Промените в тялото, когато спрете цигарите

Дишането ще стане по-леко, ще имате повече енергия...
Обновена: 10 окт 2018 09:08 | 10 окт 2018 09:00, Михаела Лазарова
26
Промените в тялото, когато спрете цигарите
Снимка: pexels

Когато спрете цигарите ще започнете да забелязвате с времето различни промени в здравословното ви състояние, и то за добро.

Сетивата ви ще възвърнат своята острота, дишането ще стане по-леко, ще имате повече енергия, кожата ви ще се избистри, лошият дъх ще изчезне. И още много любопитни промени. Вижте какво точно се случва с тялото ви, след като спрете окончателно тютюнопушенето.

20 минути

Когато пушите, никотинът влиза във вашата кръвоносна система и увеличава кръвното налягане и сърдечния ритъм. 20 минути след като сте изпушили последната си цигара, кръвното налягане и сърдечният ритъм се нормализират.

8 часа

Въглеродният оксид е един от хилядите опасни химикали, които влизат в тялото, когато пушите. 8 часа по-късно въглеродният оксид започва да излиза от тялото и нивата на кислород се завръщат към нормалните.

24 часа

Един ден по-късно белият дроб започва да се изчиства от слуз и остатъци от пушенето.

48 часа

Никотинът, най-силно пристрастяващата и токсична субстанция в тютюна, е напълно елиминирана от вашето тяло. Сетивата ви като обоняние и вкус започват да се завръщат.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


26
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
2
 
4
 
! Отговори
Така е преди 5 години
До Приемущества 16 Цигарите се отказват най трудно след хероина. Доказано.
20
5
 
1
 
! Отговори
Съвет преди 5 години
Започва наддаване на тегло. Целия арганизъм се разтройва.Американски учени установяват, че след леко отказване при дълго годишните пушачи , след 4.5 г. обикновено се поевява рак. Така че дълбоко се замислета за плюсовете и минусите. Абе я си пушете...
19
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
От както дойде демокрацията само за тютюнопроизводители, *** и социално слаби учители слушаме. Щях да забравя докторите. Явно техните лобита в информационния микс са най-силни.
18
2
 
2
 
! Отговори
Изгърбич Задвратян преди 5 години
До Анонимен14ако от толко тръкане си почнал да пушиш, поливай се с вода преди да е букнало.
17
1
 
12
 
! Отговори
Алън Кар преди 5 години
Когато разберете, че от пушенето за вас няма абсолютно никакъв смисъл, вие няма да имате желание да пушите, а когато нямате желание да пушите, няма да имате нужда от сила на волята за да се борите с това ваше желание. Ще ви се пуши толкова, колкото, ще ви се пие и бензин. Ето това е една нова гледна точка за отказване на цигарите, за която няма да имате нужда от сила на волята. Няма да ви е трудно и няма да напълнеете или да чувствате празнота в душите и телата си. Вземете свободата си обратно!
16
2
 
6
 
! Отговори
Марк Твен преди 5 години
Както винаги съм казвал:" Цигарите могат да се откажат лесно. Правил съм го милион пъти", но истината е че съм бил достатъчно глупав да започвам отново, защото съм се страхувал как ще продължа живота си без цигари. Истината е че щях да съм добър писател и без да пуша, но във времената когато бях жив беше модерно да се пуши. В днешно време не е модерно да се пуши и само промитите ви от тютюневите компании мозъци мислят обратното. Децата ви ще ви гледат като динозаври докато пушите:))
15
3
 
15
 
! Отговори
Приемущества преди 5 години
Спраш цигарите и се радваш на свободата си. Вече не си роб. Не внасяш месечно между 200 и 400 лева. Жените спират да изглеждат като бабите си, а мъжете им започват да използват нещата си между краката. Децата започват да получават повече джобни и семейството се вижда в пари. Правят се грешки, като това да се яде повече, но това е защото хората често спират със силата на волята. Физическата зависимост е 5%, а психическата 95%. Цигарите могат да бъдат спрени лесно с правилния подход.
14
10
 
12
 
! Отговори
Станчев преди 5 години
Отказах цигарите педди 16 години заради една бъбречна криза продължила около 10 дни- просто от болка не мислех за цигари. Продължих да не пуша, но само от инат! Нито ми стана по-леко дишането, нито ми се повиши енергията! Натрупах килограми, които никога като непушач мога да сваля. Мисля, че човек ако е здрав и се грижи за здравето си, цигарите не са проблем. И до сега има дни, в които изпитвам неистово желание да запаля една...
13
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Михаела, а как е секса след като спрем да пушим?
12
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Няма нищо по-отпускащо от стограмка коняк, или бренди с качествена пура. Виж цигарите е друга работа, там е вече навик в повечето случаи. Не ти се пуши, ама си лапнал лaйното. Или просто нерви и напрежение.
11
4
 
15
 
! Отговори
До този с празнотата преди 5 години
Брат, това е класически симптом, при повечето отказали се е така. Решението е - фитнес. Ако го правиш както трябва, ще се чувстваш доста запълнен. Плюс още доста други ползи, на които ще се радваш. Три тренировки седмично за цяло тяло са достатъчни. Гледай да изпълняваш движението правилно и не се притеснявай дали вдигаш тежко на този етап. Успех!
10
4
 
12
 
! Отговори
Потърпевш преди 5 години
Отказвайки цигарите преди шест години,рязко се увеличи консумацията ми на бира(най-вече),не знам защо.Освен това борбата със затлъстяването е неспирна.Но от друга страна пък махмурлук мн рядко имам на сутринта,отказвайки цигарите.
9
1
 
25
 
! Отговори
дид преди 5 години
От две години не пуша,а бяха от тези с по кутия на ден..поне!Да кажа ,че дробовете ми са се отворили ще е пълна лъжа или пък летя като вървя също.Единствената разлика е в повишеното либидо и желанието за секс.Уверявам ви!Вероятно е истина,че цигарите потискат потентността.Но като цяло съм доволен,че тази смрад след 30 години активно пушене е зад гърба ми.А и вече не е модерно да се пуши...освен в добра компания и класно питие една хубава пура!
8
11
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Основната промяна е че най- накрая всички могат да стоят и даже говорят с теб без да кашлят и да се задушават докато стоят и без после да миришат на тютюнева фабрика ама на пушачите това *** им го кажи нали целия свят трябва да се съобразява с техния кеф а другите кучета ги яли
7
4
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Родителите са тютюневи наркомани и несъзнателно зарибяват децата си да пушат
6
2
 
12
 
! Отговори
Трол Горянин до 3 преди 5 години
ППрав си , аз зимата си удрям един напръстник греяна ракия с мед и съм 6. За цигарите се е изговорило много , но е трудно да убедиш някой да ги спре, на мен лично ми е кеф да си запаля една пура от тези ароматните и да си къди заради аромата , но цигари никога не съм пушил.
5
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Това,че бг е на второ място по пушачи е добре - ще се самозатрият по-бързо
4
7
 
8
 
! Отговори
Хмм преди 5 години
Номер 3, мисля, че това е правилното решение!
3
9
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
до 1! ХммМожеш тая празнота да я замениш с 50гр уиски на вечер! Хем е здравословно хем ще спиш по добре!
2
8
 
16
 
! Отговори
Тони усураро преди 5 години
Браво много хубава статия сте написали но за жалост 40% бьлгарина го интересува по скоро ефтината пиячка и цигарка отколкото да е непушач или здравословното му сьстояние!