Lasurit eshop

ЗВЕЗДАТА НА LA MAISON CITROËN НА АВТОМОБИЛЕН САЛОН ПАРИЖ 2018 Е НОВИЯТ SUV C5 AIRCROSS!

ЗВЕЗДАТА НА LA MAISON CITROËN НА АВТОМОБИЛЕН САЛОН ПАРИЖ 2018 Е НОВИЯТ SUV C5 AIRCROSS!

ЗВЕЗДАТА НА LA MAISON CITROËN НА АВТОМОБИЛЕН САЛОН ПАРИЖ 2018 Е НОВИЯТ SUV C5 AIRCROSS!

Реклама Skoda Stock
НОВОТО ЛИЦЕ НА МАРКАТА СЛАГА НАЧАЛОТО И НА PLUG-IN HYBRID ОФАНЗИВАТА НА CITROËN

На международния автомобилен салон, който ще се проведе от 4 до 14 октомври 2018 г. в Париж, Citroën показва цялата логическа последователност, довела до новото лице с и мото на марката "Inspired by You":
• Търговска динамика представена от обновена гама, силна и последователна, с 6 лансирани модела за по-малко от 2 години, които притежават отличителния дизайн и референтен комфорт, резултат от програмата Citroën Advanced Comfort®. На салона ще бъдe показан и новият флагман на марката, C5 AircrossSUV, който ще се произвежда във Франция.
• Марка в сърцето на пазара, която представя първия етап на офанзивата си стремяща се към 100% електрифицирана гама със Световна Премиера: Новият SUV Citroen C5 Aircross Hybrid Concept.
• Марка икона, която навършва сто години през 2019 г., празнува 70-те години на 2CV и се обединява с други икони като Jean-Charles de Castelbajac и ELLE в модата или Rip Curl в свободното време.
• Марка новатор, която има за цел да предложи гостоприемство и спокойствие на клиентите си на своя щанд, комфортна зона подобна на тази в търговските и обекти (La Maison Citroën), но и в предлаганите услуги (Citroën Advisor, очила SEETROËN, ...)

На щанда си от 1600 м2 Citroën представя съвременна гама, напълно обновена и логична. Офанзива на продукт, който се отплаща. През първата половина на 2018 г. марката е увеличила с 9% обема на продажбите си в световен мащаб. В Европа за последните 7 години са регистрирани рекордни продажби. Успехи постигнати благодарение на последните модели: C3, новият C4 Cactus, C3 Aircross SUV в Европа и C5 Aircross SUV в Китай.










Динамиката базирана на 360-градусовата еволюция на марката, вдъхновена от клиентите и начина по който те възприемат автомобила, намира израз на автомобилното изложение в Париж с:

01 - СИЛНА, МОДЕРНА И ЛОГИЧИЧЕСКИ ПОСЛЕДОВАТЕЛНА ГАМА
Силни модели, които съчетават новите стилови кодове на Citroën с модерния, глобален и хомогенен комфорт предлаган от програмата Citroën Advanced Comfort®.
• Серия "SUV", с премиера на Новия Citroën C5 Aircross SUV, заедно със C3 Aircross SUV , който е с утвърден успех (повече от 100 000 продажби). Двата автомобила SUV, които притежават повече характер, комфорт, обем и модулируемост.
• Серия "Седан", която включва новия C4 Cactus с иновативното си окачване Progressive Hydraulic Cushions™ и бест селъра C3, с продадени над 400 000 броя, който ще бъде представен с ексклузивна лимитирана серия JCC + и C1 Urban Ride.
• Серия "семейни" ултра-комфортни модели, адаптирани към всички потребности, с третото поколение на новия Berlingo, който току-що е пуснат на пазара и се предлага във вариант M и XL, придружен от C4 SpaceTourer, Grand C4 SpaceTourer и SpaceTourer.

02 –МАРКА “В СЪРЦЕТО НА ПАЗАРА“, КОЯТО Е ЧАСТ ОТ ЕНЕРГИЙНИЯ ПРЕХОД
• Световна премиера: Новият SUV Citroen C5 Aircross Hybrid Concept. Тази концепция подготвя зареждащата се хибридна версия на новия C5 Aircross SUV, първи модел PHEV Citroën на от стратегията Core Model, която до 2023 ще предложи 80% електрифициране на гамата и 100% през 2025 година. Модел с подобрен комфорт, благодарение на неговата поливалентност и режим на нулеви емисии.
• Гама модели напълно съответстващи на новия протокол WLTP и използващи най-ефективните технологии от гледна точка на стандарти за контрол на замърсяване на околната среда като SCR (Selective Catalytic Reduction) при Diesel BlueHDi и бензинов филтър за твърди частици при двигатели с директно впръскване.

03 –МАРКА ИКОНА, КОЯТО ЩЕ НАВЪРШИ СТО ГОДИНИ ПРЕЗ 2019г.
• Зона « Fashion Car /Art Car» с участието на продуктите на Jean-Charles de Castelbajac (E-MEHARI, C3)
• Сътрудничество с други емблематични марки: списание ELLE (C3) и Rip Curl (C3 Aircross и SpaceTourer)
• Зона « Racing », със C3 WRC и достъп на публиката до симулатор за управление.
• „Анимация“ около бутика "Le Petit Citroën" с трансформирания Нов Berlingo Van и « Café Bulle » в колаборация с Orangina.
• Намигване към историята на марката, която ще празнува своята 100-годишнина през 2019 г., с представените един 2CV фургон и един 5 HP!

