Путин повози египетския президент в новия си автомобил

Това стана на пистата в Сочи, където се провежда Формула 1
18 окт 2018 17:15, Елка Василева
42
Путин повози египетския президент в новия си автомобил
Снимка: Kremlin.ru

Президентът на Русия Владимир Путин за първи път седна зад волана на автомобил от новата марка Aurus. Това става в Сочи, където държавният глава пристигна заедно с египетския си колега Абдел Фатах ас Сиси.

Путин първо показа автомобила на госта си, след което завъртя една обиколка на пистата, на която се провежда кръг от световния шампионат във Формула 1.

Той управлява седана Auris, оборудван с 4,4-литров V8 с турбо, развиващ 600 к.с. Двигателят работи в комбинация с 9-степенна автоматична скоростна кутия и система за задвижване на четирите колела, пише AutoMedia.bg

Машината на руския президент е част от проекта „Кортеж”, в рамките на който се разработват автомобили за руския елит. Първият от тях беше лимузина, предназначена за държавния глава. Тя беше представена при инагурацията на президента на 7 май 2018 г.

Колите от проекта са кръстени на кулите на Кремъл. Седанът и лимузината сe казldj „Сенат”, миниванът – „Арсенал”, а кросоувърът, който ще се появи догодина, ще се казва „Комендант”. През 2019 г. трябва да бъде готов и прототип на компактен кросоувър, който в момента се разработва, а година по-късно ще излезе и кабриолет. Предвижда се и мотоциклет, който ще се предлага под марката „ИЖ”.

Продажбите на автомобилите Aurus стартират през януари 2019 г., като освен на пазара в Русия те ще се предлагат поне в още 6 държави.

Още подобни новини четете на AutoMedia.bg
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


42
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
40
1
 
14
 
! Отговори
член кореспондент преди 5 години
Драги коментатори - много сте зле. Извода от статията е не кой кога какво е открил, а как един президент промотира продукт родно производство! Кога сте видяли български премиер/президент да прави същото? Кога сте чели статия за някой български политик, който рекламира и препоръчва с гордост български продукт? Няма и да видите. Защото съществуваме в абсурд, не в държава и за това сме си виновни сами. Зашото сме голямата работа да плюем по форуми по други държави, без да погледнем своята ***...
39
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Кола та кола... Това не е точно кола. Да ви кажа аз. Приличала била на нещо си дето приличало на друго нещо... Ами не прилича. Това е емтелбе с панорамни стъкла. Бетеер с шибидах. Не му трябва да е бързо, понеже е част от кортеж. Официален кортеж. Трябва да пази от тежък снайпер и леки преносими ракети. А за ракетите, когато Мъск, блу оригин и сие постигнат 35 години без жертва, елате се обадете. Подсказка - минимум след 38 години може да стане...
38
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Говорили са си за новата руска военноморска база в Александрия.
37
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ТЯ МЕНДА СТОЯНОВА ЩЕ ВИ ОПРАВИ ФАСОНА. ТАЗИ ГОДИНА С 30 %, догодина с 50%
36
7
 
6
 
! Отговори
До ... 28 преди 5 години
Китай и Япония също могат ,но международно не е прието да пращат космонавти в космоса.Преди това САЩ правеха тези процедури ,но спряха совалките.Това не е за руска хвалба.Просто хората ги ползват докато си направят новите технологии.Руснаците например не са мръднали в тази сфера от няколко десетилетия.SpaceX,Boeing,VirginGalactic и BlueOrigin вече са почти готови с тяхните капсули които ще правят полетите двойно по евтини и качествени.След това руснаците ще останат на заден фон.
35
3
 
4
 
! Отговори
До Галин преди 5 години
Ех Галине, Галине колко си кух Галине! Не разбрах от словоблудството ти дали Хонда, Мазда, Мерцедес и БМВ ползват двигател на Лада ..
34
14
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Когато през 60-те години японците са пуснали първия скоростен влак /над 200 км/час/ руснаците открили.....тоалетната хартия
33
0
 
5
 
! Отговори
До 28 преди 5 години
Па да земат и теб да те изпратят, да видиш, че и други държави имат космонавти
32
15
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Прилича ми Линкълн Навигейтър от 90 - те години! Поредната издънка на руското автомобилостроене. И като го гледам този комбайн около 5 тона като се има предвид, че е брониран, 4Х4, автоматик....та не знам тия 600 коня за кое по-напред! Една Волга от 80-те ще си го къса
31
8
 
6
 
! Отговори
интересно преди 5 години
Па що не го е повозил у руски дарак?
30
16
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Я , Путин я запалил , навремето пали една Лада цял ден.....
29
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 15Обикновена завист, нали.......
28
14
 
21
 
! Отговори
... преди 5 години
Тъ.па.ци, Русия е единствената държава в СВЕТА, която към момента може да изпраща хора в космоса. За коли не ми се говори.. може би не им е приоритет.
27
6
 
2
 
! Отговори
Коларя преди 5 години
До Анонимен 19 Пртилича на колата на нашия президент-мистър Трамп.
26
8
 
6
 
! Отговори
V преди 5 години
Дизайна е пенсионерски ,Размерите респектират .Чертите от емблемата с които точно са успоредни ?Много слаб външен дизайн .Но при вътрешния руснаците са по добри .
25
7
 
10
 
! Отговори
;-) преди 5 години
С манивела ти палиш - като бутнеш някому ...
24
14
 
12
 
! Отговори
питанка преди 5 години
С бутане ли запали или с манивела ?
23
12
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
На снимката виждам египетския президент с нов шофьор...
22
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
После Египет като поръча да не се чудите защо му ги е показал.
21
10
 
18
 
! Отговори
Ти да видиш... преди 5 години
С колата не сполучиха , ама с мотора ИЖ ще избият рибата.