Skoda Monte Carlo

В моделите на Porsche винаги ще има педали и волан!

Окт 16, 2018
В моделите на Porsche винаги ще има педали и волан!

В моделите на Porsche винаги ще има педали и волан!

Реклама Opel Stock
Воланът и педалите, както и вероятно механичната предавателна кутия, ще си останат винаги в моделите на Porsche. Компанията няма намерение да се отказва от тях дори и да се появят максимално напредничави технологии за автономно роботизирано управление на автомобилите.

“Всички тези системи помагат в определени ситуации, прехвърляйки товара на управлението от водача на електрониката” - заяви директорът на американското подразделение на Porsche Клаус Зелмер в интервю - “Но понякога тази помощ не доставя удоволствие от карането. Искаме да запазим в нашите модели воланът, педалите и възможно механичната кутия, за да могат клиентите ни както преди самостоятелно да взаимодействат с колата си”.

Бъдещите модели на Porsche, без съмнение ще имат системи за автономно управление от трето и четвърто ниво на базата на разработките на сестринската компания Audi, също влизаща в състава на Volkswagen Group. Но за купувачите на спортната марка ще се предлага възможност и сами да овладяват автомобила си.

От началото на януари 2017-а година като опция за моделите Panamera и Cayenne е достъпен адаптивният круз-контрол InnoDrive. В работата си той ползва не само данните от радари и камери, но и от навигационната система на колата. InnoDrive е способен да преценява трафика и особеностите на релефа на местноста, след което създава оптимален алгоритъм на движение за всеки следващи три километра от маршрута. Назад


Реклама Lasurit eshop
Не пропускайте дори една новина!

Запишете се за нашият информационен бюлетин:

Получавайте най-новите автомобилни новини директно в пощата си. Можете да се отпишете от услугата когато пожелаете.

Подобни статии

Авто Новини Авто глобус Audi BMW MG Rolls-Royce Skoda

MG привлече Йозеф Кабан

Апр 25, 2024
Авто Новини Нови Модели Коли Авто глобус Електромобили Volkswagen

Автосалон Пекин 2024: Volkswagen с нов концептуален модел и подмарка (Видео)

Апр 24, 2024
Авто Новини BG Авто BMW Ferrari Lamborghini Maserati Mercedes-Benz Porsche

Спортните автомобили на Премиум Рали София - Свети Влас от Банско до Солун този уикенд

Апр 23, 2024