В Мюнхен пак се лее бира, започна 185-ият Октоберфест

Бирата се сервира в еднолитрови халби, цената на една е ? 11,50
22 сеп 2018 22:38, Елка Василева
66
В Мюнхен пак се лее бира, започна 185-ият Октоберфест
Снимка: Reuters

В Мюнхен днес започна 185-ото издание на прочутия бирен фестивал Октоберфест, предаде ДПА.

По традиция началото на проявата стартира в 12 ч. местно време, когато кметът Дитер Райтер отвърта кранчето на първото буре с бира. За целта той си помага с дървено чукче, което е не лека задача, но той успя да се справи с нея миналата година, когато му бяха необходими само два удара.

Фестът продължава до 7 октомври. Той протича при засилени мерки за сигурност. Нови заграждения, допълнителни видеокамери, повече полицаи с камери, прикрепени към тялото им - това са само част от мерките за сигурност.

Около 600 полицаи ще се грижат за сигурността по време на феста, посетен миналата година от 6,2 милиона души. Полицията за първи път ще изпита и така наречените "Супер разпознаващи агенти". Това са полицаи, които се вглеждат внимателно в подозрителни лица и ги държат под око по време на фестивала. Тези агенти ще проверяват и кадрите от 47 камери.

Пет часа преди началото на фестивала днес стотици почитатели на бирата и на празнуването започнаха да се събират на мястото на феста, облечени в традиционни баварски кожени панталони или сукмани. В очакване на началото на феста те си носеха собствена бира.

На Октоберфест бирата се сервира в еднолитрови халби, като цената на една е 11,50 евро. Освен на бирата и на вкусната храна посетителите на феста, могат да се насладят и на най-различни изживявания. Тази година на Октоберфеста има нови атракции като например атракция, наречена Махалото на хаоса, която оставя у хората физическо усещане, подобно на усещането по време на полет в космоса, или атракция, наречена Хищник, при която посетителите се озовават с висящи с главата надолу.
 

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


66
Още по темата: Мюнхеноктоберфест
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
48
1
 
0
 
! Отговори
olele преди 5 години
na4etoh se na pr0s t0t11. 1. Samite novodo6li obi4at festa i piqt. 2.Na snimkata ima pone edna etni4eska germanka, drugite sa ju3noamerikanki. nikoi nee pravil protest sre6tu okt.fest. I3nasilvaniq si ima po vsi4ki masovi meropriqtiq, prosto 4ove4estvoto 3alq3va, be3 vqra i v atei3um. a koito ne moze da otide na fest 3lobee pred ekrana na kompa. pr0sta istina.
47
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен 7 преди 5 години
Така ли изглеждат германките вече? Че те доста симпатични са станали (grin)
46
1
 
5
 
! Отговори
стефчо преди 5 години
ако работя за 40 евро на час цената е поносима.........
45
0
 
2
 
! Отговори
Gogo преди 5 години
E тва е мъжка приказка!
44
0
 
4
 
! Отговори
E..do koga ?! преди 5 години
.gostite ne sa li protiv ?!!
43
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
23лв. *** .... и милиони я пият - събират се от цял свят - но не от твоя с 510лв. заплата.Има много държави в които хората получават заплата - а не като теб - 2 чувала брашно и пита кашкавал!
42
3
 
3
 
! Отговори
да,да преди 5 години
Че каква е тая бира за 23 лв. а?
41
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
През 2017г. у нас идват към 8 милиона туристи от които може би половината са транзитно преминаващи за Турция или от там за Европа гастарбайтери.При нас туристическия бранш е винаги на загуба особено когато е време за плащане на данъци и заплати.
40
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
През 2017 град Мюнхен има към 16 милиона нощувки от които 8 милиона са на граждани от богати държави като Америка ,Великобритания ,Арабските емирати и т.н все хора за които парите не са проблем готови да плащат много пари само за малко да са част от традициите и културата на града.
39
5
 
21
 
! Отговори
Владо преди 5 години
Евала!Умеят го немците...от нищо да правят пари.В град без море и планина да правят от една бира и едни наденички милиони.Браво!А ние всичко си имаме и пак не умеем да привлечем качествени туристи.Само с некачествен олинклузив не става...трябва и акъл
38
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Седнал Гяньо пак да плюе по чуждите традиции :)
37
0
 
10
 
! Отговори
Мда преди 5 години
До АнонименЗабравяш Нова Зеландия-там е малко настрани наистина,но климатът е близък до нашия само че без студена зима.Без не.гра и ара.бели,чат-пат китайци.
36
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Германия винаги ми е била опция за махане от тук като ми кипне чайника, а вече и там не става. Остават Австралия и Канада
35
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Това е толкова нетолерантно от тяхна страна. Представям си как примляскват ракетните инженери и тесните специалисти от Малави, Мианмар, Тунис и т.н. в очакване на статут и интеграция.
34
7
 
17
 
! Отговори
Ха-ха преди 5 години
Да се порадват като за последно,щото скоро ще минат на дюнери и безалкохолно,както повелява Корана.
33
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Голям лунапарк, където сервират бира и пилета. Повече е туристическа атракция отколкото приятно. В Германия правят много такива.
32
9
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Просто машина за пари - 1л. Бира за 11,50 евро . Но докато има балъци да я купуват, ще има и тарикати да я продават.
31
1
 
4
 
! Отговори
Qwerty преди 5 години
За квото през октомври е кофти времето.
30
8
 
6
 
! Отговори
изПеркел преди 5 години
страннна работа , не сме ли все още септември . Като е октоберфест ,защо не си го провеждат през октомври , или да му сменят името
29
4
 
14
 
! Отговори
fghjhggdj преди 5 години
Еднолитровите чаши се казват кригел. Не халба. То бива безхаберие, ама чак пък толкова...