04 –ЩАНД ВДЪХНОВЕН ОТ НОВИЯ ОПИТ С КЛИЕНТА
• Колоритен и топъл щанд, въплъщение на комфорта на Citroën и жизнено пространство « Inspired by You » с новата си Арена, на която всеки ден ще има събития. Щанд подобен на търговските центрове, които се адаптират към новите начини на потребление, за да бъдат по-близо до клиентите, както се вижда от концепцията за градски шоурум « La Maison Citroën ». Услуги като Citroën Advisor или Rent & Smile продължават да се развиват, като улесняват опита с автомобила и увеличават прозрачността си и доверието на клиентите. Но също така и иновативни продукти като очилата SEETROËN.


ОСНОВНА ИНФОРМАЦИЯ
Срещи на щанда на Citroën (Павильон 1 / Щанд C320):
- вторник 02 октомври и сряда 03 октомври 2018 г. (прес-дни)
- от четвъртък 04 октомври до неделя 14 октомври 2018 (дни за посетители)

« The World of Citroën », перформанс на живо « Inspired by you », ще се проведе във вторник, 2 октомври от 10:00 часа на щанда "La Maison Citroën".
От 8 часа ще имате възможност да интервюирате много от представителите на Марката:
- Стратегия на Марката: Линда Джаксън, Изпълнителен директор Citroën,
- Стратегия Комуникации и Маркетинг: Арно Белони, Директор "Комуникации и маркетинг"
- Продуктова стратегия: Ксавие Пежо, Директор „Продукти Citroën“,
- Стратегия Дизайн: Жан-Пиер Плуе / Сирил Пиетон / Жан-Артур Мадлен,
- Търговска стратегия Франция: Амори Дьо Бурмон, Директор отдел Търговия Франция
• - Новият C5 Aircross SUV: Патрик Фонтана, ръководител на проекта C5 Aircross SUV
• Андрю Кауъл, ръководител наC5 Aircross SUV Дизайн
• Жан Филип Лами, Директор на проекта C5 Aircross SUV
• Терез Жодер, Директор на завода в Рен

• Новият SUV Citroën C5 Aircross Hybrid Concept: Пиер Монферини, ръководител на Продуктови проекти
• Новият Citroën Berlingo: Каролин Дами и Никола Жюден, ръководители на проекта Новия Berlingo
• Art Car E-MEHARI & C3 JCC+: Jean-Charles de Castelbajac , френски дизайнер
• Окачване Progressive Hydraulic Cushions™ Никола Берлинже, технически експерт Нови окачвания

! ЗА ЗАПИСВАНЕ ЗА ИНТЕРВЮ, МОЛЯ СВЪРЖЕТЕ СЕ С КРИСТИНА МАНОЛОВА

01 - СИЛНА, МОДЕРНА И ЛОГИЧИЧЕСКИ ПОСЛЕДОВАТЕЛНА ГАМА

Citroën потвърждава повече от всякога новия си подпис "Inspired by You" със 100% обновена гама, вдъхновена от клиентите и начина им на ежедневно използване на автомобила. Сегашната гама Citroën, която е новото лице на марката, включва 6 нови модела, лансирани в Европа за по-малко от 2 години. Гама със 100% последователен дизайн, със силни стилистични маркери и смел дизайн, но и с подобрен комфорт, благодарение на програмата Citroën Advanced Comfort® и въвежданите иновации като окачване Progressive Hydraulic Cushions™ и седалки Advanced Comfort. Дизайнът и комфортът винаги са били основни за Citroën, чиято амбиция днес е да се превърне в референтна марка автомобили по отношение на комфорта.

Акцентите, които могат да бъдат видяни на щанда на Citroën на автомобилното изложение в Париж 2018, се обединяват в 3 серии: SUV, SEDAN, FAMILY, всяка от които има силно присъствие през 2018:

• НОВИЯТ SUV, C5 AIRCROSS: ПРЕМИЕРА SUV В КЛАС КОМФОРТ
Във Франция стартовата цена на модела е 24 700 евро, Новият Citroën C5 Aircross SUV се произвежда в завода в Рен – Ла Жане, Франция и носи етикета "Гарантирано произведен във Франция", сертифициран през това лято. Автомобилът ще бъде представен в 4 различни конфигурации, които подчертават целия му комфорт и потенциал за персонализиране.

УНИКАЛНА ПЕРСОНАЛНОСТ В СЕГМЕНТА
Със силна персоналност, новият C5 Aircross SUV се отличава с уникалното, енергично и уверено поведение. Дълъг 4.50 м, здрав и мускулест, изпълнен със сила и без арогантност, той изтъква различието си в света на SUV с плавните си линии подчертани от ярки графични елементи като Airbump®, големи колела с диаметър720 мм, клиренс 230 мм, разпознаваеми рейки на покрива. Купето веднага излъчва усещане за безопасност и простор, с хоризонтален панел на бордното табло, обгръщащи седалки с висока позиция създаващи усещане за доминиране на пътя, широка централна конзола и използвани топли материали. Подобно на последните модели на Citroën, новият C5 Aircross SUV предлага богата гама от опции за персонализиране с 30 комбинации за екстериор, съчетаващи 7 цвята на купето, една оферта с черен двутонов покрив и 3 цветни пакета, състоящи се от цветни вложки на предната броня, на Airbump® в долната част на предните врати и под покривните рейки. Също така предлага 5 стила интериор, чиито допълващи комбинации Цветове & Материи променят светлината и топлотата в духа на модерния и стойностен ‘casual chic’.

