Хиляди в Русия на протест срещу по-високата пенсионна възраст

Зюганов: Те продължават да бъркат в джобовете ви
22 сеп 2018 22:18, Елка Василева
76
Хиляди в Русия на протест срещу по-високата пенсионна възраст
Снимка: архив, БТА

Хиляди хора демонстрираха днес в различни градове на Русия в знак на протест срещу плановете на правителството да повиши пенсионната възраст с пет години, предаде Асошиейтед прес.

Проявата в Москва, организирана от Комунистическата партия и други леви организации, се състоя с разрешението на властите. Лидерът на руските комунисти Генадий Зюганов призова управляващите да се откажат от намеренията си и да преразпределят ресурсите, за да не се налага повишаване на възрастта за право на пенсия.

Още по темата

"Те продължават да бъркат в джобовете ви", заяви той пред митинга, над който се развяваха много червени знамена.

Подобни протести се състояха в много градове във всичките 11 времеви зони на Руската федерация, като повечето от тях бяха разрешени от властите.

Решението на правителство да повиши пенсионната възраст до 65 за мъжете и 60 за жените разгневи широк кръг руснаци с различни политически убеждения. По-възрастните се опасяват, че няма да доживеят до пенсия, а по-младите - че ако старите останат по-дълго активни, това ще намали шансовете им да си намерят работа.

Планираната пенсионна реформа понижи рейтинга на президента Владимир Путин. Той предложи някои отстъпки, но заяви, че повишаване на пенсионната възраст трябва да има, защото иначе средната продължителност на живота в Русия ще изтощи пенсионните фондове.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


76
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
68
0
 
0
 
! Отговори
Няма значение преди 5 години
Най-смешното нещо изчислената средна продължителност на живота...значи един 20-годише хашлак се пребива с мотора си, а друг си умира навреме на около 90 години....ОБАЧЕ!!! и двамата средно живеят по 55 години....
67
0
 
4
 
! Отговори
Gogi преди 5 години
Браво другари, така се стимулират хората да доживяват до по дълбоки старини! Иначе, губят пенсийката 11000 рубли=100$ (как са ги обрали! Навремето 1рубл=1$! Като нас 000- драскаш) Система нема никаква!
66
2
 
3
 
! Отговори
Джо преди 5 години
Много руски *** са дигнати да защитават геноцида срещу руското население!!! И не сравнявайте с България, сравнението на живота не е в полза на робуващите в огромната и богата на ресурси РФ.
65
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
На снимката стачкуват 18 годишни пенсионери !Само не разбрах дали са стотици хиляди или просто хиляда ?
64
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ТИЯ НА СНИМКАТА ЛИ СА ХИЛЯДИТЕ ? ОТ СТО И ПЕТДЕСЕТ МИЛИОНА ?
63
4
 
14
 
! Отговори
сиромах преди 5 години
До всички драскачи русофоби!А знаете ли каква е пенсионната възраст в милото ни Отечество?Да сте чували колко много млади хора ненавършили пенсионна възраст умират от инфаркти и инсулти?!Какво става с техните пенсионни вноски някой получава ли ги тези пари или отиват за Бог да прости в джобовете на чиновниците?!Има една стара поговорка"Не плачи на чужд гроб"!
62
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"10 "а" клас още не са завършили училище,а вече мислят за пенсия! Доста е нескопосана пропагандата на Навални!"Браво на Х а и Навални!Времето лети! Младостта е като лятна росица - бързо се изпарява. Стар, беден и мизерстващ - това е възрастният човек днес. Утре, което днес изглежда далечно, днешният десетокласник няма намерение да живее така. И протестира. И си иска живота. Толкова ли е странно да мислиш за бъдещето си?
61
5
 
9
 
! Отговори
На снимката преди 5 години
10 "а" клас още не са завършили училище,а вече мислят за пенсия! Доста е нескопосана пропагандата на Навални!
60
4
 
4
 
! Отговори
Иван Митев преди 5 години
Русия страда, защото не зачита вредното влияние от Руската централна банка.При допускане на тази държавна грешка в Русия, в Русия е невъзможна благодатна социална политика.
59
3
 
7
 
! Отговори
до 64 преди 5 години
До до53Как да бачкаш тук,като алтернативата е-за Миню Стайков или Боковата администрация.-За второто,местата отдавна са запълнени,
58
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ооо големи руско пенсионни спецове, що си траете за нещата в Бг....щото сте стеахливци
57
3
 
6
 
! Отговори
до53 преди 5 години
ми ти не се ли срамуваш да кажеш че си българин, седи зад оградата и мълчи, отворко, ела бачкай тук в Бг, за таз държава не за някой бледолик...
56
11
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 59Хващаш влака на "дружбата" и отиваш в руския Гулаг да се възхищаваш на путиновата пенсионна реформа !Мека ти глава !
55
4
 
3
 
! Отговори
уреждачи преди 5 години
Най-двуличното е,че пада тавана за техните пенсии.При 10 бона средната им заплата,смятай каква пенсия ще взимат.Нали ужким всички са равни пред закона.Явно някои са по-равни.Двойният аршин е най-дразнещото нещо.От едни се взима и се дава на други.
54
2
 
11
 
! Отговори
:):) преди 5 години
стига ни занимавайте с неща в които ние сме доста по зле, но е пълно мълчание за Бг и пенсионерите ни...Ако целта е антируските *** да захлебят с нещо за русия и една дума стига, пишете Русия и точка на статията.И лаенето да започне сега....
53
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Средната продължителност на живота на мъжете в Русия е 64.7 години споредWorld Health Ranking, а на жените - 76 години. Няма логика в путинските реформи.
52
2
 
8
 
! Отговори
прекрасна статия преди 5 години
Вашата прекрасна статия така ме вдъхнови, че се възхищавам все повече и повече от руската пенсионна реформа. Благодарение на вас, станах неин горещ привърженик и си я гледам и си я слушам по сто пъти на ден. Желая успех на руската пенсионна реформа! Моля, пишете по-често за руската пенсионна реформа! Доставяте огромно удоволствие на цялата аудитория!
51
3
 
19
 
! Отговори
може би пенсионер преди 5 години
У нас тихомълком приеха увеличаване на възрастта. Без обсъждане. Без да ни питат. Га.дост. Гледайте нашата не чуждата паница. Ние дали ще доживеем ?
50
0
 
5
 
! Отговори
Гробокопач преди 5 години
Хотите? Ну, Бойко, не дают!
49
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Шеломов се отблагодарява за това, че гласуваха за него.А митинга нарочно е свикан от комунистите, за да няма никакъв шанс.Те в Думата всички партии са навързани, опозиция практически няма, всички се хвалят едни други, евреинът Жириновски (Ейделщейн) е уж руски националист, въобще циркът е пълен.