Lasurit eshop

Ford EcoSport и Kuga с рекордни продажби в Европа през юли

Ford EcoSport и Kuga с рекордни продажби в Европа през юли

Ford EcoSport и Kuga с рекордни продажби в Европа през юли

Реклама Nissan X-Trail
Ford обяви, че компанията отчита сериозен ръст в продажбите на SUV автомобили на основните си 20 европейски пазара*, като отчита по над една реализирана такава кола на всеки пет свои продажби, както и подобрения в 10 от 20-те си най-важни пазара, в това число в Германия с 5.9%, Испания със 17.2% и Франция с 11%.

От Ford коментират, че през изминалия месец реализацията на EcoSport и Kuga е достигнала рекордно ниво, като търсенето на първия от моделите се е подобрило със 110%, а на втория с 5% в сравнение с юли 2017 година. От компанията отчитат ръст и в продажбите на представителите на семейството Transit- Transit и Transit Custom, с 9.8% до 18 300 единици, както и лидерска позиция при лекотоварните автомобили с общо подобрение в бизнеса от 2.5%.

През изминалия месец, от Ford записват ръст в търсенето на най-продаваната си кола в ЕВропа- Fiesta, в размер на 63%, като 5% от общата реализация на модела идва от страна на спортната й версия Fiesta ST. Стабилно пазарно представяне през юли отбелязва и лидера при пикапите- Ranger, търсенето на който е достигнало ниво от 3500 единици.

От Ford отчитат стабилно търсене на по-високите нива на оборудване на своите автомобили, като на основните си 20 пазара реализацията на нивата Titanium, Vignale, Active, ST-Line, ST и RS, се равняват на 71% от общите продажби на марката.

*Австрия, Белгия, Великобритания, Чехия, Дания, Финландия, Франция, Германия, Гърция, Унгария, Ирландия, Италия, Холандия, Норвегия, Полша, Португалия, Испания, Румъния, Швеция и Швейцария. Назад


Реклама Lasurit eshop
Не пропускайте дори една новина!

Запишете се за нашият информационен бюлетин:

Получавайте най-новите автомобилни новини директно в пощата си. Можете да се отпишете от услугата когато пожелаете.

Подобни статии

Авто Новини Бизнес /Business Авто глобус Електромобили BYD

BYD гони 20% ръст в глобалните си продажби през 2024 година

Мар 29, 2024
Авто Новини Бизнес /Business Авто глобус Електромобили Tesla Xiaomi

Xiaomi лансира първата си електрическа кола. Цена е изненадващо достъпна

Мар 29, 2024
Авто Новини Бизнес /Business Авто глобус Suzuki

Февруари 2024: Suzuki записа ръст от 11.5%

Мар 29, 2024