Владимир Путин: При ядрена война руснаците ще идат в рая!

Тръмп се вслушва в мен, убеден е руският президент
Обновена: 19 окт 2018 06:38 | 18 окт 2018 20:19, Веселина Йорданова
254
Владимир Путин: При ядрена война руснаците ще идат в рая!
Снимка: БТА

Руснаците ще идат в рая в случай на евентуална ядрена война, защитавайки се с войнска решимост, увери руският президент Владимир Путин, но подчерта, че всеки агресор, използвал атомно оръжие срещу неговата страна, ще бъде унищожен, предаде Франс прес.

"Агресорът трябва да разбере, че наказанието ще бъде неизбежно и че ще бъде унищожен. А ние, като жертви на агресия, като мъченици, ще отидем в рая. А те, те просто ще умрат, дори няма да имат време да се покаят", заяви Путин на форума на клуб "Валдай" в град Сочи.

Ако се стигне до ядрена война, Русия "не може да бъде инициаторка на подобна катастрофа, защото ние нямаме концепция за превантивен удар", подчерта руският президент. Той добави, че в подобна ситуация Москва ще изчака да се увери, че е обект на ядрено нападение, но няма да използва първа тези оръжия.

Русия смята, че новата ядрена доктрина на САЩ, приета в началото на тази година, е войнствена и антируска. През 2016 г. Путин разпореди засилване на руските ядрени сили и модернизация на въоръженията в отговор на засилването на военното присъствие на НАТО по границите на Русия, което Москва приема като заплаха, припомня АФП.

През март руският президент похвали в реч пред парламента новите оръжия, разработени от неговата страна и ги определи като непобедими. Това предизвика опасения за нова надпревара във въоръжаването със САЩ.

Путин коментира въпрос от публиката дали американският президент Доналд Тръмп чува само себе си. Той отговори, че това не е вярно и че той подкрепя стабилизирането на двустранните отношения, предаде Ройтерс.

"Може той да се държи така с някои други, но тогава те сами са си виновни. Аз имам напълно нормален и професионален диалог с него и разбира се, той се вслушва в мен. Виждам, че реагира на аргументите на своя събеседник", заяви Путин, цитиран от Ройтерс.

По случая "Хашоги" Путин каза, че Русия ще изчака резултатите от разследването за изчезването на журналиста, преди да реши какво отражение може да има съдбата на дисидента върху отношенията със Саудитска Арабия, предаде Асошиейтед прес.

Руският президент заяви, че "САЩ носят определена отговорност" за това, което се е случило с Хашоги, който е саудитски гражданин, но е заминал доброволно в изгнание в Америка.

Путин приветства усилията на Турция за установяване на демилитаризирана зона в северната сирийска провинция Идлиб, съобщи Асошиейтед прес. Въпреки че крайният срок за изтегляне на сирийските радикални групировки и тежките въоръжения от зоната, определен за 15 октомври, не е бил спазен, Русия вижда как Турция прави всичко по-силите си за постигане на тази цел, каза той.

Руският президент каза също, че от Русия зависи да убеди Иран да изтегли войските си от Сирия и че правителствата, призоваващи Иран да го стори, трябва да дадат гаранции за ненамеса във вътрешните работи на Сирия, добави Ройтерс.

Руският президент каза, че терористите от "Ислямска държава" (ИД) държат близо 700 заложници в части от Сирия, контролирани от подкрепяните от САЩ сили на опозицията. Те са екзекутирали някои от тях и са обещали да убиват още, предаде Ройтерс.

По думите му сред заложниците има няколко американски и европейски граждани. Той добави, че ИД разширява влиянието си в райони по левия бряг на река Ефрат, намиращ се под контрола на САЩ и подкрепяните от тях бунтовнически сили. Путин не уточни какви са исканията на терористите.

"Те отправиха ултиматуми, конкретни искания и заплашиха, че ако ултиматумите не бъдат изпълнени, ще екзекутират по 10 души на ден. Онзи ден те са екзекутирали 10 човека", каза руският президент.

