Петте страни, които никога не може да бъдат превзети

Американски сайт посочва причините това да не стане
16 авг 2018 15:45, Елка Василева
92
Петте страни, които никога не може да бъдат превзети
Снимка: архив, Reuters

Американският портал We are the Mighty, специализиран във военната тематика, посочва Русия, САЩ, Китай, Индия и Афганистан като страни, които не може да бъдат завоювани. 

Сред причините, поради които Русия не може да бъде военно превзета, порталът посочва сложните климатични условия, много голямата територия, армията, както и спецификата на националното самосъзнание. Авторите отбелязват, че жителите на Русия по-скоро ще унищожат страната си, но няма да я оставят на завоевателите. От портала добавят, че завоевателят ще трябва да се сражава с руснаците в 11 часови пояса.

Според авторите на публикацията САЩ не може да бъдат завоювани заради силната им армия, голямата територия, многобройното население и поради разрешеното притежание на собствено оръжие.

В Китай завоевателите биха се сблъскали с население от 1,3 милиарда души, голяма площ, развита икономика, която бързо копира техническите постижения на други страни /включително военни разработки/, както и заболявания, разпространени поради пренаселеността.

В Индия авторите посочват като пречка пред потенциални завоеватели климатичните и географските особености, както и големия брой подводници в крайбрежните води.

В Афганистан възникват усложнения поради релефа и необходимостта многонационалното население да бъде подчинено, пише Газета.ру.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


92
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
79
3
 
1
 
! Отговори
8===о преди 5 години
Че за какво му е на някой да я завладява. просто трябва да се изчака русия да се саморазпадне.
78
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До ОчуденНе си очуден а си просто ***!!!
77
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До ГoшуТези теории си ги развивай наум. Не пиши, защото проличава голямата ти простотия и ставащ жалък.
76
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До сандоСАЩ не са победили Ирак със своята армия. Подкупиха генералите на Садам с по 1 милион долара и къщи на неизвестни места из САЩ.
75
0
 
4
 
! Отговори
Обективно преди 5 години
В историята си всички посочени страни са били покорявани, ако не за дълго поне за кратко. Русия е част от Монголската империя 300 години. Чия колония е Индия пак триста години е ясно. Аффанистан е бил покоряван макар и за кратко от Александър Велики и от англичаните. Щатите да бивша британска колония и никога след войната за независимост и гражданската война не са воювали на своя територия ,техния героизъм трябва да се провери...Малко е холивудски.
74
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Бих добавил Виетнам и Иран.
73
0
 
6
 
! Отговори
Един от Северозапада преди 5 години
Продължение.Нещо друго е за отбелязване, еднакво силно и за Афганистан, и за Русия, бивш СССР, както и за много други. Те са непобедими, когато бранят страната си. Същото не можеш да кажеш днес за Щатите, които напълно безконтролно се държат последните 30 години като жандарм, в световен мащаб, или както каубой в дивия запад, знаейки че шерифа не може нищо да му направи.Ние, едно време при Дойран, сме бранили страната си, от гърци, французи и англичани.Още ни мразят заради победите ни.
72
0
 
4
 
! Отговори
Един от Северозапада преди 5 години
До Гoшу Щом си правиш изводите, за това, как са воювали руснаците на времето,от АМЕРИКАНСКИ игрален филм, който , макар и по действителен случай, е абсолютно пълна художествена измислица, ясен си ми...Или вярваш, че Зайцев е имал една единствена цел-да бъде заедно с политическия офицер герой, и да пишат вестниците за него, и че е стоял пред портрета на сталин и меу е говорил , както на филма? Пълни глупости,в които само човек, не ходил в казармата, може да повярва.
71
0
 
13
 
! Отговори
Русия е непобедима преди 5 години
Както и да се бият, накрая руснаците печелят. Справка: Първа световна война, Руско_Японската война, Афганистан, Студената война и те така. *** това бетонните тикви с *** не го броят. Така е и така ще е и занапред!
70
1
 
10
 
! Отговори
сандо преди 5 години
До Гoшу Много си млад и необразован ,за да даваш оценки.Може би и дядо ти не е бил роден по време на войната, за да знаеш как се бият руснаците .Както хи да се бият и колкото и жертви да дават накрая все печелят и да те успокоя -Така ще бъде и занапред.Докато тъпите американци едва война не са спечелили,с изключение на Ирак.
69
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Що се отнася за България. Доказано е едно. Умеем да оцеляваме, надживяваме враговете си за да ги погребем. Никой който се е захванал с нас добро не е видял. Важното е когато завземеш една държава да можеш и да я заличиш а нас никой не е успявал да ни заличи, поне до сега. Всичките ни кандидат заличители отдавна са в небитието. А ние все още сме тук и никога не сме си сменяли името, все сме си България. В света такива освен нас са Египет, Китай, Индия, Япония и Монголия. Кой е номер едно, а?
68
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До АнонименТурция е била окупирана от 1918 до 1923 г. Великобритания е била окупирана от Франция през 10 век и е придобила независимост чак през 16 век. Русия е превзета от комунистическата юдео-хазарска мафия след кървава гражданска война през 1917 до 1924 г. и до днес се владее от тях. Китай е бил завладяван няколко пъти но не от Япония а от Скито-Сарматски племена преди НЕ и от Монголите на Чингис хан. САЩ не се смятат за превзети но са васали на Израел, без война като Русия. Няма независими
67
14
 
2
 
! Отговори
Гoшу преди 5 години
Във "Враг пред портата" видяхме как се бият руснаците. На двама човека една пушка. Като убият единия, другия взима пушката.Отзад седят кагебистите с тачанката и а някой тръгне да бяга назад го застрелват. Само вперьод и това е. Преди битка по канче водка, да се нальокат като *** и да не знаят къде се намират.Ето така воюват бояришниците. Статистика за Втората световна: загинали германци 10 милиона във цялата война срещу всички, а руснаците 41 979 000, като лъжат, че били 27 милиона. КПД = НУЛА
66
0
 
7
 
! Отговори
джилязото преди 5 години
По-добре да не влизат в Индия защото братчедите ще наберат всичко що е от желязо.
65
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Швейцария. 4 милиона служили наборници, които по закон държат оръжието си вкъщи. С интересна надморска височина:) също и бутан. Пускай военни с по 20 кила снаряжение да се катерят на над 4000 м надм.височина, с ултра разреден кислород, докато отгоре те пуцат. И няма никакви пътища за техниката..
64
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Бих добавил Бразилия, Индонезия,Мексико, Нигерия.....все страни с огромно население, джунгли и необятни територии.Които иска да ги завладее с военна сила би изгубил много, ако въобще успее.В крайна сметка това зависи от склонността на населението да се бори.
63
2
 
10
 
! Отговори
до 68 преди 5 години
Ей на това се е надявал и Хитлер! Вместо това, узбеките окупираха Берлин!
62
0
 
19
 
! Отговори
??? преди 5 години
Ееее, забравили сте да добавите България!
61
0
 
13
 
! Отговори
шоп преди 5 години
Хахаха в Индия брат'чедите като наскачат:)))
60
0
 
3
 
! Отговори
Дон Профачи преди 5 години
До очуден,много ще се чудиш и маеш,поради липса на,капа-цитета в,къде, ...