Лейбъристите обмислят нов референдум за Brexit

Дебатът ще се води на партийния конгрес тази седмица
Обновена: 24 сеп 2018 16:39 | 24 сеп 2018 16:31, Анисия Иванова
27
Лейбъристите обмислят нов референдум за Brexit
Снимка: Reuters

Британската опозиционна Лейбъристка партия потвърди днес, че ще води голям дебат за Брекзит на партийния си конгрес тази седмица, предаде Асошиейтед прес.

Тъй като преговорите между Обединеното кралство и Европейския съюз изпаднаха в задънена улица, много лейбъристи смятат, че тяхната лява партия може и е длъжна да предизвика произвеждането на нов референдум за Брекзит с надеждата този път избирателите да гласуват за оставане в блока на 28-те.

Партийният лидер Джереми Корбин дълго време се противопоставяше на идеята, но той и други ръководни кадри в партията са поставени под натиск да променят мнението си. Докато делегатите се събираха в Ливърпул, едно послание бе отпечатано на стотици тениски и платнени торбички: "Обичай Корбин, мрази Брекзит".

Откакто Великобритания гласува през 2016 г. за напускане на ЕС, лейбъристите казаха, че ще уважат резултата, макар и да искат по-тесни взаимоотношения с блока от тези, които опитва да изгради консервативното правителство на премиера Тереза Мей. Сега, когато преговорите са в застой, а Обединеното кралство трябва да напусне ЕС през март, много членове казват, че партията трябва да смени курса.

"Лейбъристите трябва да вземат решение. Времето за колебания свърши", каза Майк Бъкли от инициативата "Лейбъристи за народен вот", която води кампания за нов референдум.

Няколко хиляди поддръжници на инициативата излязоха днес на шествие в Ливърпул, развявайки знамената на ЕС и на Обединеното кралство. Те издигнаха плакати с надпис "Да излезем от Брекзита".

Над 100 местни лейбъристки сдружения внесоха молби на конгреса с искане за обществено допитване дали британците искат да напуснат ЕС при условията, договорени от правителството, или да останат в ЕС. Дебатът по темата е насрочен за вторник.

Британският министър за Брекзита Доминик Рааб изрази днес увереност, че Лондон в крайна сметка ще стигне до споразумение с Европейския съюз, предаде Ройтерс.

"Продължаваме да преговаряме честно и добросъвестно, ще опитаме и ще постигнем най-добрата сделка, която можем, но сме готови за всички възможности", заяви той. (БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


27
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
1
 
0
 
! Отговори
Големи разбирачи преди 5 години
голяма работа в този сайт,еййй??!!А ягоди от къде ще внасяла Европа?!Ха,ха!!От Испания,Италия,Франция и от където се сетиш!Сърдят се англетата,че искат да участват в груповия,ама само те да са отгоре и от отзад?!Е,няма такъв групов,още не са го измислили!Ти ще искаш визи да ти идват на гости,ама на теб да не ти искат!Ти ще сочиш кой да ти идва на гости,ама теб да те пускат и канят навсякъде!Всичко им е наопаки на англетата,от мозъците до движението в ляво!!
22
7
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 22Блеър и лейбърите са минало та заминало! Заради Блеър лейбаристите ще видят мнозинство га Клекситания създаде колкний на Марс! Добре си живеят в Англия, българите на изток повечето защото е по евтино откъм квартири и храна! Храната в азиатските магазини като месо плодове и зеленчуци е вкусна и значително по евтина. Та хич им не е лошо стига да носят нещо у кратун а не само ум на патаранци! Ако беше лошо щяха ли да стоят в Англия както и да драпат да дойдат!
21
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Брат мамуне не ще да работи ли? Сигурно лорд Билирубин, основателя на британската колониална комунистическа партия, вече се е компостирал някъде и делото му кара почвата да се подобрява и растения да растат, но Работническата партия хептен социалистическата го удариха.Блеар ли беше този дето ръгна UK в Ирак заради епруветката с бял прах? И те бързо забравят.
20
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 20От където им е кеф! Абре вие сте адски наивни граждани на Клекситания! Кой нормален бизнесмен/държава/фирма ще позволи да изгуби годишен пазар за 340 милирда паунда - не Евро??? ха Всичкото отгоре и буквално до прага му!! Да не сте завършили Софийския като Нора Недкова??:))))))
19
7
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 15Да бре, добре. А вноса за тези 340 милиарда годишно от Китай ли ще го осигурят? А ягодите са все тая, това ще им е най-малкия проблем
18
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ти да видиш в Англия плащанията...*** откъде да знаеш,то не е в Родопите
17
1
 