НАЙ-КОМФОРТНИЯТ И МОДУЛИРУЕМ SUV В СЕГМЕНТА СИ
Носител на програмата Citroën Advanced Comfort®, Новият C5 Aircross SUV се отличава с комфорта и подхода към пространството на борда. Иновативен с цялостния си комфорт, типично за Citroën, с две основни нововъведения, окачването на Citroën Progressive Hydraulic Cushions™и седалките Advanced Comfort за несравними качество на филтриране на неравностите по пътя и комфорт при шофиране: истинска покана за пътуване за всички пътници. Той предлага уникална модулност за сегмента, произтичаща от уникалното ноу-хау на Citroën в света на ВАН, включващо 3 отделни задни седалки, плъзгащи се, прибиращи се и накланящи се, както и багажник с най-добър обем в класа от 580 до 720 литра.

SUV ОТ СЛЕДВАЩО ПОКОЛЕНИЕ, МОДЕРЕН И ВИСОКО ТЕХНОЛОГИЧЕН
Съвременен, оборудван с 12,3-инчов TFT цифров бордови компютър и 8-инчов капацитивен сензорен таблет, новият C5 Aircross SUV разполага с 20 технологии в помощ при управление от най-ново поколение, като Highway Driver Assist - автономно устройство за управление от 2-ро поколение, както и 6 модерни технологии за свързване. Ултра-свързан, той предлага индуктивно безжично зареждане, както и ConnectedCAM Citroën®. Оборудван с ефективни бензинови и дизелови двигатели от 130 к.с. до 180 к.с. и с новата автоматична скоростна кутия EAT8, новият C5 Aircross SUV се произвежда във Франция в завода в Рен - Ла Жане.

• НОВИЯТ C4 CACTUS: УЛТРА-КОМФОРТЕН СЕДАН
С уникална персоналност, новият C4 Cactus е "Ултра-комфортният" седан. Тази нова оферта за компактен седан бележи радикална еволюция за C4 Cactus, който прави скок по отношение на технологии и двигатели, като същевременно се отличава с уникалност и комфорт. Дизайнът му запазва дързостта си и модерния характер, като в същото време се развива в посока на утвърждаване на статута си. На борда новия C4 Cactus се отличава с комфорт, като обгръща пътниците си като в истински пашкул. Възползвайки се от програмата Citroën Advanced Comfort®, новият C4 Cactus представя за първи път в Европа окачването Progressive Hydraulic Cushions™ (PHC), което прави достъпен за най-широка публика ефекта на прелитане на автомобила и представя като световна премиера седалките Advanced Comfort.

СЕДАН С УНИКАЛЕН ХАРАКТЕР: СМЕЛ ДИЗАЙН
Новият C4 Cactus естествено налага своето различие чрез нова широка и експресивна предница, преосмислени страни и щедър и гладък изглед отзад, включващ нови LED светлини с ефект 3D. Той с интусиазъм разбива твърде закостенелите кодове на сегмента на компактните седани със своите балансирани и изпълнени обеми и предлага чист и монолитен силует. Неговото дълго междуосие 2,60 м и къси надвеси му гарантират компактни размери, за да остане пъргав и маневрен, като същевременно предлагат очакваната обитаемост за този сегмент. Графичните елементи, характерни за света на Citroën, подчертават флуидния вид на каросерията, като например Airbump® в долната част на вратите, „непрекъснато“ остъкляване, плаващ покрив, предница на две нива и широк LED светлинен подпис с ефект 3D на задната част. Той предлага 31 комбинации за персонализиране на екстериора с 9 цвята на каросерията и 4 цветни пакета, включващи изящни цветни елементи, което позволява на клиентите да създават автомобил по свой вкус. Интериорът на купето е функционален, с изчистени форми и просторен и вдъхва спокойствие от пръв поглед. Най-малко 5 скъпи и характерни стила интериор предлагат светлина, топлота и изтънченост.

УЛТРА-КОМФОРТЕН СЕДАН: НОВО ИЗМЕРЕНИЕ ДОСТЪПНО ЗА ВСИЧКИ
Новият C4 Cactus прехвърля комфорта на автомобила в ново измерение. Използвайки всички компоненти на програмата Citroën Advanced Comfort®, моделът C4 Cactus внедрява в Европа технологичния напредък в услуга на модерен и глобален комфорт. По този начин се постига изключителен комфорт при возене, благодарение на въвеждането като Европейска премиера на окачването Progressive Hydraulic Cushions® (PHC), което филтрира неравностите на пътната настилка и създава усещане за прелитане. Освен това той е оборудван с новите седалки Advanced Comfort, предлагащи първокласен комфорт при допир и при седене. Новият C4 Cactus също така прави скок по отношение на звукоизолация и оборудване за ежедневието. Неговите пътници се возят с лекота и спокойствие, благодарение на 12-те системи в помощ на управлението и 3-те технологии за свързване. Мощните и ефективни двигатели допринасят за създавене на усещането за удоволствие и спокойствие зад волана.

