New Dacia Duster

НОВИЯТ CITROËN BERLINGO И НОВИЯТ CITROËN C4 CACTUS СРЕД ФИНАЛИСТИТЕ В НАДПРЕВАРАТА ЗА AUTOBEST 2019

НОВИЯТ CITROËN BERLINGO И НОВИЯТ CITROËN C4 CACTUS СРЕД ФИНАЛИСТИТЕ В НАДПРЕВАРАТА ЗА AUTOBEST 2019

НОВИЯТ CITROËN BERLINGO И НОВИЯТ CITROËN C4 CACTUS СРЕД ФИНАЛИСТИТЕ В НАДПРЕВАРАТА ЗА AUTOBEST 2019

Реклама Skoda Monte Carlo
Журито на Autobest обяви официално 6-те финалиста от първоначалните над 20 кандидата, които участваха в селекцията за наградата за 2019. В тазгодишната надпревара, Citroën ще участва с два модела: новият Citroën Berlingo и новият Citroën C4 Cactus. За първи път в 18-годишната история на конкурса един автомобилен производител е с два модела във финалната селекция. Победителят в конкурса и носител на титлата « Best Buy Car of Europe » 2019 ще бъде обявен на 15 декември. Организацията Autobest съществува от 2001 година и от тогава ежегодно избира « Best Buy Car of Europe ».

Новият Citroën Berlingo и новият Citroën C4 Cactus са сред 6-те финалисти за титлата “Best Buy Car of Europe” 2019. Citroën е първият автомобилен производител в историята на конкурса, който участва във финалната селекция с два модела.

Най-продаваният модел на Citroën в 17 държави за 2017 година, Berlingo, сега е втори по продажби в Европа от гамата на марката (след C3). На европейския пазар, той е вторият най-продаван модел в сегмента и е в топ 3 по продажби в товарната му версия. От лансирането му през 1996 година са произведени и реализирани на пазара над 3.3 милиона автомобила от този модел. Това трето поколение, вдъхновено от очакванията на клиентите, демонстрира изцяло заявката на новия слоган на Ситроен, “Inspired by You”. Автомобил с много лица, новият Citroën Berlingo е отличен избор за семейства и хора в по-зряла възраст, които водят активен начин на живот и които обичат свобода, обем и функционалност.

Със своя уникален характер, новият C4 Cactus е най-комфортният автомобил в своя сегмент. В сравнение с предишното поколение на модела, той бележи значителен напредък по отношение на технологии, гама, като в същото време не губи своята персоналност по която се отличава. Стилът на модела е дързък и модерен. В интериора, новият C4 Cactus предлага несравним комфорт, настанявайки пасажерите в атмосфера тип „пашкул“. Носител на програмата Citroën Advanced Comfort®, новият C4 Cactus е първият модел в Европа, който се предлага с новото окачване Progressive Hydraulic Cushions™ (PHC), създаващо усещане за „прелитане“ над неравностите и със седалки Advanced Comfort.

Избрани от 31 автомобилни журналисти от 31 държави в Европа, финалистите в конкурса ще бъдат оценявани на базата на 13 критерия, включващи съотношение цена-качество, дизайн, комфорт, технологии, както и сервизиране и наличност на резервни части в дистрибуторската мрежа. Победител ще бъде този модел, който събере най-много точки след провеждане на динамичните тестове на 27 и 28 ноември.

Победителят ще бъде обявен на 15 декември.

Призът “TECHNOBEST 2018” е за марката DS за нейната ситема Active Scan Suspension. В нея за пръв път се използват камера, четири датчика за височина и три за ускорение за сканиране на пътя пред автомобила за неравности и дупки, след което съответно активно се настройва и работи окачването на автомобила. Това е забележителна технология осигуряваща предвидимо комфортно возене за пътниците в автомобила. Тази награда е и първата за френската луксозна марка, а за AUTOBEST тя се връща след две години отсъствие, след като журито през тях решаваше, че няма достойно постижение за нея.

Марката Citroën
Участник на международната автомобилна сцена с пълна гама продукти, Citroën е символ на креативност и смелост от 1919 г. до днес. Отличаващи се по своя дизайн, изключителен комфорт, иновативни технологии и излъчващи оптимизъм, моделите на Citroën, и особено новите C3 и C3 Aircross compact SUV, са глътка свеж въздух в автомобилната индустрия. Citroën е марка, чието вдъхновение са хората и начинът им на живот. Този дух намира израз в мотото на марката „Inspired By You“ и в уникалните изживявания и опит, които тя предлага на своите клиенти: например възможността за онлайн оценка - Citroën Advisor, решенията за мобилност - Citroën Rent&Smile, Earn&Drive и др. Citroën, това са 10 000 точки на продажба и следпродажбено обслужване в почти 80 страни и над 1,1 милиона продадени автомобила през 2016 г. С 8 световни титли при конструкторите в Световния Рали Шампионат (WRC) и 3-та титла при конструкторите в шампионата WTCC през 2016 г., марката има сериозно присъствие в рали спорта. Назад

Галерия



Реклама Lasurit eshop
Не пропускайте дори една новина!

Запишете се за нашият информационен бюлетин:

Получавайте най-новите автомобилни новини директно в пощата си. Можете да се отпишете от услугата когато пожелаете.

Подобни статии

Авто Новини Нови Модели Коли Официални вносители- новини Renault

RENAULT ПРЕДСТАВЯ SYMBIOZ E-TECH FULL HYBRID

Апр 25, 2024
Авто Новини Официални вносители- новини

PEUGEOT празнува 20 години виртуална реалност

Апр 25, 2024
Авто Новини Официални вносители- новини Jeep

Jeep® AVENGER с урбанистичен дебют в София

Апр 25, 2024