартираме два модела, седан и SUV. В близкото бъдеще ще дебютираме и първия електрически скутер (е-скутер) във Виетнам. В допълнение към това, VinFast разработва и малък градски автомобил, електрически автомобил и електрически автобус. Продуктите на VinFast ще бъдат произведени в най-съвременна производствена линия от световна класа, която отговаря на международните стандарти за качество.

ИС - Мислите ли, че това портфолио ще отговори на всички нужди както на масовия пазар, така и на пазара от висок клас?
ДДЛ - Нашата цел е да станем световна автомобилна марка, присъстваща на международните пазари. Това изисква правилно продуктово портфолио. В момента обявихме само първоначалните продукти от това портфолио. За останалото ще трябва да почакате, но не много.



ИС - Имате ли девиз който да отговаря на новата марка?
ДДЛ – Естествено - VinFast - виетнамска марка, глобални стандарти.

ИС - Какво ви накара да решите да преминете от глобално утвърден производител към нов и непознат? Доволен ли сте от избора си?
ДДЛ - Както бе споменато по-горе, има малко хора, които имат възможност да работят за нова автомобилна марка. Така че това е добър шанс за вас да правите нещата по различен и по-добър начин. Това определено е чудесно решение и наистина съм доволен от него.

ИС - Имате ли трудности при набирането на доставчици и работата с местни партньори? Можете ли да споделите вашите виждания в тази част?
ДДЛ - VinFast е първенец на автомобилната индустрия във Виетнам и води бързото нарастване на цялата верига доставчици на автомобилни компоненти във Виетнам, като по този начин допринася за споделен успех в дългосрочен план.

ИС – Да се върнем към автомобилния дизайн. Някои от най-добрите автомобилни марки следват дизайнерската тенденция да се използва същият дизайн на предната част на автомобилите, независимо от сегментацията на клиентите. Например, е много трудно да се разграничат автомобилите на SEAT или Skoda на VW Group. И така, дали VinFast ще следва тази тенденция или не? Как може VinFast да създаде разлики между моделите на автомобилите си?
ДДЛ - VinFast ще използва определени дизайнерски характеристики за всички наши линии за модели автомобили. Искаме хората лесно да разпознават нашата марка, но не и като “печатваме” еднакъв дизайн на всички си автомобили. В допълнение, клиентите със сигурност ще се отегчават от марка, която използва еднакъв дизайн в цялото си продуктово портфолио.

ИС – Какво от предишния си опит ще приложите при работата си за VinFast?
ДДЛ – От времето когато отговарях за работната сила в GM знам, че всеки служител на компанията е ценен актив за нея. Отнасяйте се добре към служителите си и те ще се отнасят добре с вас и фирмата!

ИС - Какво мислите за бъдещето на VinFast във Виетнам и дали ще има успех на международния пазар?
ДДЛ – Бих казал, че дебютът на VinFast в Париж е ясна демонстрация на успеха му. Назад

Галерия



Реклама Ford Summer Sale
Не пропускайте дори една новина!

Запишете се за нашият информационен бюлетин:

Получавайте най-новите автомобилни новини директно в пощата си. Можете да се отпишете от услугата когато пожелаете.

Подобни статии

Авто Новини Бизнес /Business Авто глобус Автобосове /Carbosses Renault

Шефът на Renault Лука де Мео атакува остро политиците - Спрете да ни регулирате бизнеса!

Мар 21, 2024
Авто Новини Официални вносители- новини Автобосове /Carbosses Mercedes-Benz

Негован Йосифович е новият изпълнителен директор в "Силвър Стар"

Дек 19, 2023
Авто Новини Авто глобус Автобосове /Carbosses Chrysler Fiat Ford Hyundai Kia

Шефът на Hyundai Еуйсун Чунг е „All-Stars Industry Leader 2023“

Ное 29, 2023