Какво споделя една акушерка за раждането

Катя Павлова участва във Форум бременност и детско здраве на Puls.bg
6 окт 2018 23:00, Румяна Тасева
9
Какво споделя една акушерка за раждането
Източник: Puls.bg
На Форум бременност и детско здраве в Пловдив като лектор ще бъде една от акушерките, която бе отличена от пациентите в класацията на Puls.bg “Специалистите, на които имам доверие” в категория „Акушерка“ - Катя Павлова.

Пред аудиторията утре тя ще говори за мястото на акушерката в родилната клиника и нейния принос за спокойното протичане на раждането. 
 
 
 - Г-жо Павлова, какво според Вас може да ни подсигури спокойно раждане? Доколко това е въпрос на обстановка, медицинска компетентност... Коя всъщност е най-важната съставка?
 
За да има една жена спокойно раждане - тя трябва да е наясно какво я очаква, да има добра подготовка за раждането по време на бременността - информираност и физическа подготовка. Най важната съставка е медицинската компетентност - да се довери на своя лекар и да се доверява в неговия професионализъм.
 
 - Как да бъдещата майка може да направи разлика между контракциите на раждането и подготвителните? Кои са останалите признаци за започване на раждането?
 
Подготвителните контракции, наречени контракции на Braxton-Hicks се усещат няколко дни преди започване на раждането. Те се усещат като втвърдяване на корема, без чувство за болка. По-често са през нощта, когато бременната е по спокойна и няма други външни възприятия, които да доминират над маточните контракции.
 
Интервалите между подкогвителните контракции са неправилни. Тези контракции макар и слаби могат да доведат до разтягане на маточната шийка и спускане на предлежащата част на плода. Това става напълно безболезнено при многораждали.
 
Понякога тези контракции отслабват, стават по-редки и бременната престава да ги усеща.
 
Контракциите за раждането са регулярни маточни контракции на 15-10 минути с равномерни интервали между тях. Тези контракции стават болезнени, т.е. по силни и въздействат на цервикалния канал като го разтягат.
 
Основните признаци за започване на раждането са: регулярни маточни контракции на 15-10 минути; пукнат околоплоден мехур; тези два признака могат да стоят заедно може и поотделно. При съмнение за пукнат околоплоден мехур бременната трябва незабавно да постъпи в болница.
 
 
- Колко да бързам към родилния дом, когато е ясно, че раждането е в ход?
 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
0
 
! Отговори
аз преди 5 години
До Ив.---------------------------- 9 млн.казваш.Ами защото бяхме зад бодливата тел и граничарите вардеха не някой да не влезе (такива *** нямаше),а някой да не се устреми към свободата.Иначе щяхте да останете 900 000 комунисти-съветски ***,ама нямаше да има кой да ви бачка.Ти 3 деца направи заради любов към тях ли или да ти опростят заема. А???
8
0
 
0
 
! Отговори
баба Златка преди 5 години
Тогавашните 3 хил. лв. бяха равни на сегашните 30 хил. лв. Апартамент 88 кв.м. тристаен беше 14 хил. лв.,сега същия 40-годишен апартамент е 150 хил.лв.Така че 3000 лв. тогава си бяха доста пари.
7
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Ив.Поздравления за това, че сте създали три деца!Но младоженският заем по онова време, доколкото знам, е бил до 3 000 лв.В някои държави дават по 30 000 евро като помощ на майката при първо раждане, за да отгледа детето си.Дано и ние доживеем по-добри времена.
6
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До5. Кззваш имаше държава. Държава от агенти , доносници, крадци на дребно на а едро нямаше. Ти с три на една жена , други с пет от пет Като имаше държава имането бе щото работеха масово *** на три смени , войници ю, затворници. И се управляваше от простаци.
5
1
 
5
 
! Отговори
Ив. преди 5 години
Умна тикво под мен,по време на соца станахме почти 9 милиона. Жена ми роди три деца и за това Държавата(тогава имаше Държава) ни опрости взетия младоженски заем. Ама да лекуваш промит мозък не е лесно...
4
11
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Социалистическата жена е много страхлива и мързелива.До това я доведе социдеологията.Който вярва в соца няма да остави поколение и така ще си отиде соца като най-глупавия период от историята на България.
3
7
 
0
 
! Отговори
W преди 5 години
Номер 2 Много си *** знаеш ли? И как ще стане тази помощ ще изчезнат контракциите ли? Напротив даже като знаеш, че си наказан ти е още по трудно.Аз ако отида ще получа инфаркт още преди да е започнало, затова само със секцио и пълна упойка, няюмам намерение да мра млада защото не издържам на болка. Ами манипулациите и те ли са Божа работа или май са вследствие изхабен организъм от отровна храна.
2
17
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Раждането е божа работа. Ако не вярваш в Бог мъките ще са по силни при раждане. Които вярват Бог им помага и по лесно раждат. Жената е природно е пригодена да става майка и да ражда. Тя точно затова е създадена от Бог. Тя нее създадена да работи. Мъжът е този който трябва да се грижи за семейството. Жената гледа децата и приготвя храната. А мъжът като се прибере вечер трябва да е в уютна обстановка и любов. Поне така е било преди 80 години.
1
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Дано да изражда успешно много на брой, здрави бебета, още дълги години. И да помогне на родилките да съхранят живота и здравето си, за да отгледат успешно своите деца!