3
 
! Отговори
До долния преди 5 години
Ми те още малко да чакат и може после пак да се замислят...
16
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Айде сега и водомерите ще сменят в Клекситания! Пак ще има българо-изтръскване! Айде още клекнали, айде пак мизерия! Смейте се още на Англия ама всеки ден ви измислят плащания защото сте по богати от английското население! Айде със здраве.
15
5
 
7
 
! Отговори
HAHA преди 5 години
*** от 2 Петъка е в ЕС и вече тръби из форумите какво ще става в ЕС и какво не. Нищо че ЕС не го бръсне за ... и му даде ясно да се разбере че дори Украйна е по-важна от България.
14
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Евроатлантик 16Ами богата страна не като Клекситания! В Клекситания умиргат защото нямат хората средства да си доплатят. Много велика страна, да знаеш! Здравеопазване и социална политика като в Европа ама зад червен ***. Англия внася от Европа стока за 340 милиарда годишно така че заплахата от Брексита е за Европата - всеки истински образован го знае! А ягодите ще се берат така както едно време защото наплива от желаещи да учат в Англия е огромен и няма данни за затихне!
13
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 13Здравеопазване, индустрия, социална политика, образование и много повече интелигентни хора като глава на населението! Е има и една малка част от българите така наречените булсаткомита които не са мръдвали интелектуално и няма да мръднат ако щеш и в златен *** да ги навреш! А аз отдавна не съм в *** а щом на теб ти харесва, обгазявай се! :))))))
12
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 11Референдум винаги когато клекситанчо (пък и уж българин) не му аресва?! Това да ти не е Клекситания от която изпълзяваш!
11
13
 
4
 
! Отговори
До 7,8,9 преди 5 години
Къв прогрес у Англия бе. Ти бил ли си в Англия? Умник..! Много сме си добре ние и така. А на теб като не ти харесва България,марш в туркия..нали си туркофил! Бая се навъдихте напоследък такива,ама не много умни!
10
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 10Защо да се е объркал? За това че сме клекситанци ли?1 А какви сме според теб - калпазанци! Смее се този който последен се смее. За ужас на нас си пак ще гледаме и пържим в собствен сос, традиция братко! :))))))
9
7
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 7Пич, нещо си се объркал в отговора........
8
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 1Как пък пресментна че е пакистанско не се разбра при наличието на 56 милиона англичани! Ама нали нашите роми ви подържат раждаемостта в България та наистина ще се запазите като 50 на 50 генетика - ромобългарска! Смейте се пак макър и 'потъмнели'!
7
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 4Айде Клекситанците пак почнаха да си фантазират! Нямата ли си друга работа като да кажем варене на компоти или мелене на лютеница че иде зима и всичко ви вдигнаха вашите родолюбиви чапкъни! Ем ви къдрят като варени спагети ем Брексита ви в акъла! Англия ще излезе, ще си тръгне по пътя на прогреса а вие още ще снацяте бебешки мъдрости ако не ви умори родното ви здравеопазване разбира се. Там пък точно сте като в едно изостанало погребално бюро.
6
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Пак ще им напомнят защо излизат. Те са простоумни и забравят.
5
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ха-ха значи когато нещо не им отърва референдуми до дупка докато не кажат аман искаме си ЕС .
4
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 1Че то тука си е въглищарник много преди "бежанците" да тръгнат от Африка. През 2015 официално обявиха че хриатиянството не е първа религия в Англия