Плуването – път към прохождането: Треньор помага на деца с ДЦП

Светльо си мечтае да проходи, но преди това се учи да плува
16 авг 2018 10:45,
2

Представяме ви Светлозар, който е с диагноза Детска церебрална парализа. Светльо иска да проходи, а по пътя към самостоятелността му помага Илиян Русев (Скури) - треньор по плуване.

18-годишният Светльо е претърпял три операции – за разкрач и на сухожилията на двата крака. Придвижването за Светльо е изпитание – осъществява се с помощта на патерици.

Баба му е неотлъчно до него от деня на раждането му. Преди година жената научава за дейността на фондация "Александър Русев", разказва Bulgaria ON AIR.

Момчето посещава занятията на Скури със желание и именно в плуването вижда надежда за възстановяването си.

През последните месеци фондация "Александър Русев" събираше средства за портативен лифт, с който деца като Светльо да бъдат спускани в басейна.

Част от сумата за изработване на съоръжението беше събрана на благотворителен концерт, организиран от "Гейм Спорт Център". Младо семейство дари остатъка от средствата и месец по-късно лифтът е вече факт.

Портативният лифт е една крачка, която доближава Фондацията към голямата мечта на Александър Русев, а именно изграждането на водно рехабилитационен център.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
34
 
! Отговори
българка преди 5 години
ДЪЛБОК ПОКЛОН НА ТРЕНЬОРИТЕ, КОИТО ИМАТ ТЪРПЕНИЕТО, СИЛАТА И НЕОБХОДИМИТЕ ЗНАНИЯ И ЖЕЛАНИЕ ДА ПОМАГАТ НА ХОРАТА С УВРЕЖДАНИЯ ! ТОВА СА ЗВЕЗДИТЕ НА НАШЕТО ВРЕМЕ, А НЕ ОНЕЗИ ОТ ЧАЛГОТЕКИТЕ, КОИТО ВСЕ ДАВАТ ПО ТЕЛЕВИЗОРА !!
1
0
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Как ми се иска по-често да четем новини за такива добри хора като Скури. Страхотен добряк и невероятен човек, осмислил живота си помагайки на другите.