Lasurit

Линда Джексън, СЕО на Citroen, е първата жена член на залата на славата “MANBEST”, Питър Хорбъри, шеф дизайнер на Geely Automotive Group е “DESIGNBEST 2018”. Ясни са и финалистите за наградата “AUTOBEST 2019”

Линда Джексън, СЕО на Citroen, е първата жена член на залата на славата “MANBEST”, Питър Хорбъри, шеф дизайнер на Geely Automotive Group е “DESIGNBEST 2018”. Ясни са и финалистите за наградата “AUTOBEST 2019”

Линда Джексън, СЕО на Citroen, е първата жена член на залата на славата “MANBEST”, Питър Хорбъри, шеф дизайнер на Geely Automotive Group е “DESIGNBEST 2018”. Ясни са и финалистите за наградата “AUTOBEST 2019”

Реклама Peugeot 408
Citroen Berlingo/Peugeot Rifter/Opel Combo, Citroen C4 Cactus, Dacia Duster, Ford Focus, Kia Ceed и Toyota Corolla сa финалистите в европейския конкурс “AUTOBEST 2019”. Те ще се състезават за наградата “Best Buy Car of Europe in 2019”. 31 членове на журито ще имат последните си впечатления и ще гласуват следващия месец, а победителят ще бъде обявен на 15-и декември.

“Тази година имаме рекорден брой автомобили във финала на европейското състезание. Това е следствие на решението на членовете на журито че новите модели на трите марки на PSA Group ще участват като един – за пръв път в историята на конкурса AutoBest. Увеличеният брой финалисти ще направи таздгодишната надпревара още по-вълнуваща. Другото нещо което се случва за пръв път е че Citroen ще е марката уччастваща с два модела във финала” - заяви Дан Вардие, основател и президент на организацията AUTOBEST. Според правилата на AUTOBEST, журито решава броят на финалистите всяка година.

AUTOBEST публикува и логото ”European AUTOBEST 2019 Finalist”. Tо ще може да се ползва от седемте производителя с автомобили финалисти в техните комуникационни и промоционални кампании.

На 27 и 28-и ноември членовете на журито ще се съберат в тестовия център Вайрано, края Милано, Италия за финалния тест на моделите. “ В AutoBest правим едни от най-комплексните и близки до действителноста тестове в областа на автомобилните медии. Преди няколко години ние в сътрудничество ASC започнахме пътни и пистови изпитания в тестовия център на изданието Quattroruote, водещото италианско списание и член на AutoBest. За пръв път наложихме напредничавата форма-събеседване “Въпроси и отговори/ Q&A в автомобилната индустрия. Всичко това прави събитието ни във Вайрано уникално в света на европейските автомобилни медии” - сподели инж. Иля Селиктар президент на журито AUTOBEST.

Наградата “MANBEST 2018”,която е водеща “Зала на славата”, посветена на най-добрите топ-мениджъри в индустрията, тази година се присъжда на Линда Джексън, CEO на Citroen. “В един свят доминиран от мъже, Линда е отличен пример за достоен и конкурентен на мъжете топ-ръководител. Тя е първата жена избрана в 18-годишната вече история на “;ANBEST Hall of Fame”. Всички сме много развълнувани и доволни да я имаме в най-важната галерия от топ-мениджъри в глобалната автомобилна индустрия” - каза Дан Вардие.

Tазгодишното признание “DESIGNBEST 2018” е за Питър Хорбъри, шеф-дизайнер на Geely Automotive Group. С включването си в тази специализирана “Зала на славата /Hall of Fame/, запазена само за най-добрите дизайнери, Хорбъри получава европейско признание за невероятната си работа като автомобилен дизайнер, който успя да дефинира дизайнерския език на няколко марки. През поседните години той ръководи дизайнерските центрове на Geely automotive group, които работят за марките Lynk & Co, London taxi, Lotus, Volvo и Geely.

Призът “TECHNOBEST 2018” отива при френската марка DS за нейната ситема Active Scan Suspension. В нея за пръв път се използват камера, четири датчика за височина и три за ускорение за сканиране на пътя пред автомобила за неравности и дупки, след което съответно активно се настройва и работи окачването на автомобила. Това е забележителна технология осигуряваща предвидимо комфортно возене за пътниците в автомобила. Тази награда е и първата за тази френска марка, а за AUTOBEST тя се връща след две години отсъствие, след като журито през тях решаваше, че няма достойно постижение за нея.

