Комфорт в БДЖ: 400 пътници във влак със 195 места!?

Неделният влак от Горна Оряховица до София бил с вагон по-малко
23
Комфорт в БДЖ: 400 пътници във влак със 195 места!?
Снимка: Facebook

387 пътници бяха "натъпкани" във влак със 195 места. Това се разбра от публикация в социалните мрежи и става дума за неделния влак, който пътува от Горна Оряховица за София.

През гарата в Горна Оряховица на ден преминават десетки влакове и стотици пътници.

"Тази ситуация възникна по две основни причини. Първата причина е, че влак 2642, който заминаваше в неделя, е намален с един вагон по технически причини, като с пътниците, пътуващи с влака от гара Горна Оряховица до гара Мездра не е имало проблеми, имало е места за всички, били са седнали", обясни пред БНТ Пламен Иванов от поделение "Пътнически превози" - Горна Оряховица.

Проблемът възниква на гара Мездра и следващите гари посока София, обяснява Иванов.

По думите му, тогава се наблюдава, дори и за неделя, повишен интерес от клиентите на дружеството, желаещи да ползват именно този влак.

Иванов отбеляза, че от гара Мездра и последващите гари са се качили близо 160 пътници, което дори за неделен ден е необичайно за този влак.

Това ще се случи и ще продължава да се случва, докато не се решат кардинално въпросите в железниците, категоричен беше Петър Бунев, председател на железничарския синдикат към КНСБ.

С тези половинчати мерки много ясно е, че няма да стане, допълни той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


23
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
1
 
3
 
! Отговори
Сашо преди 5 години
"Трамвая тръгна от депото и като стигна, предпоследната си спирка, беше пълен и нямаше, къде да се седне " Това заявиха в социалните мрежи неизвестни за нас лица.Генералния директор на хТВ отиде при началника на депото, който е изненадан, че в час пик, трамвая се пълни и тогава идва супермен от КНСБ и успокоява хората, че разбира какво ставано няма какво да се направи."-из мотивационното писмо на Веско от 4 а клас, който силно искаше да пробие в журналистиката
20
3
 
6
 
! Отговори
1 преди 5 години
че ти има ли още влакове , крадат от БДЖ като за последно комунистите
19
2
 
4
 
! Отговори
Щерю преди 5 години
Баси новините - навсякъде розово...
18
1
 
15
 
! Отговори
ами преди 5 години
Винаги е било така.Още пред повече от 30 години положението бе същото със същия влак. Помня как се блъскахме по влаковете в неделя.След това на хората им писна и си купиха коли.Сега е същата простотия.Вместо да стане европейско и нормално пътуването то дълбае дъното където жп-то ни вонаги е било.
17
3
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не знам как се получава у нас влаковете са пълни има и правостоящи а БДЖ все няма пари дори за мин.подобрения .В чужбина има много повече влакове които пък са запълнени не така максимално като у нас и вагоните им изглеждат все едно сега са излезли от завода .Това е политика на държавата да съсипват всичко -не само БДЖ ,съсипаха пощите които са от нац.значимост ,съсипаха здравеопазването ,съсипват и образуваанието ,съсипаха и малките селища вместо да се развива дейност там-икономическа и социална
16
1
 
10
 
! Отговори
Смешно и плачевно преди 5 години
Хем искати бдж да пести хем недоволствати стискайти малко зъби да откраднат оп грешка да съберат малко средства ще купият чисто нови от АВрупА малко карани на 20 години но стояли в гараж и само старци са се качвали.
15
1
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Как да има здрави вагони като ЖП завода в София го унищожиха. В този завод всекидневно влизаха вагони за ремонт а излизаха отремонтирани. Също така имаше и завод на Подуене разпределителна. Кой беше този селян.дур който реши че са за унищожаване. Докато селян.дурските управници не започнеме да ги унищожаваме до 9-то колено няма да имаме нищо в таз мутренска кочи.на.
14
12
 
3
 
! Отговори
хахахах преди 5 години
така ще е докато няма частни композиции
13
6
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Целта на борисов е да закрие бдж, за да бъдат принудени хората да пътуват с автобусите убийци, собственост на неговите депутати
12
2
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ГЕРБ унищожава БДЖ по план. До края на този мандат мутрата е обещал да го приватизира на другите мутри
11
2
 
25
 
! Отговори
To6ko56 преди 5 години
Цел 1 на герб е унищожаването на железниците. Ако искаха друго унищожителят Мусльоковски, да беше купувал по две машини и 5 вагона на година сежа БДЖ щеше да е друго. Но пуста гуша, няма наяждане, а баце гледаше и се кефеше. Е той мисли за народа, не може да мисли за някакво си БДЖ. Но въпреки всичко ние ще продължаваме да използваме влаковете докато ги спрат !!!
10
15
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
На кой не му харесва, да ходи в Индия и Бангладеж.
9
3
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Център нападателят и директор на БДЖ Владимир Владимиров използва старите машини до последно с фиктивни ремонти и намален брой вагони. Това намаля общата тежест на влака и съответно намалят инфраструктурните такси, но и най-същественото - намалят пътниците и се прехвърлят към автобусите. Цел 1 на ръководството на железниците
8
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Пътувал съм от София до Кърджали по времето на комунизма в пътнически влак и вътре бяхме натъпкани като сардели в консервена кутия. Проблемите на БДЖ са явно още от онова време със старите вагони и локомотиви и с недостига на място, със старите релси.
7
23
 
5
 
! Отговори
Гашо преди 5 години
тез пък ко ревът. Пътници биле. Ми кат не ви изнася си купете коли ве беднюхи. Накачили се в бджто, на цени в пъти по- евтини от рейса и мрънкат. Друг е въпроаът, че половината са и без билет.
6
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Българска работа
5
1
 
42
 
! Отговори
До Шматка преди 5 години
Как да закачат 1-2 вагона като нямат здрави вагони
4
3
 
35
 
! Отговори
Златко преди 5 години
Железниците са стратегически ресурс на всяка държава. *** управляващи защо съсипват БДЖ не знам ? Или наистина са *** или някой им плаща да съсипват. Няма друго обяснение.
3
6
 
27
 
! Отговори
Зозо преди 5 години
Така е бойкова европейска България.
2
1
 
33
 
! Отговори
шматка преди 5 години
Като има повече пътници защо не закачите още един два вагона бе шмиргили.