C. НОВИЯТ BERLINGO : ТРЕТО ПОКОЛЕНИЕ ОТ СЪЗДАТЕЛЯ НА СЕГМЕНТА

НОВИЯТ ОПУС НА ЕДИН АВТОМОБИЛ - ИКОНА
С Berlingo, марката Citroën създава истинска икона в сегмента, който се появява преди почти 22 години. Основен играч на пазара, с течение на времето моделът се променя, за да се отличава и да остане еталон от гледна точка на поливалентност и практичност. Най-продаваният модел на Citroën в почти 17 страни през 2017 г., днес Berlingo остава най-продаваният модел на Citroën след C3. В Европа той е вторият най-продаван автомобил в своя сегмент. От пускането му в продажба през 1996 г. вече са произведени повече от 3,3 милиона броя. Това ново поколение, вдъхновено от очакванията на клиентите, е идеалната илюстрация на новия подпис « Inspired by you ». Многофункционален автомобил, новият Citroën Berlingo представлява подходящата покупка за семейства или хора с порастнали деца, които в негово лице виждат идеалния партньор на активния им живот и избират преди всичко пространство на борда и функционалност.

НОВА МОРФОЛОГИЯ И СТИЛОВИ КОДОВЕ НА НОВИЯ CITROËN
Подобно на последните творения на Марката Citroën, " Новият Berlingo " рязко променя стила и вдъхва свеж въздух в сегмента. Citroën решава да направи дълбоки промени в новия си модел, който се отличава с уникалните си морфология и поведение, силен дизайн и флуидни линии без никаква агресивност. Новият Citroën Berlingo е резултат от работата на екипа на Style Citroën, който е проектирал ново поколение експресивен дизайн като е добавил смелостта характерна за Марката. Новият Berlingo е напълно обновен и успява да съчетае:
• Различна морфология с изнесено напред предно стъкло и по-висок и по-къс преден блок, благодарение на използваната в предната част платформа EMP2, което позволява по-къс преден надвес,
• Предница, характерна за Марката Citroën със светлинен подпис на две нива и персонализирани със закръглени ъгли фарове за мъгла,
• Флуиден силует, подчертан от заоблени страни, Airbump® в долната част на вратите и изтеглена назад линия на покрива, създаваща динамика на силуета,
• Просторен интериор в духа на Citroën с въздушно разположен панел на бордното табло и много стилове интериор,
• Персонализиране с цветови акценти: цветни пакети бяло White или оранжево Orange (pack XTR)
• Два размера M и XL от 4,40 м и 4,75 м, като всеки от тях има 5 и 7 места и за първи път в историята си, Новият Citroën Berlingo предлага на своите клиенти два силуета.

ПОВЕЧЕ НАХОДЧИВОСТ ЗА ПОВЕЧЕ УЛЕСНЕНИЯ И УДОБСТВО НА БОРДА

Новият Citroën Berlingo капитализира активите, които са осигурили успеха му в миналото и отива още по-далеч, за да предложи на сегмента най-лесния начин на живот на борда. Моделът е част от програмата Citroën Advanced Comfort®. Той предлага обитаемост и модулност още при отваряне на вратите и залага на светлината и щедрото пространство за съхранение на предмети.
• Изключителна модулност с 3 отделни седалки на задните места, които могат да бъдат прибрани от багажника чрез лесните за употреба контролери Magic Flat® *. Предната седалка на пътника също може да се прибира, при което се получава интегриран плосък под и дължина на товарене до 2,70 м на пода (M) и 3,05 м (XL),
• 2 големи плъзгащи се странични врати оборудвани с електрически прозорци,
• Референтен обем на багажника, увеличен със 100 литра, за да достигне 775 литра при размер M, лесно достъпен благодарение на отварящото се стъкло на багажника и кора-рафт с 2 позиции,
• 28 още по-находчиви и големи пространства за съхранение на предмети (до 186 литра), като например новото поколение мултифункционален покрив Modutop®, предлагащ повече светлина и жабката Top Box, уникална благодарение на въздушна възглавница Airbag in Roof.
Освен това, Новият Citroën Berlingo предлага още повече услуги, като използва:
• Платформата EMP2 в предната си част, която позволява да се увеличи маневреността (електрическо управление на волана, диаметър на завоя), да се оптимизира масата и да се използват най-новите системи в помощ на управлението, а задната част е преработена за да поеме повече полезен товар и да запази ширината на междуосието,
• 19 технологии в помощ на управлението като цветен дисплей, адаптивен контрол на скоростта с функция STOP, електрическа спирачка за паркиране, камера за задно виждане Top Rear Vision, Grip Control с Hill Assist Descent или Контрол на стабилността при теглене,
• 4 технологии за свързване като Citroën Connect Nav или безжично зареждане на смартфон,
• Тип окачване, ползващо най-доброто от опита на Citroën в услуга на комфорта,
• Широка гама от мощни двигатели като новия 1.5 BlueHDi или автоматичната скоростна кутия EAT8, както и 1.2 PureTech.


