Рияд с вътрешно разследване за изчезването на Кашоги

Саудитска Арабия определя обвиненията като неоснователни
15 окт 2018 17:45, Елка Василева
3
Рияд с вътрешно разследване за изчезването на Кашоги
Снимка: архив, Reuters

Кралят на Саудитска Арабия Салман бин Абдул Азиз Ал Сауд разпореди на държавен обвинител да започне вътрешно разследване на случая с изчезването на саудитския журналист Джамал Кашоги, предаде Ройтерс, позовавайки се на пожелал анонимност представител на саудитските власти.

Кашоги изчезна, след като отишъл в генералното консулство на Саудитска Арабия в Истанбул за заверка на документи. Според турските власти на 2 октомври саудитски агенти са убили Кашоги в консулството. Саудитска Арабия определи обвиненията като неоснователни, но не представи доказателства, че журналистът е напуснал сградата.

Още по темата

Европейският съюз очаква от властите на Саудитска Арабия пълноценно сътрудничество в разследването на случая с изчезналия журналист, заяви днес върховният представител на ЕС за външната политика и сигурността Федерика Могерини, цитирана от ТАСС.

"Европейският съюз очаква пълноценно разследване от властите на Саудитска Арабия, пълноценно сътрудничество с турските власти. Надяваме се на прозрачност и пълно изясняване на случилото се", посочи Могерини на заседание на външните министри от ЕС в Люксембург.

Миналата година Джамал Кашоги напусна Саудитска Арабия и се установи в САЩ, където пишеше статии за в. "Вашингтон пост", в които анализираше ситуацията в Саудитска Арабия и външната политика на страната, без да премълчава проблемни области от дейността на властите и критикувайки политиката на Рияд, отбелязва Ройтерс, цитирана от БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Дайте на Хитлер разследването на геноцида над евреите.