Семеен живот: Каква е причината за разводите?

Защо посещението на семеен консултант се счита за срамно?
18 окт 2018 20:54, Екип на Bulgaria On Air
22

През изминалата 2017 година у нас е регистриран 13-годишен ръст на сключените бракове. Броят на разводите намалява, показва изследване на Националния статистически институт.

Средната продължителност на брака трае близо 16 години, показват още данните.

Посещението на семеен консултант обаче все още се смята за срамно у нас. Това е и причината двойките по-често да предпочитат да решават проблемите си сами.

Кога проблемите в семейството стават причина за развод - коментар в предаването "Директно" по телевизия Bulgaria ON AIR на сексолога доц. д-р Румен Бостанджиев.

"Счита се, че бракът е легитимен ясен знак, че тези двама души са решили да поемат по общ път.  Днес бракът вече не се възприема като задължително условие да живеят заедно. Сега сме на етап, в който много хора предпочитат да създават семейство, без да имат тази легитимизация", коментира специалистът.

По думите му двойките се договорят какви са правилата, ангажиментите... Много често обаче се оказва така, че не са се разбрали както трябва. 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


22
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
2
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Феминистките завиждат на омъжените жени със сериозен и качествен брак. И за това се опитват да ги объркат и да ги направят нещастни. И се опитват да направят децата им *** - нестабилни, за да са склонни към смоубийство и по този начин да накажат хората за това, че имат нещо, което те нямат - семейство. Ако политиците в България имат капка ум ще възстановят смъртното наказание специално за феминистките.
20
1
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Причината за разводите са налаганите от феминистките "гъвкави" морални ценности. Повечето феминистки са отдавна разведени или стари моми. Или с по няколко развода. Те така...
19
1
 
32
 
! Отговори
Анна преди 5 години
До кАбе вие сте голям взезнаико че така убедително говорите за американците или гроздето е кисело защото е високо и не можете да го стигнете. Спрете да пишете неверни неща и глупости когато не знаете истината.
18
0
 
35
 
! Отговори
Анна преди 5 години
До к Моля ви престанете да пишете глупости. От къде имате тази невярна информация??? Живея в САЩ от толкова години сън наясно как и защо се правят пенсионни влогове. Това е нормално, ако американец няма спестени пари за пенсия как ще живее като се пенсионира? Държавните пенсии са много малки и с тях не може да се живее ососбено емигрантите които отиват ж тази държава по касно и не могат да направят необходимият стаж за пенсия. И банките и фондовете не се разоряват че да си загубят спетяваният
17
4
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Причината за развода е бракът!
16
3
 
31
 
! Отговори
не се развеждайте преди 5 години
нямам такива мисли
15
5
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Причината за разводите е брака.
14
1
 
40
 
! Отговори
Боол преди 5 години
ИЗНЕВЯРА. А някой да хване мъжът/жена си да му изневерява и да продължава да е с него/нея е голяма тъпо.тия.
13
5
 
40
 
! Отговори
к преди 5 години
В американското семейство е нормално бащата например да си внася парите в пенсионен фонд (на промития мозък и през ум не му минава че като се гръмне банката му се гръмва и фонда) и да не дава пари на собствените си деца- студенти, по този начин децата му започват живота си затънали в дългове и бегла идея нямате до какво животинско състояние са доведени Американците !понятието "семейство" за вас и за Американците са 2-коренно различни неща !
12
5
 
43
 
! Отговори
к преди 5 години
еврейската пропаганда се опитва да ви вкара американски ценности, но вие и бегла представа нямате какво представлява Американското "семейство"99% от Американците имат отделни банкови сметки - просто си нямат доверие !99% от Американските семейства (ако това въобще може да се нарече семейство) си пазарят и карат за всеки цент ! "Аз ще платя градината на децата а ти ще плащаш храната" - това е тривиален пример за отношения в Американското семейство !
11
5
 
51
 
! Отговори
к преди 5 години
"Защо посещението на семеен консултант се счита за срамно?"кой ти каза че се счита за срамно !?не е срамно - просто е чутовно глупаво !идеята че някой мошеник наричащ себе си психолог ще ти реши семейните проблеми е по Американски т ъ п а !само промития мозък на някой Американец би могъл да роди толкова абсурдна идея като "семеен консултант"
10
7
 
40
 
! Отговори
Пет преди 5 години
Преди сключване на брак трябва да има предбрачен договор в който да пише Правата и Задълженията на двамата Партньори а не единия да е шеф а другия слуга. И двамата да имат Отговорност за децата и домакинството.а където има насилие.по добре раздяла. Страдат най много децата и има настройване срещу другия.но раздялата е по добрия вариант.отколкото всекидневен терор в къщи.и все пак Християнския брак е най доброто семейно решение!
9
1
 
41
 
! Отговори
причината преди 5 години
Всеки си мисли че върши всичко сам, защото е точно така. Вършете нещата заедно и няма да се развеждате след съюза.
8
3
 
59
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Посещението на семеен консултант не е срамно, а е безсмислено.
7
8
 
40
 
! Отговори
Пет преди 5 години
Бракът е сериозно нещо И се сключва за Защита на жената и децата...да се знае на кой е дадена жена и деца.. а и за последващите издръжки да се знае Кой е отговорен.но така си мислеха някои мъже че жената е негова частна собственост като например..домашна ОВ.ца. но там където има насилие по добре да се разделят. В съвременно време нещата отидоха в други крайности.жевеят като ци.га.ски семейства без брак и ден да мине друг да дойде.а как ще са децата?
6
6
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
свекърва или любовница
5
9
 
63
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Бракът се обезмисли. Всеки живее с някого докато е щастлив с него, когато не е щастлив по-добре раздяла, отколкото да се насилват и да живеят в скандали и тормоз. Когато не обичаш повече някого бракът се обезмисля.
4
4
 
50
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Бракът вече е временно явление, като договор на двама за съвместно съжителство при определени условия, затова е добре да има предбрачен договор или изопщо да няма брак, а съвместно съжителство.
3
5
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Брака - сложна смесица от намерения и компромиси. В миналото е скрепван преднамерено по плашешто тържествен начин за да го е страх човек да го разруши. Сегашното време направи брака посмешиште и хората въобще не прибягват до брачен ритуал. Еманципацията допълнително разруши брачните съюзи. За да има трайни бракове се иска подходящо възпитание. Възпитание има, но не към стимулиране на брака. Може и така.
2
5
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Причините са че всеки мисли друтия за даденост и скучното ежедневие.