* Сгъваеми отделни седалк ще се предлагат още при лансирането,

контролери Magic Flat® ще се предлагат през пролетта на 2019 година

02 –МАРКА „В СЪРЦЕТО НА ПАЗАРА“, КОЯТО Е ЧАСТ ОТ ЕНЕРГИЙНИЯ ПРЕХОД

A. НОВИЯТ CITROËN C5 AIRCROSS SUV HYBRID CONCEPT - ХИБРИДЕН КОНЦЕПТУАЛЕН АВТОМОБИЛ

По повод автомобилноto изложение в Париж, Citroën шумно представя nовия C5 Aircross SUV Hybrid Concept, предшественик на хибридната версия на Новия SUV C5 Aircross, която ще излезе в началото на 2020 година. Първи модел зареждащ се хибрид Citroën, първи опус на офанзивата « Low Emission Vehicle » (LEV) на Марката, която ще лансира оферта LEV всяка година от 2020 г. нататък, в съответствие с целта за 100% електрифицирана гама до 2025 г. Марка, вдъхновена от своите клиенти, която ще предложи във всеки от сегментите и на всички пазари електрически автомобил в сърцето на пазара, възможно най-адаптиран към съответна употреба, ултра-насочен към по-гъвкави оферти. Новата технология PHEV на Citroen C5 Aircross Hybrid Concept допълнително подсилва водещата сила на марката като флагман и добавя ново измерение към програмата Citroën Advanced Comfort® с:

• Едно ново преживяване на комфорта с име Citroën, с превключване на електрически режим (ZEV), съвсем плавно, меко и тихо, качества които ще подчертаят още повече комфорта на новия C5 Aircross SUV.
• Безпрепятствена електрическа мобилност: до 50 км за ежедневна употреба в режим ZEV и комфорт на двигател с вътрешно горене (ДВГ) при дълги пътувания, с овладяна обща цена за ползване.
• Удоволствие от шофирането, осигурено от комбинация бензинов двигател PureTech с мощност 180 к.с. и електромотор с мощност 80 кВт, предлагащ незабавно въртящ момент, в съчетание с автоматична скоростна кутия e-EAT8, за кумулирана мощност от 225 к.с.
• Технология от висок клас, предназначена за лесна употреба: автоматично управление на режима, лесно зареждане, интуитивна информация, запазена модулност на интериора.

01. ЕЛЕКТРИЧЕСКИ КОНЦЕПТ, КОЙТО Е „В СЪРЦЕТО НА ПАЗАРА“ И Е ВДЪХНОВЕН ОТ ПОТРЕБНОСТИТЕ НА КЛИЕНТИТЕ

НОВИЯТ C5 AIRCROSS SUV Е С ЕЛЕКТРИЗИРАЩА ВЪНШНОСТ

Новият Citroen C5 Aircross SUV Hybrid Concept чертае пътя на серийната зареждащата се хибридна версия на C5 Aircross SUV. Верен на персонализирания и отличителен дух на модела, концептът е със специфичен външен вид, съчетаващ белия цвят с плътно синьо и анодирани елементи в цвят електрическо синьо (вложки в предната броня и в Airbump, в долната част на покривните рейки) както и графични мотиви, подсказващи електрически силует. Джанти 19 " добавят спортен и динамичен акцент. На задния капак лого Hybrid говори за задвижването. Тази двуцветна комбинация от бяло и синьо, специално разработена за новия Citroën C5 Aircross SUV Hybrid Concept, се повтаря и в интериора при седалките Advanced Comfort сива кожа / сив текстил, лента на панела на бордното табло от текстил с ефект на бежова кожа и елементи в електрическо синьо в горната част на облегалките на седалката и на лентата на таблото, в перфектно съответствие с екстериора. Цифровият бордови компютър 12'Ɖ и капацитивният екран 8 "на таблета също се вписват в тази хармония, подсилвайки изключителния вид на концептуалния автомобил и подчертавайки хибридния режим, комбинирал най-доброто от термичното и електрическото.

ПРЕДЛОЖЕНИЕ ЗА ЕЛЕКТРИЧЕСКИ АВТОМОБИЛ „В СЪРЦЕТО НА ГАМАТА“

Амбицията на Citroën е да отговори на нуждите и изискванията на всеки клиент, и да бъде участник в енергийния преход, като разширява предложенията си за автомобили с ниски емисии (Low Emission Vehicle) във всички сегменти на пазара. В момента Citroën предлага гама от електрически автомобили, които покриват целеви нужди за много специфични приложения в различни сегменти и за различни клиенти: E-Berlingo за семейства и професионалисти, които искат да транспортират или доставят стоки в градски и крайградски райони, C-Zero, който предлага маневреност и пъргавина в града и E-MEHARI, който позволява на 4 души да „развяват коси на вятъра”, намигване към иконичния модел Méhari, идеален както за ходене на плаж така и за излети в планина.

С новия Citroën C5 Aircross SUV Hybrid Concept, Citroën привлича вниманието върху себе си и отбелязва прехода към по-широка гама, която в допълнение към високоефективните двигатели с вътрешно горене и електрическите предложения ще се обогати и със зареждащи се хибридни версии. Бъдещата версия PHEV на C5 Aircross, която ще излезе на пазара в началото на 2020 г, ще бъде първият модел PHEV Citroën, част от стратегията „Core Model Strategy“, чиято цел е 80% електрификация на гамата до 2023 г. и 100% до 2025 г. След C5 Aircross всички нови модели, които ще бъдат лансирани, ще имат и електрическа версия, което е знак за ангажираност на марката към отговорния енергиен преход. Тя ще има за цел да предложи на най-голям брой клиенти адаптирани предложения за тях в зависимост от ежедневните им нужди.

