Защо няма пари за българското участие в Евровизия?

Коментар на певеца Стоян Михалев и журналиста Станислав Дочев
16 окт 2018 11:45, Анисия Иванова
54

След 12 участия в международния конкурс за песен, България се отказва от участие в "Евровизия" по финансови причини.

През последните две години БНТ е организирала българското представяне в международния конкурс с подкрепата на партньори - продуцентски компании или професионални екипи, които са участвали и във финансирането.

Още по темата

"Това не е нещо ново. През 2014 г. и 2015 г. България също не участваше. Тогава бюджетът на БНТ бе орязан с 5 млн. лева. Но това не е драма. Драмата е, че нямаме българска музикална индустрия. Нямаме присъствие. Музиката у нас е като Световно първенство по щанги, по времето на социализма - само колкото да се покажем. Правилното управление на средства може да даде шанс на българската музика на световната сцена", отбеляза певецът Стоян Михалев.

Според него проблемът не е в нашите артисти. "Не можем да не гледаме как БНТ си харчи парите, защото това са парите на данъкоплатците", припомни още той в "България сутрин".

"Българска музика има. Липсва хъс. Не е нужно едни и същи хора да определят кои песни трябва да отидат на "Евровизия". Националната телевизия харчи постоянно пари за партита, но няма за "Евровизия". Истинският победител на този конкурс е този, който вгради душата си в песента", посочи журналистът Станислав Дочев.

"Днес живеем в ерата на интернет. Онлайн продуктите достигат до всички хора. Няма нищо лошо да имаме желание да сме първи. Но участието ни на тази платформа само по себе си е значимо", изтъкна Дочев пред Bulgaria ON AIR.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


54
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
47
0
 
9
 
! Отговори
До 47 преди 5 години
Ако не харесваш Кристиян, поне не обиждай малката Крисия, която представи България и се класира на второ място на детската евровизия. Дори не си дочел коментара и се заяждаш. Детето пееше много по-добре от италианчето, на което дадоха първото място. Ако пак напишеш нещо да обидиш гласовите данни и на момиченцето да знаеш НЕ си българин.
46
5
 
1
 
! Отговори
Изгърбич Задвратян преди 5 години
До До 36криси? високи? че на нея даже плейбеците и са писани с различно ниво и различни бленди на инструментите и ако изпее три песни подред, звучи като все едно са ревали три недобити магарета. повтарям за лаиците - пишете си домашното, читалищни дейци.
45
5
 
1
 
! Отговори
Изгърбич Задвратян преди 5 години
До До 36за да го обясня на човек, като тебе, требва да мога да ти го нарисувам, а съм твърде лош художник. напиши си домашното, или си пусни сърбете, като питаш "какво точно изпя". на хората с подходящо образование, им е ясно какво изпя, а лаиците у нас засипаха чамова летва със суперлативи.
44
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ний много се радваме, че няма да сме част от този ***.отски конкурс Еврогейска Визия. И без това всички гласуват на териториален принцип наши-ваши, и без това няма една нормална песен, няма и нормален изпълнител - само някакви кукувци или Кончити дето клатят вурста. Разгеле! Да се излагат другите държави! Ние - не!
43
1
 
8
 
! Отговори
До 36 преди 5 години
И какво толково изпя онзи португалец? Една умряла, монотонна песен. Дори не пя и куплет на английски. Португалският си е дразнещ с това шъшкане. На неговата песен щях да заспа... Докато Кристиан наистина има глас, много трудни тонове изпя. Много повече се беше постарало българското момче. Да не дават на България първо място. Това беше целта. Така направиха и с детската Евровизия. Криси има ангелски детски глас толкова високи и трудни тонове изпя , а дадоха на италианчето, което НЕ можеше да пее
42
1
 
12
 
! Отговори
До 36 преди 5 години
Кристиян се състезаваше за БЪЛГАРИЯ. НЯКЪДЕ РУСИЯ ЛИ видя като беше класирането? И какво ме кълнеш? На Евровизия наградите се присъждат по милост така ли? Португалецът е жив, що не върна после наградата? Гласуваха за него от съжаление беше редно после да я върне. На украинката, която виеше ( Не Руслана) дадоха от съжаление, че тогава имаше война в Украйна. Кончита Вууурст защото е наполовина мъж, наполовина жена. Нагласена работа... Кристиян заслужаваше 1-во място. Ти си португалеца вероятно
41
0
 
