След смъртта на огнеборец: Проверки на пожарните

За последните 18 месеца това е четвъртият инцидент
Обновена: 21 авг 2018 12:02 | 21 авг 2018 11:45, Анисия Иванова
8

Синдикалната федерация на служителите в МВР излезе с отворено писмо с въпроси за безопасността на новите пожарни коли, купени със средства по програма "Околна среда".

Повод за това е инцидентът от 17 август, при който загина пожарникар. Катастрофата стана в района на Куклен и повдигна въпроса: "Опасни ли са пожарните коли?".

"Само за последните 18 месеца това е четвъртият инцидент с такъв модел. Това ни провокира да поискаме проверка. Най-вече и трагедията, при която загина нашият колега Илиян", коментира в студиото на Bulgaria ON AIR заместник-председателят на Синдикална федерация в МВР Ивайло Димитров.

Toй посочи, че освен инцидентите, случили се у нас, са известни още два, единият от които в Германия през август 2017 г., при който същият вид автомобил се преобръща, удря се в стена, вследствие на което загива пожарникар.

Според експертизата при преобръщането на пожарната кола в Германия автомобилът се е движил с 30 км, допълни Димитров.

Синдикалната федерация на служителите на МВР искат да бъде направена експертиза, която да установи дали има технически проблем с новите пожарни коли.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Надали автомобилите са виновни,били с изместен център на тежестта...изместват ситуацията към друг център.Вчера един от шефовете на пожарната надлежно обясни за предните три случая къде е проблема.Щом мислят така,да си карат ЗИЛ-овете.
7
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
На всичкото отгоре - сме ги купили Кугърите с 4млн евро по-скъпо на хеликоптер отколкото Албания, която при това поръчва по-малко въртолети - ни поръчваме 18, а те само 5. Техните излизат по 15,72млн евро бройката, а нашите по 19,8млн евро. Все едно не знаеш в каква държава живееш и какви ...... **** /хубостници, родолюбци и патриоти в кавички, демек кръдльовци на едро/ ни управляват. Та, същото е и за пожарните....
6
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
изхарчиха милиони за тия автомобили! Сега ли се сетиха да ги проверяват?--------------------Ми, да! Виж как купиха въртолетите Кугър и как след това разбрали, че поддържката била скъпа, ама нямали противо-обледенително система в цената и трябвало да се купи отделно, ама не били поръчани с въоръжението, ама можели да летят само 500часа и след това утраскъп ремонт и поддръжка.... Обаче, всичко е точно, щото точният човек си е взел комисионната!
5
0
 
5
 
! Отговори
Логика преди 5 години
Жалко за служителя ,ама тия като купуват домати на сергията ли ги проверяват или като си ги занесат у дома !
4
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Несъобразена скорост.
3
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Да се возят с колани, нищо че не са задължени. Те и тахографи не им трябват, но преди да получат пожарите, една комфирмичка им ги оборудва, получиха ги и след това ги разоборудва. Парата я прибраха де.
2
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
изхарчиха милиони за тия автомобили! Сега ли се сетиха да ги проверяват?
1
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
СЛЕД ДЬЖД КАЧУЛКА