Пари за пенсии имало, БСП иска още 1 млрд. за тях

Левицата иска да се приеме нейния Закон за възрастните хора
56
Пари за пенсии имало, БСП иска още 1 млрд. за тях
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Червената шефка Корнелия Нинова се срещна с пенсионерските организации и пресметна, че преизчислението на пенсиите ще струва на бюджета за следващата година над 1 млрд. лв.

Още по темата

Според нея управляващите ще оправдаят отказа си да вдигнат парите на всички възрастни хора с липсата на пари, но това не било така.

"Пари има и доказателство са последните няколко години, когато лично премиерът Бойко Борисов харчи извън бюджетни, по негово усмотрение, средства над 1,5 млрд. Пари има, важно е какви приоритети си поставя един политик, една партия за изразходването на тези пари. За нас грижата за възрастните хора е един от основните приоритети", каза Нинова.

Тя отрече БСП да стои зад протеста на пенсионерите, които се проведе вчера пред Министерския съвет.

"С действия сме доказали, че ние стоим зад тази политика и зад тези отношения на възрастните хора", отсече тя.

Според нея решението на проблемите на пенсионерите трябва да стане с приемането на Закона за възрастните хора, какъвто е написала левицата.

Валентина Николова, председател на Съюза на пенсионерите-2004 г., призова всички пенсионерски организации и пенсионерски структури да застанат за исканията за преизчисляване на пенсиите, за Закон за възрастните хора, който досега е предлаган пет пъти и е отхвърлян дори след първо четене.

"От 12 години се опитваме да променим статута на българския пенисонер, оказа се много тежка процедура", допълни още тя.

Националният координатор на "Социална солидарност" и председател на Националния пенсионерски съвет Венелин Новаков увери, че протестът на възрастните хора не е политически ориентиран.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


56
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
55
0
 
6
 
! Отговори
Ха-ха преди 5 години
Точно пък вашия проект за закон няма да се приеме. Бадева се хабите. По-добре прекопайте някоя градинка, посъдете дръвче. Да има най-накрая и някаква полза от това БСП!
54
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
БСП гола вода сте. Седите в ъгъла парламента , от време на време некой вот на недоверие за оправдание на заплатките си. Не сте никаква опозиция при тези нови натоварвания с данъци. Не виждате ли как хвърчат гражданската отговорност, новите данъци, престъпноста, обедняващият като цело народ и от повишаването на почти всички цени. ГЕРБ нямат опозиция.
53
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Има, разбира се. Ама са по офшорки. Какво направи Дянков, който каза, че взима парите от пенсионния фонд? Къде са сега и защо ги взе? И се изниза от България, а други се нагушиха от тия пари.В целия ЕС у нас пенсиите са най-ниски.
52
8
 
5
 
! Отговори
Да, предизборно преди 5 години
Освен ромите, пенсионерите са друга голяма група български граждани, която бива ухажвана преди избори. Но за разлика от ромите, за които винаги има по нещо, пенсионерите са обречени на мизерия и гладна смърт.Преди да обещава, Корнелия да каже кой ограби пенсионните фондове и след 9-ти септември, и по време на соца, и след промените. Първо ограбват определена категория хора, после им обещават: "Ако гласувате за нас, ще подобрим положението ви." Това се казва супер наглост!!!
51
5
 
10
 
! Отговори
Glad преди 5 години
От две злини хората избират по малката,тия червените толкова много изкраха, при тях бяхме наистина зле
50
2
 
13
 
! Отговори
Бож. преди 5 години
А Бесе *** ще върне ли на пенсионерите 60-те милиарда евро техни пари,които завлече и даде на съветската армия през 1947 г.?
49
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Видяхме плакати на българската общност в Лондон .Борисов - мафия !
48
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен до Изнервен преди 5 години
Папкали, не папкали,тия за 10г.изсмукаха и костния мозък на народа!ФАКТ!
47
1
 
10
 
! Отговори
V преди 5 години
Световните тенденции са за работнически движения .Вижте кво прави Тръмп? Всяко негово действие е ръководено от интересите на американските работници ;)Същото е и в Китай. Вие тук да сте видели някой да е направил реални бойни действия за бг работник ??? Не мисля че в свят в който всички казват НЯМА РАБОТНИЦИ И СВИВА СЕ ПОТРЕБЛЕНИЕТО в бг има адекватна партия ;)Света много се промени, А бг политика е във времената от преди кризата
46
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
до изнервен ... герберски комунист Последните преизчисления на пенсиите е от Станишев 2008 г.Собственика на ГЕРП спря дори индексирането и го възстановява Орешарски !!!!!АААЗЗЗ му плащах пенсиите на Станишев , оплаква се Тиквонии
45
0
 
8
 
! Отговори
До:35, Ели преди 5 години
Благодаря, няма значение.Важно е хората да осъзнаят, че не са виновни комунистите или капиталистите.Че има престъпници, които са на власт, и тези престъп ници плащат на "наши ко пелета".Човекът не е създаден за насилие, да мрази, да руши.Виждаме какви трагедии станаха милиони убити в Ирак, Йемен, Сирия, Египет, Украйна, Сърбия, Гватемала, Чили, Аржентина, Куба,Япония, Виетнам, Русия - Елцин - изпрати танковете.Води се битка между Доброто и Злото, и добрите трябва да се обединят, иначе загив
44
8
 
7
 
! Отговори
Бсп са гадове преди 5 години
До 43. Айде стига с тия глуппости, бе червен ***. Всеки ден бълваш едно и също под всяка новина.
43
13
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Герберите смачкаха партии,бизнесмени,журналисти,имаме диктатура!
42
7
 
11
 
! Отговори
Изнервен преди 5 години
До 39 червен анонимник. Други са по папкането, *** червен. Ние помним добре какво става, когато БСП са на власт.
41
7
 
11
 
! Отговори
Vuzmezdie преди 5 години
Корнела отново прави хората луди - ами нали електората на БКП са възрастните хора, и то не всички възрастни.Млади komuneta са само децата и внуците на върхушката от БКП. И понеже Луканов, Виденов, Станишев и Орешарски изкараха много, ама много големи бюджети на страната, та сигурно още от тях е останало за харчене, че да дойде ред и на Техноимпекс да похарчи народна пара!!!
40
6
 
10
 
! Отговори
Валери преди 5 години
До 37. Искай си, бабо Гино. Изберете си кмет от БСП в кирливото село, но не давай съвет на разумните хора.
39
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен до Кире 26 преди 5 години
Какво ще получат,на геврека дупката!Гроб ще изпапкат ВСИЧКО!
38
11
 
11
 
! Отговори
Винету преди 5 години
Хе, ами нали ГЕРБ уж са съсипали всичко в държавата, нали цари тотална бедност, безхаберие, кражби, хаос и какво ли не според БСП. Тогава как така излиза, че има свободен 1 млрд. за допълнитела пенсия. Нещо май не се вързва, а позитанци?
37
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Искаме си БСП обратноооо!
36
12
 
8
 
! Отговори
Байфидан преди 5 години
А така, с чужда пита. Някой друг да изкара пари, а БСП да ги раздава на изкуфелия си електорат.