Lasurit

PEUGEOT с нова гама електрифицирани спортни автомобили от 2020 година

Peugeot logo

Peugeot logo

Реклама Skoda Monte Carlo
Днес PEUGEOT анонсира, че след представянето на новото поколение на plug-in хибридната си технология, като част от стратегията за електрификация на портфолиото си, по време на международното изложение в Париж, от 2020 година компанията ще съсредоточи сили и върху разработката на нова гама електрифицирани спортни модели.

В резултат на това решение за бъдещо развитие, PEUGEOT анонсира, че след края на сезон 2018 година, марката ще се оттегли от участие във WRX шампионата, обещаното електрифициране на който остава несигурно.

От Peugeot коментират, че оставяйки верни на своето ДНК, марката продължава офанзивата си и избира да предложи на клиентите си гама високоефективни, динамични и нискоемисионни спортни автомобили от 2020 година, като новите предложения ще бъдат разработени съвместно с Peugeot Sport.

“Удоволствието от управлението е сърцето на историята на нашата марка”, коментира Жан-Филип Импарато, изпълнителен директор на Peugeot. “Електрификацията е нова възможност да предложим нови динамични версии на нашите клиенти, които търсят спортно усещане с ниски емиси. Усещането от управлението ще бъде усилено от динамиката на електрификацията. Нови територии да бъдат изследвани, нови предизвикателства да бъдат посрещнати, приключенията на марката Peugeot продължават за едно вълнуващо бъдеще. Скуката никога няма да бъде част от нашето ДНК”. Назад


Реклама Dacia Duster
Не пропускайте дори една новина!

Запишете се за нашият информационен бюлетин:

Получавайте най-новите автомобилни новини директно в пощата си. Можете да се отпишете от услугата когато пожелаете.

Подобни статии

Авто Новини Нови Модели Коли Бизнес /Business Електромобили Ford GM Tesla

Още един сериозен играч в класа на EV-пикапите - GMC Sierra EV - видео

Апр 26, 2024
Авто Новини Нови Модели Коли Бизнес /Business Renault

Renault Captur facelift: с ново лице и Google

Апр 26, 2024
Авто Новини Нови Модели Коли Audi

Новите Audi A3 и A3 Allstreet - видео

Апр 26, 2024