ТАСС уточнява, че терористите от ИД са взели за заложници 700 души в сирийската провинция Дейр аз Зур след атака срещу бежански лагер на 13 октомври в район, контролиран от подкрепяните от САЩ бунтовници. Според ТАСС терористите са отвлекли около 130 семейства и са ги завели в град Хаджин. (БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


254
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
188
1
 
0
 
! Отговори
До 194 преди 5 години
***....то в България армия няма ама се пени...ааа да НАТО ше я пази....хахахах
187
0
 
0
 
! Отговори
Rrr преди 5 години
Както се вика джурналята пак са изкарали изказването от контекста...абе джурналя има си youtube и конференцията е качена там...изказването е в отговор на въпрос....а отговора на Путин е че ядрена атака срещу Русия е безмислена тъй като ще има ответен удар и победител няма да има и светът ще е пратен в каменната ера.
186
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
При война Путин ще висне на въжето пред кремъл с някой щик в дирника .руснаците ще заминат за сап,ун или веро а рускините по бардаците ( те и без това са си там де ) прави се на страшен ама е жалък гном
185
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Комунисти е рая не взимат Вова . сигурно си пазиш партийната книшка от Кгб.
184
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Това някакво успокоение ли, трябва да е ?
183
7
 
3
 
! Отговори
Ашколсун бе пич преди 5 години
Дядя путяя направо надмина учителя си Адолф Х.
182
7
 
11
 
! Отговори
До 176 преди 5 години
Какви глупости плешиш.... Не е истина просто! Япония е била де факто капитулирала преди из.ергите да хвърлят атомни бомби над мирно население, а по това време срещу тяхната армия не са се сражавали кравари, а червената ами в Манджурия. Реалната причина за капитулацията на Япония е пленяването на 600 Хил. армия в Манджурия /рекорд във воденето на война/. Ако не ми вярваш гледай англоезичня Хистори! Кой е избивал собствено население.... Червената армия ли? *** се прегледай!
181
10
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Абе, Путин по-безмилостен и от дядо си Джугашвили.Той поне остави половината руснаци живи и им обеща Комунизъм, а Путин обещава на всички ядрена смърт и свободен достъп до Рая !За себе си и за виолончелото обаче нищо не казва.
180
7
 
15
 
! Отговори
Кики преди 5 години
Голям !
179
3
 
11
 
! Отговори
Шум в ухото преди 5 години
Умрат =умрут Путин КАЗА не умрат а СДОХНУТ това е голяма разлика. Това е сарказм. Вырвано из контекста гадни либерасти
178
10
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Пупи страшний трябва да си плати на джихадистите. Това твърдение с рая и 40-те девици е техен патент. За руския вариант девиците ще ги сменят с 40 бутилки боярищник.
177
19
 
2
 
! Отговори
ВОИН АТАКИСТ преди 5 години
ВОЛЕН Е БЪЛГАРСКИЯТ ПУТИН!СЛАВА РОСИИ!!!!!
176
7
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 191Създаването на антируски настроения е крайно необходимо заради огромния брой заблудени русофилски *** в България.
175
2
 
4
 
! Отговори
Тодоров преди 5 години
Кръвопийците от Топлофикация се канят да пуснат парното преди да е минало Обществено Обсъждане.
174
10
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Думите са извадени от контекста на целият разговор според умишлено, за да създадат антируски настроения. Вижте цялото интервю на:kremlin.ru/events/president/news/58848
173
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Щастливи са българските русофилци, големият бос от Масква им е осигурил билети за рая.
172
5
 
9
 
! Отговори
Да няма грешка преди 5 години
В превода?Не може да е толкова ***...или пък може?!
171
5
 
11
 
! Отговори
Мда преди 5 години
*** ги подготвя за ядрен джихад. Дано да са останали умни хора в Русия и да вземат мерки...или да му вземат мярката
170
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Далекоисточният путинизъм е по-радикален от предшественика му - ислямския фундаментализъм, проповядвайки масово нуклеарно самоубийство, обещавайки на целокупния руски народ извън земен Рай !С това си изказване кремълското Гуру задмина всички диктатори, шамани и водачи на секти.Готов е за балсамация !
169
3
 
4
 
! Отговори
леле мале преди 5 години
а те знаят ли къде искаш да ги закараш??? Пита ли ги дали са съгласни???