Негодувание: Турци късат долари, горят ги! С чукове по iPhone

Таксиметрови шофьори проведоха протест в Истанбул
16 авг 2018 16:00, Елка Василева
463

  

Турци горят долари и унищожават айфони в отговор на призива на турския президент Реджеп Ердоган за бойкот на американската електроника, предаде Ройтерс.

Подобни видеозаписи, демонстриращи негодуванието на турците от САЩ - съюзник на Турция от НАТО, циркулират из социалните медии.

Турският авиопревозвач Търкиш еърлайнс и турската телекомпания Тюрк телеком същевременно предприеха кампания за бойкот на реклами на САЩ и американски фирми.

Снощи група таксиметрови шофьори от Истанбул, които бяха поставили на автомобилите си турския национален флаг, проведоха протест покрай консулството на САЩ в града и поставиха там черен венец в знак на протест.

В последно време отношенията между Вашингтон и Анкара силно се влошиха. САЩ наложиха санкции на двама турски министри и обявиха, че увеличават митата върху вноса на алуминий и стомана от Турция заради разногласия, свързани със задържането на американския пастор Андрю Брънсън. В отговор турският президент Реджеп Ердоган обяви бойкот на всички видове американска електроника и повиши митата за 22 вида продукти и стоки, внасяни от САЩ, припомня БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


463
Още по темата: САЩтурциТурция
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
358
0
 
1
 
! Отговори
Изгърбич Задвратян преди 5 години
ксерокопия на сто доларови банкноти, китайски "айфон" и еднодоларови тестета. комшулука може да са радикални и да протестират срещу империализъма, ама тва не значи че ще са на загуба от целата работа.
357
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Братчеба Меееехамет прудааа айсифони и ся мноо купат шото трошакат и добра пара. Евала чи са карат хамериканците и османцити.
356
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тези долари от ксерокса са го взели!
355
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Почна се. Ако искаш от турци акъл, трябва да се гръмнеш. Избирателната маса на Ердо започна с простотиите. Нищо друго не съм очаквала. И ще продължат. Защото кой продължава да набива в тиквите на тая п.....ч че е велика? И колко акъл имат хората, които го вярват? Турция стана държава на т.....ците. ужасно е , но е така. Бавно и полека тази държава се забива в ретроградното, безпросветното и просташкото. За съжаление, това е положението.
354
1
 
4
 
! Отговори
Трол преди 5 години
Турците са масово с американска военна техника, следващите дни очаквам да започнат да я унищожават и да договорят руска техника, която да платят с турска лира!
353
2
 
14
 
! Отговори
Турски бабаитлъци преди 5 години
Вижте ни Кфи сме мъжкари и не ни дреме Даже руснаците не изпростяха толкова много
352
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До ЗозоСнимали са с чисто новия турски "Мохабетфон" XJ 0
351
3
 
17
 
! Отговори
Зозо преди 5 години
А с какво са снимали докато палят долари и трошат телефони? :))))))))))))))) Сигурно със Смяна 8 :)))))))))) Така е в диктатурите!
350
3
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И тия бъркат простотията с патриотизма. Хората да бойкотирали... А армията им с американско оръжие за много милиарди. Че и още искат да купуват, Ф35... Ама на елементарни хора - елементарни номера минават...
349
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В смисъл ... Очаквах да видя как има камари с долари, който горят и как хиляди хора си вадят айфоните от джоба и скачат върху тях !!!!
348
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До шматка510 лева. Ще кажеш "ти за 10 лева ли си, ся уе", но аз ще ти кажа, че ако не са ти точни данните, не мога да приема нищо, което казваш.
347
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
10 парчета запалили по 5 долара, един си изтървал телефона сутринта и решил, че ще се прави на патриот, че се заснел с на приятелката си iPhone-я, как си дочупва счупения iPhone. Защо ще вземеш нещо, ще ти върши работа, а после ще го натрошиш ?
346
8
 
14
 
! Отговори
qw преди 5 години
Шоу да има, хляб и зрелища за народа. Горят банкноти от долар и няколко бракувани айфона с танци и пред турското знаме.Политиката е опиум за обикновения човек, с подобни маскаради го кара да се чувства значителен. "Ето, ние се опълчихме на САЩ!"Ердоган си гледа интересите на Турция и народа му. Друг е въпроса че американо му спретнаха преврата и сега искат да сринат икономиката. Удари под пояса и по кокалчетата. Кой ще отстъпи?Нашият Бащица отдавна да беше заел поза партер пред шефовете.
345
5
 
19
 
! Отговори
1 преди 5 години
До АнонименНе познаващи ли? До вчера лизаха задните части на САЩ и западноевропейските държави, от утре се подготвят да лижат на Русия и Китай! Имат ли идея, коя е конвертируемата валута в тези две държави? И още нещо, никой не обича "фурнаджийските лопати"/това се отнася и за нашите управници/!
344
7
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ако Ердоган забрани гравитацията, тези "умници" ще протестират срещу нея като скачат от високи сгради...
343
1
 
5
 
! Отговори
до 390 преди 5 години
За Русия ли става дума. Рейгън така наричаше.
342
10
 
20
 
! Отговори
Филка преди 5 години
А дали пък не е дошло времето Турция да ни върне част от откраднатите територии в Източна Тракия?!
341
10
 
22
 
! Отговори
Грозен кривоглавец преди 5 години
Дайте чук! Сега ще си смажа чисто новия iPhone X! И без това е слаб телефон. Ние, турците не сме красиви и ядем овча лой, но произвеждаме къде къде по-качествени смартфони във фабриката ни в Бизим Анадолу! А, покрай смартфоните още можем да варим чай и да правим локум и баклава! Аферим бабо, машаллах!
340
2
 
9
 
! Отговори
Мен преди 5 години
Отворих тоя сайт с браузър без блокиране на рекламите и виждам някакъв различен сайт - 80% от който е зает с тъповати реклами, някои от които дори блокират скролирането. Обратно в другия браузър, където интернета е доста по-добър без глупавите ви реклами :)
339
12
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
380 Имало е даже няколко българи велики везири... .Хайде бре ученото! Намери ли втория?Не се мъчи само един е.Калафат Мехмед Паша.Не търси втори, няма Хайде сега бягай да виеш срещу луната.

Спонсорирани публикации