Новият Citroën C5 Aircross SUV Hybrid Concept е насочен към клиенти, търсещи да използват автомобила си на принципа "две в едно", т.е. да имат предимствата на режим ZEV (0 емисии) в града при ежедневните си пътувания и двигателя с вътрешно горене при по-дълги пътувания. Енергийният преход на Citroën отговаря на очакванията на клиентите търсещи екологичен автомобил през седмицата по време на ежедневните пътувания, които не се отказват от по-дълги пътувания през свободноо си време.

Това зареждащо се хибридно предложение е подходящо както за частни, така и за бизнес клиенти, които търсят оптимизирани разходи за ползване. Двата профила на клиентите са загрижени за енергийния преход и търсещи прости, екологични и ефективни двигатели.


02. РЕФЕРЕНТЕН SUV КОМФОРТ

Citroën и комфортът, това е дълга история, която е почти на 100 години. Дизайнът на Новия C5 Aircross SUV е ръководен от програмата Citroën Advanced Comfort®, която подсилва всички компоненти на комфорта на всеки етап. Новият Citroën C5 Aircross SUV Hybrid Concept отива още по-далеч, като предлага модерна и технологична електрическа мобилност, в услуга на комфорта и поливалентната употреба. Той позволява движение в електрически режим при напълно филтрирани шумове от пътя и външния свят, и създава усещане пътуване в пашкул. При електрически режим всички шумове са изолирани и спокойствието обхваща всички пътници. Освен обежшумен, той е с меко окачване, седалки Advanced Comfort, потегля плавно и създава истинско удоволствие от шофирането. Липсата на вибрации на борда, ергономичността и удобството при използването на IHM и съответните услуги, всичко допринася за повишаване на комфорта на борда. Позволявайки шофиране в градска среда в режим ZEV, новият Citroën C5 Aircross SUV Hybrid Concept отговаря на потребностите възникващи при ежедневна употреба, без да лишава клиентите от неочаквани пътувания.

СПОКОЙНА МОБИЛНОСТ

Новият Citroen C5 Aircross SUV Hybrid Concept е предложение за ежедневно шофиране и за неочаквани моменти, без ограничения. Тази хибридизация предлага удоволствието от безшумно стартиране на двигателя и движение, без отделяне и на грам CO2, а също така и възможността да се изминат до 50 километра при режим ZEV (0 емисии), автономност при електрически режим, подходяща за по-голямата част от ежедневните пътувания на потребителито и то при скорост до 135 км / ч: вече няма нужда да се използва двигател с вътрешно горене при по-голяма част от ежедневните пътувания. Този режим позволява достъп до зоните с ограничен трафик в градовете, които въвеждат все повече забрани за превозни средства с ДВГ: хибридизацията позволява по-голяма мобилност, къси ежедневни пътувания в зони с ограничения за дълги пътувания по път или магистрала. Това е наистина най-доброто от двата свята, дадено на разположение на клиентите: възможност да шофират при чист електрически режим колкото е възможно по-често с идеална автономност при ежедневни пътувания, а същевременно имат възможност да пътуват далеч през уикенда или да заминат на почивка, без притеснения за зареждането, благодарение на скромен и ефективен двигател с вътрешно горене, който поема движението.

МОБИЛНОСТ, КОЯТО УВЕЛИЧАВА ПОЛЗАТА ОТ КОМФОРТА НА НОВИЯ C5 AIRCROSS suv

При режим на шофиране ZEV, в града или при кратки пътувания, акустичният комфорт е отличен и никакви вибрации не нарушават спокойствието на борда на новия Citroën C5 Aircross SUV Hybrid Concept. Ефектът на пашкул се усеща още по-осезателно, пътниците са като в добре изолирана капсула, защитени от външна агресия.

Комфортът на C5 Aircross SUV се материализира и от седалките Advanced Comfort както и от усещането за топлина, които създават светлите цветове на използваните материали.

По отношение на модулируемостта и обема на багажника, новият концептуален модел Concept запазва всички предимства на варианта с ДВГ на C5 Aircross: изключителна модулируемост, индивидуални задни седалки, плъзгащи се, накланящи се и прибиращи се, какъвто и да е двигателят, обемът на багажника остава референтен, благодарение на удачно използваното място под задните седалки за поставяне на акумулатора.

МОБИЛНОСТ, ОБЕДИНЯВАЩА УДОВОЛСТВИЕ И ЕФЕКТИВНОСТ

Новият Citroën C5 Aircross SUV Hybrid Concept се отличава с екологична и икономична при ползване моторизация, блестяща по отношение на ефективност и качества независимо от обстоятелствата. Моделът е с бензинов двигател PureTech 1.6l с 180 к.с. и електрически мотор 80 kW, монтиран между двигателя с вътрешно горене и скоростната кутия. Акумулаторът на електрическия мотор е тип Високо Напрежение 200 V Li-Ion, 13,2 kW / ч.

При хибриден режим двата двигателя обединяват усилията си, за да предложат най-доброто от двата свята: кумулирана мощност от 225 к.с., задвижващи предни колела, въртящ момент, който се предлага още при най-ниските обороти, контролирана консумация и повишено удоволствие от шофирането. Консумацията е 2 литра / 100 км и по-малко от 50g CO2 / км., т.е. с 40% по-малко от потреблението при чист модел на ДВГ. Двигателят с вътрешно горене е оборудван със стартер на алтернатора, за да осигури дискретно и моментално рестартиране.

