Тръмп се зарече: Няма отстъпки пред Турция!

Харесвам Турция, много харесвам турския народ, но...
21 авг 2018 10:45, Елка Василева
107
Тръмп се зарече: Няма отстъпки пред Турция!
Доналд Тръмп. Снимка: Reuters

Президентът на САЩ Доналд Тръмп се зарече, че няма да прави никакви отстъпки на Турция, за да издейства освобождаване на задържания от нея американски пастор и заяви, че не го интересува дали наложените от него наказателни мита ще окажат негативни ефекти върху европейската икономика, предаде Ройтерс.

Президентът на САЩ даде специално интервю за Ройтерс в Овалния кабинет на Белия дом. Той смятал, че имал сделка с турския президент Реджеп Тайип Ердоган, когато убедил Израел да освободи задържан турски гражданин и мислел, че след това Ердоган ще освободи пастора Андрю Брънсън.

Още по темата

"Мисля, че това, което прави Турция, е много тъжно. Мисля, че правят ужасна грешка. Няма да има отстъпки", каза Тръмп.

Той наложи мита над вноса на турска стомана и алуминий след отказа на Ердоган да освободи Брънсън, което породи безпокойства, че това ще се отрази негативно на европейската икономика, напомня Ройтерс, цитирана от БТА.

"Изобщо не ме интересува. Точно това трябва да се направи", отвърна Тръмп на въпрос може ли да има потенциални щети за други икономики.

"Харесвам Турция. Много харесвам турския народ. Досега имах много добри отношения с президента, както знаете. Разбирахме се чудесно. Имах много добри отношения. Но това не може да е еднопосочна улица. Няма повече да е еднопосочна улица за САЩ", каза президентът на САЩ в специалното интервю за Ройтерс.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


107
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
91
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Свалиха ми коментара защото беше неудобе.Но споделих каквото чувам .Всеки ден чета за Османската Империя.Оказва се че Султаните са били уважавани от народа, докъто местните управници са били гадовете.Този ще докаже обратното.
90
8
 
6
 
! Отговори
Гост преди 5 години
Е Тръмп ми пълни душата. Онзи убиец, който репресира стотици хиляди хора, набута ги по затворите, затваря хора защото са се изказали във Фейсбук и призовава за расизъм и национализъм, държи се антиикономически и антихуманно и връщата красивата Турция с десетилетия назад, отричайки се от постиженията на Кемал трябва да си ходи. И да си обърне доларите във вонове. Там, в Северна Корея ще го посрещнат както подобава! Ще му покажат какво прави на неговия гръб. Самозабравил се комплексар.
89
7
 
5
 
! Отговори
Франкофон преди 5 години
Падне ли Туркето пада и Тръмпанара.Падне ли Туркето Нато умира а с него и САЩ която го ползва за да изнудва другите.Франция няма нужда от Нато тя си има Ауакси самолетоносач атомни подводници и балистични ракети.Е германия няма армия ама на кой му пука в крайна сметка за германия.Англичаните фалираа борсите на червено.
88
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Американский журналист: Америка станет лучше, если ее завоюет Россия
87
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ха-ха Ха-ха перчема си повярва повече от Ердо
86
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Лошо. вече сме с по- висок стандарт от Турция. Ще напълзят насам.
85
5
 
9
 
! Отговори
бг преди 5 години
Гърция слушка ЕС и САщ - вчера излиза от стабилизационната програма! Турция се репчи - хиперинфлация! хахаха Всички слушкат, само анадолския *** и лилипута са ловени от гората. После що са бедни....
84
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
още не се е понало, тоя *** Ердоган ако не му се е изяснило, ще му се изясни . Има много инструменти за въздействие - тва не е Русия да си праиш таш... с нея. Банкови сривове, изтегляне на заводи, връщане на турците по родните им места орт ЕС, дългова външна кризаз, отцепване от НАтО....
83
9
 
8
 
! Отговори
турлаците, преди 5 години
внимавайте с обидите към БГ, че не знам дали се сещате.... Абе кво стаа с Велика Турция и Султана бе? МАй ще му свирим " вий в жертва паднахте" скоро.... посред лято инфлация 40 %, смятайте зимъс кво ще се случва в Анадолия... Хипер не, ми мега инфлация... Който ака срещу САщ и ЕС е така! После пита къде акат гладните! Сега разбрахте ли къде зимуват раците? Ако не сте, скоро ще разберете...
82
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Какво е потурнак? Нещо като Аспарухов наследник правещ се на турчин ли?
81
14
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Оранжевият клоун още не може да се усети какъв си го вкара. Това е защото не е ял османлийски шамари. Виж как българите дето сме ги яли с векове кротко си мълчим и траем.
80
11
 
7
 
! Отговори
Факт! преди 5 години
До АнонименНе викай и не обиждай турците на потурнаци ей.Ч твоята любима Германия е взела-дала без турците.Ако се срине турската икономика Германия ще си го отнесе яко.Половин Германия е турска 6 милиона още 6 милиона руснаци и 6 милиона поляци.Сметай.Недей се прави на ариец.
79
9
 
4
 
! Отговори
Паметлив преди 5 години
До АнонименТочно това се опитвам да кажа-и Турция и САЩ са ни врагове,само че по коренно различни причини.А когато враговете ти се скарат,това може да е само от полза.Да се надяваме че ще е трайно,но не може да се разчита на това.
78
7
 
8
 
! Отговори
Грил преди 5 години
Пастора ойде.Американците точно нищо не могат да направят на Турция.Лирата падне ли още американските и европейските борси политат надоле.Ако изгуби Турция като съюзник идват руските експерти и почват щателно да разглеждат американските образци военна техника в турските бази както и чертежите на Ф-35.Турция е доставчик в програмата на компоненти за самолета.
77
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не им ща толеранса на американците,нито нищо!Това го цитирам,за да знаят всички,че Америка въобще не ни е приятел и нищо добро не можем да очакваме от нея..Абе малко по малко ще си кажеш къде те стяга....друго си е приятелството с братушките, нали?
76
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И Турция хич, ама хич не ни е приятел.Няма да роня сълзи за инфлацията им.
75
1
 
7
 
! Отговори
Паметлив преди 5 години
До АнонименНе им ща толеранса на американците,нито нищо!Това го цитирам,за да знаят всички,че Америка въобще не ни е приятел и нищо добро не можем да очакваме от нея.Впрочем търговията на САЩ с Турция въобще не е толкоз голяма,ценноста на Турция е другаде-в Проливите,Иджирлик и др.такива.
74
2
 
22
 
! Отговори
А бе преди 5 години
Стига с тоя пастор,на кой му пука за него!Проблемът е фундаментален-САЩ искат безпрекословно подчинение от Турция,а Турция-пълна самостоятелност.Там е заровено кучето.То е все едно да кажеш,че Троянската война е заради прословутата Елена,а не заради котрола и таксите на Проливите,ха-ха!
73
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
То нали в това е смисъла-САЩ да не толерират повече Турция,а ние да не се нуждаем от руска помощ.И американците изведнъж ще започнат да толерират теб дето имаш 2 млн. роми и 2 млн. пенсионери. И защо да го правят? Какво ще получат насреща? Нито можеш да им предложиш пазар като турския, нито същата переспективни за която споменаваш в доклада от '89а. На гол тумбак чифте пищови си.
72
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Кой не иска да върне пастора? Ние или Турция?.Вие сте ясни. На вас само да ви кимнат и сваляте гащите.