Тазгодишната престижна награда “SPORTBEST 2018” е за Toyota Motor Company заради постигнатите забележителни резултати в моторните спортове. Toyota има дълга и успешна история в много разновидности на моторните спортове на най-високо ниво – от Формула 1, през Indycar, състезанията за издръжливост и ралитата. През 2018-а година се отбелязват нови върхове в спортната история на японския автопроизводител и базираният в Кьолн спортен тим. Двойната победа в легендарното 24-часово състезание в Льо-Ман е доказателство за отдаденоста, амбицията, екипната работа и отдаденоста на на хората в Toyota Racing и Toyota Motorsport. В надпреварите World Endurance Championship (WEC) и World Rally Championship (WRC), Toyota е сред главните претенденти за титлата при производителите и пилотите.

Членовете на журито AUTOBEST представляват 31 европейски държави, което го прави най-голямото независимо автомобилно жури в света по броя на представените в него държави. Журито AUTOBEST отделя сериозно и прецизно внимание върху усилията които прави в дейноста си автомобилната индустрия. Иневстициите, отварянето на нови работни места, финансирането на нови “зелени” автомобили и технологии, подкрепата за развитието на различните региони в Европа внимателно се следят, преценяват и приемат с радост от журито. Новите автомобилни технологии и свързаноста са също във фокуса на вниманието на журито. Наградите, които журито определя за тези постижения са цели осем в следните категории - MANBEST, COMPANYBEST, ECOBEST, DESIGNBEST, TECHNOBEST, SAFETYBEST, SMARTBEST и SPORTBEST. Днес обявяваме първите четири за тази година, а за останалите ще съобщим по-нататък.

18-ата поред церемония за награждаване на пизьорите ще се състои в Брюксел, Белгия на 7-и февруари 2019-а. Всяка година събитието AUTOBEST Awards Gala събира на едно място топ-випове от различни компании. Затова то е единствено годишно събитие в Европа, което събира на една маса конкуренти с голямо удоволствие и приятелска атмосфера. AUTOBEST Awards Gala се разви за 18-е си години в европейска гала с артистично съдържание на световно ниво с гурме меню и уникален Grand Finale за наградата AUTOBEST. През 2018-а Awards Gala се състоя в Залцбург, Австрия.

AUTOBEST журито приветства новият си член от Португалия Руи Педро Рейс, който замества Жозе Каетану. Руи Педро е уважаван автомобилен журналист в страната си. При приемането си за член на журито той сподели: “За мен е чест да се присъединя към AutoBest. Ще се постарая да допринеса с кавото мога за да бъда достоен посланник на Португалия в журито и организацията.”

Алрик Сьодерлинд, главен редактор на “Auto Motor & Sport” ще представлява Швеция в европейското жури. Той замества Андерс Хегелсон. При приемането си Алрик каза: “Гледам на бъдещото си участие в AutoBest като отговорност да се отличават нови автомобили, които наистина допринасят за развитието на автомобилизацията. Наистина добри автомобили с приемлива цена”.

За AUTOBEST

Организацията AUTOBEST е създадена през 2001-а година с революционната тогава концепция “best buy car” предлаган на пазара в Европа. За да стане автомобил победител в конкурса AUTOBEST, той трябва да предлага най-добрата оферта за мнозинството европейски купувачи. Цената, сервизната мрежа, наличието на резервни части, мултифункционалноста са сред най-важните критерии в процеса на гласуване. Дизайнът и новите технологии също са сред решаващите фактори при гласуването. Журито AUTOBEST използва ясна и открита система за гласуване, ползваща комплексна матрица с 13 критерия за определяне на победителя. Назад

Галерия



Реклама Ford Summer Sale
Не пропускайте дори една новина!

Запишете се за нашият информационен бюлетин:

Получавайте най-новите автомобилни новини директно в пощата си. Можете да се отпишете от услугата когато пожелаете.

Подобни статии

Авто Новини Нови Модели Коли Авто глобус Maybach Mercedes-Benz

Mercedes-AMG GT 63 S E PERFORMANCE подскача до 100 км/ч за рекордните 2.8 секунди

Апр 20, 2024
Авто Новини Нови Модели Коли Официални вносители- новини Авто глобус Citroen

CITROEN НАВЛИЗА НА B-SUV ПАЗАРА С ИЗЦЯЛО НОВИЯ C3 AIRCROSS - ИЗДРЪЖЛИВ, СТИЛЕН И МНОГОФУНКЦИОНАЛЕН

Апр 20, 2024