Електрическа спирачна система (« i-booster ») регенерира наличната енергия по време на спиране и общо забавяне, т.е. до 10% автономия. Това се осъществява като се превръща механичната енергия в електрическа, която от своя страна се съхранявана в акумулатора. Системата позволява зареждане на акумулатора и по този начин увеличава капацитета на електрическото задвижване.

Автоматичната скоростна кутия EAT8, бърза и ефективна, е претърпяла промени в посока оптимизиране на смяната на предавките, което допълнително подобрява плавното шофиране и удоволствието на водача поради незабавното включване на въртящия момент от 337 Nm на електрическия мотор и добавения режим « Brake », който позволява намаляване на скоростта на автомобила без натискане на спирачния педал.

АВТОМОБИЛ, КОЙТО предлага МНОГО ЛЕСНА УПОТРЕБА

Управление на режима на задвижване

Връзката между електическия мотор и двигателя с вътрешно горене се извършва автоматично в зависимост от нивото на зареждане на акумулатора и желанието на водача. Въпреки това, водачът може по всяко време и много лесно да избере режима си на управление: ZEV, Hybrid или Sport с помощта на превключвателя, разположен на централната конзола, отдясно на лоста за скорости на автоматичната скоростна кутия.

Презареждане

Времето за презареждане е оптимизирано: на обикновен домашен контакт акумулаторът се презарежда за една нощ: между 4 часа (контакт 14А) и 8 часа в зависимост от модела на контакта. Със зарядна станция Wall box 32A зареждането на акумулатора се ускорява и се извършва за 2:00 часа. Зареждането е опростено и може да бъде програмирано или с отложен старт, например, за да се използват преференциални тарифи на тока (извън пиковите часове). Това програмиране е достъпно от сензорния таблет в купето или от смартфон чрез приложението MyCitroën.

Кабелите за зареждане се съхраняват в специален слот под пода на багажника. Зареждащият люк се намира от лявата страна на автомобила и е симетричен на традиционния люк отдясно, предназначен за пълнене на резервоара на двигателя с вътрешно горене. Зареждането е много лесно благодарение на ергономичните люк и зарядни кабели. При зареждане на акумулатора, цветен индикатор интегриран в зареждащия люк намиращ се вляво на автомобила визуално проследява процеса на зареждане: бял светодиод означава режим Начало, зелен мигащ светодиод - текущо зареждане, зелен неподвижен светодиод - край на презареждането, син светодиод - отложен старт на презареждането.

IHM и специализирани услуги

С новата система за задвижване на двигателя е изключително важно да се предлагат на водача ясни, лесни за разбиране, четене и използване инструкции IHM. Целта е проста: да се укрепи връзката между водача и автомобила му, да се подчертае модерността на задвижването и на превозното средство, да се опрости интерактивността и всички ежедневни действия, за да се превърне превозното средство в продължение на дома, ценено и бързо овладяно.

Специална презентация в цифровия борден компютър позволява на водача да избира по всяко време екран « Hybrid » на дисплея на цифровия борден компютър 12'Ɖ, за да може да вижда отличителните елементи, свързани с хибридния режим: мощност, електрически измервателни уреди и бензин, автономност при електрически режим и бензин, диаграма на потока енергия. Когато автомобилът се зарежда, бордният компютър предлага специален режим на афиширане, показващ оставащото време за зареждане до достигане на пълно зареждане (час / мин), възстановена електрическа автономност на акумулатора (в км), възстановена част на зареждане на акумулатора (в %) и скорост на зареждане на акумулатора (в км / ч).

Новият Citroen C5 Aircross SUV Hybrid Concept разполага в сензорния таблет със „страници“ за управление на информацията, свързана с хибридния режим: диаграма на енергийния поток, статистически данни за потреблението, Eco coaching, настройка на зареждането на акумулатора. Натискането на бутон за директен достъп намиращ се под таблета позволява незабавен достъп до тази конкретна информация при зареждане.

Свързаните услуги позволяват да се използва този комфорт без ограничения, без стрес, плавно, за наслада от пътуването и комфорта на борда, без притеснение, съвсем лесно. Например, 3D навигацията Citroën Connect Nav на сензорния таблет еволюира като интегрира някои особености, свързани с хибридния режим: POI (точки) на зони за електрическо зареждане в допълнение към бензиностанциите, представяне на обхвата на район при движение на чист електрически режим в зависимост от нивото на зареждане на акумулатора, за по-добро регулиране на автономността на автомобила при чист електрически режим.

Приложението MyCitroën е перфектната интерпретация на връзката между водача и автомобила му. Приложението е лесно за употреба и е достъпно веднага на екрана на смартфона, събира всички полезни данни за ежедневието и предлага много услуги дори от разстояние. То позволява програмиране на презареждане, стартиране или спиране на зареждането по всяко време и проверка на нивото на зареждане на акумулатора. В допълнение към управление и програмиране на зареждането, приложението предлага възможност за управление и програмиране на елементите на топлинния комфорт като отопление и климатизация, показва индикациите на Eco-Coaching и статистика на потребление.