10
 
! Отговори
Име преди 5 години
да дадеш пари за участие в този конкурс е все едно да хвърлиш пари за някой да си направи операция за смяна на пола. накра парите ги прибира хирурга по пластика, пунтове, есемеси и доволите от нещо, от което нормалните хора нямат нужда.
40
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не ни и трябва.
39
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Нямаме присъствие. Музиката у нас е като Световно първенство по щанги, по времето на социализма - само колкото да се покажем."===Стоян Михалев да ходи да се гръмне. По времето на социализма щангите ни бяха на ниво и не ходехме само да се покажем, печелехме медали, дори на олимпиади. Колкото до музиката, явно е забравил, че на Евровизия 2017 българин взе второто място. Тъй че, Стоенчо, не се изказвай без да мислиш.
38
0
 
17
 
! Отговори
123 преди 5 години
По-добре, че няма. То и без това цялат "евро"визия е пълна карикатура. Вижте какво спечели последният път.
37
1
 
10
 
! Отговори
до 37 преди 5 години
Защото златния орфей и евровизия са единственото, което може да се гледа и слуша нали? Айде у лево.
36
2
 
7
 
! Отговори
Народна Просвета преди 5 години
До Умникоди глей златния орфей, там немаше плейбек, постановки и политика.
35
5
 
3
 
! Отговори
Изгърбич Задвратян преди 5 години
До Кристиян заслужавашедано и ти да дочакаш сърдечна трансплантация, като него, когато ти се наложи. кристиян заяви в интервю че участва от името на русия, и за това е цяло щастие, че даже ни позволиха класация. а може би и за това, не участваме. прочие, понеже всички са диванни композитори, песента на "оня дето умира" поне не беше правена през хит-генератор за по бърже. по голема тояга от онова ни участие са само текстовете на менуар.
34
1
 
35
 
! Отговори
Умник преди 5 години
Радвам се, че спираме участие в най-нагласения, безвкусен и безмислен концертен евродиско турнир на планетата.
33
2
 
13
 
! Отговори
Кристиян заслужаваше преди 5 години
Кристиян Костов заслужаваше да е на първо място, но както винаги не дадоха на България победата. От съжаление я дадоха на онзи португалец дето умираше, но е жив нали???
32
0
 
16
 
! Отговори
Ко? Не! преди 5 години
"отбеляза певецът Стоян Михалев" ?!?! Простете, мисля че твърде фриволно използвате думата "певец".
31
2
 
18
 
! Отговори
Да спрат вип брадър преди 5 години
Дано скоро да нямат пари и за излъчване на на Вип Брадър. Не че го гледам, ама само като чета новини за него ми става лошо. Да наливат пари за някакви си випове дето не са никакви звезди дето ядат , пият по цял ден и се излагат, плюят и бият.
30
3
 
1
 
! Отговори
Изгърбич Задвратян преди 5 години
що ако всека година пращат русначето с неко джофрица за цвет хората ще ги питат дали не са мaлоумни. явно назначени артисти, дето са във форма, няма, на инж. димитров певиците ако ще да сбират повече хора от бтр и щурците накуп, пак нема да се доредят, а на графчето малолетните пораснаха и се изпожениха та и там няма кяр... па в страната на социалистическия реализъм никак не върви да пратят балканджиите или оркестър "манарче чертеж" , зер металисти.
29
1
 
13
 
! Отговори
КРУМ преди 5 години
Този "велик" певец,който има всичко на всичко една разпознаваема песен .............."Правилното управление на средства може да даде шанс на българската музика на световната сцена"-никакъв шанс с певци и певачки като тебе Стоенчо.......уви !?Васко Найденов или Лили Иванова вече няма да се родят поне 100 години
28
0
 
18
 
! Отговори
:):) преди 5 години
то пък един конкурс, стана като Ален мак , политика и по малко музика...