Хибридната Honda CR-V идва и в Европа. Но догодина

2-литровият бензинов двигател осигурява мощност от 181 к.с.
21 сеп 2018 19:05, Красимир Ангелов
4
Хибридната Honda CR-V идва и в Европа. Но догодина
Снимкa: Honda

Това лято Honda пусна в Европа новия CR-V с 1,5-литров турбо бензинов двигател. Сега настана време на компактния кросоувър да бъде добавена и хибридна задвижваща система.

Всъщност, CR-V ще бъде първият хибриден модел на Honda в Стария континент и ще замени предишната дизелова версия на CR-V. Хибридният вариант използва 2-литров бензинов двигател и два допълнителни електрически мотора.

Общата мощност на новата силова установка е 181 конски сили и въртящ момент от 315 Нм. Засега обаче не е известно колко икономичен е новият двигател на CR-V. Настоящата 1.5-литрова версия консумира 6.3 л/100 км с механична скоростна кутия и 7.1 л/100 км с автоматична в смесен цикъл.

Освен хибриден двигател, Honda ще монтира нова трансмисия на автомобила, която ще позволи значително да се намали шума в салона. Производството на хибридна версия на CR-V ще започне през октомври, а първите доставки на автомобилите за клиентите са насрочени за началото на 2019 г.

Още новини от света на автомобилите четете в AutoMedia.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още по темата: Honda CR-V
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
2
 
! Отговори
mmm,neeeee преди 5 години
Хибридната Хонда идва догодина, а дотогава стари дизели "нов внос" от Германия :)
3
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен !Нищо ли не знаете, по въпроса за изгорелите газове !?Дизелите били пъргави !Бързате ли за някъде, тръгнете по-рано, вместо да се нуждаете от пъргави, но "отравни двигатели" !Това земя, не е само за нас, а и за идните поколения !
2
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И японците спират да продават дизели в Европа, а бяха добри и пъргави-спец този модел CR-V от 2015-16та. Има нещо гнило в СВОБОДНИЯ пазар на коли.
1
10
 
1
 
! Отговори
българина преди 5 години
само за нея си мисля! кой го интересува! хиляди модели и марки. все едно да нови а че новата самобръсначка на еди кой си идвала догодина... а новия прах за пране кога ще го пуснете че се старите не перат!