ТЕХНИЧЕСКИ ХАРАКТЕРИСТИКИ
Двигател с вътрешно горене: PureTech 180 S & S
Електрически мотор: 80 kW (монтиран между двигателя и скоростната кутия)
Кумулирана мощност: 225 к.с. / Задвижване 4x2 на предни колела
Въртящ момент на електрическия двигател: 337 Nm
Електрическа автоматична скоростна кутия EAT8
Акумулатор: Високо напрежение 200 V Li-Ion при 13,2 kW / ч
Време за зареждане: между 2:00 часа (Зарядна станция Wall box 32А) и 8 часа (стандартен контакт)
Автономия при ZEV: около 50 км (функционален до 135 км / ч - протокол NEDC)
Емисии: по-малко от 50 g СО2 / 40% по-ниски в сравнение с тези на еквивалентния модел двигател с вътрешно горене

• ВСИЧКИ МОДЕЛИ CITROËN В СЪОТВЕТСТВИЕ С ПРОТОКОЛА WLTP
Днес всички модели от гамата Citroën са в съответствие с протокола WLTP, което позволява на клиента да разполага с пълна, ефективна и екологична гама двигатели, възможно най-добре отговарящи на потребностите му.

Марката потвърждава ангажираността си на Марка вдъхновена от своите клиенти и близка до начина им на живот. В желанието си да поднесе информация възможно най-близка до реалността, Ситроен изпреварва изискванията на новия протокол WLTP, по-строг и по-близък до условията на използване от клиентите, чрез подхода T & E, иницииран през 2016 г. С цел по-голяма прозрачност и по-добра информираност на клиентите, от 2016 г Citroën публикува на своя уебсайт консумациите на своите модели и от март 2018 г. емисиите на NOx в реални условия на използване съгласно протокол, разработен съвместно с Неправителствени организации ONG (T & E и FNE) и сертифициран от независима трета страна (Bureau Veritas).

Привеждайки в съответствие всичките си модели, Citroën предлага на клиентите си богата оферта от двигатели, отговарящи на нуждите им. Ново поколение бензинови двигатели PureTech и Diesel BlueHDi, които дават на Citroën преднина при следващите още по-строги стандарти, очаквани да влязат в сила през 2020 г. и използват най-ефективните технологии в областта на отстраняването на замърсяването. Моделите на Citroën внедряват последните иновации на групата Group PSA като SCR (Selective Catalytic Reduction) при дизелови двигатели Diesel BlueHDi и новия филтър за частици при бензинови двигатели с директно впръскване.

03 – ИКОНИЧНА МАРКА, КОЯТО ПРЕЗ 2019 Г. ЩЕ НАВЪРШИ 100 ГОДИНИ

A. МАРКА, КОЯТО СКОРО ЩЕ НАВЪРШИ 100 ГОДИНИ

Динамичността при моделите се дължи до голяма степен и на иконичността на Марката, която догодина ще отпразнува 100 години. От 1919 г. до днес Citroën демонстрира дързост и грижа за човека. Марката, която се опира на богатото си наследство и многобройните си модели, оставили своя отпечатък в историята има своето запазено място в сърцето на всеки посетител.

• Намигване към някои модели от миналото с помощта на най-стария Citroën на щанда: 5HP Type C от 1925 г, изложен на етажа в «Café Bulle». Мъничко фантазия само няколко месеца преди стогодишния юбилей, благодарение на този изторически кабриолет, който разполага с двуместна седалка, странични стъкла и гюрук. Този малък автомобил, произвеждан серийно е наречен «la petite Citron» (малкият лимон), загатвайки за Марката Citroën и цвета при лансирането му (жълт). Собственост на един фен, член на Клуб Vincennes en Anciennes, Франсоа Тели -, който е искал да намери абсолютно същия автомобил като този, който баща му Андре Тели си е купил през 1957 г. на 18 години, когато е взел шофьорската си книжка докато е бил студент, cette 5 HP C е заукпен в Белгия през 2009 г. Всяка година той участва на големи събития, като например честването на Андре Ситроен през 2009 г. във връзка с 90 годишнината на Марката (избрани са само 90 автомобила) или „Прекосяването на Париж“, което се провежда всяка година през януари и в разгара на лятото!

• Връзката между сагата Berlingo и честването на 70-годишнината на 2CV е осигурена от един 2CV AK 350 Glaçauto от 1967, гордо закачен на стената и освободен от двигателя си. Обновен специално във връзка с настоящото събитие, този митичен фургон – собственост на фена на 2CV, Дамиан Боатьо – е боядисан в Оранжево, за да напомня за цветните елементи от Пакета XTR, предлаган при Новото Berlingo, а на покрива му е поставено логото на стогодишнината « Citroën Origins since 1919 ».
• Лекотоварната му версия - Новото Berlingo Van, беше трансформирана с цел да подслони магазина «Le Petit Citroën» (малкия Citroën). новият Berlingo Van е боядисан в цветовете на магазина - червено и бяло, а интериорът му е изцяло п Назад

Галерия



Реклама Lasurit eshop
Не пропускайте дори една новина!

Запишете се за нашият информационен бюлетин:

Получавайте най-новите автомобилни новини директно в пощата си. Можете да се отпишете от услугата когато пожелаете.

Подобни статии

Авто Новини Официални вносители- новини Авто глобус Електромобили Volvo

Изцяло електрическият Volvo EX30 е обявен за "Световен градски автомобил 2024“

Мар 28, 2024
Авто Новини Официални вносители- новини Авто глобус Електромобили Hyundai

Hyundai IONIQ 5 N спечели наградата World Performance Car за 2024 година

Мар 27, 2024
Авто Новини Официални вносители- новини Авто глобус

DEFENDER OCTA: НОВИЯТ ГЕРОЙ

Мар 27, 2024