"Свободни избиратели" – трета партия след вота в Бавария

Това е центристка политическа сила, близка до ХСС
15 окт 2018 14:37, Елка Василева
1
"Свободни избиратели" – трета партия след вота в Бавария
Снимка: Reuters

"Свободните избиратели" заеха трето място на изборите в Бавария, на които Християнсоциалният съюз (ХСС) загуби абсолютното си мнозинство в регионалния парламент на южната германска провинция, предаде ДПА.

"Свободните избиратели" са основани през 1978 г. Те са центристка партия, за която хората често гласуват, за да изразят недоволството си от основните германски политически сили.

"Свободните избиратели" са постигали най-големите си успехи в южните германски провинции Бавария и Баден-Вюртемберг.

По някои въпроси (като опазването на околната среда и социалната политика) те са привърженици по-скоро на лява политика, а по други (като имиграцията и сигурността) заемат консервативни позиции, близки до тези на ХСС, отбелязва ДПА.

На изборите в Бавария вчера "Свободните избиратели" спечелиха 11,6 процента от гласовете, което ги превръща във вероятен коалиционен партньор на ХСС, който получи подкрепата на 37,2 процента от гласоподавателите, припомня БТА.

Центристката партия посочва като свои основни цели създаването на равни условия за живот и осигуряването на жилища, защитата на околната среда, ограничаването на имиграцията и съхраняването на баварската култура и традиции.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В левия консерватизъм е истината. Никъде другаде. Нито в десния консерватизъм на путин, тръмп и орбан, нито в левите толерасти, каквито са левичарите в цяла европа.