Lasurit

Голфчето, което вдига 100 км/ч за 1.8 секунди (Видео)

Boba-Motoring Golf Mk2

Boba-Motoring Golf Mk2

Реклама Skoda Kodiaq
Светът на автомобилния тунинг е изпълнен с любопитни, екзотични, красиви, грозни, бързи и мощни разработки. Едни пленяват окото, други разума, а трети просто изкривяват разбиранията ни за автомобила като цяло.

Неведнъж сме ви срещали с Golf-а (Mk2) на Boba-Motoring, който е една от най-умопомрачителните разработки, които някога сме виждали някога. През последните 4-5 години, автомобилът е непрекъснато доусъвършенстван и подобряван, като към момента е оборудван с двулитров турбоагрегат, който генерира максимална мощност от над 1200 конски сили.

Тежащ само 1180 килограма, при положение, че е оборудван със система за задвижване на четирите колела 4Motion и DSG автоматична предавателна кутия, Golf-ът на Boba-Motoring е постигнал нов връх в своята еволюция. Според разпространеното преди няколко дни от екипа видео, автомобилът е постигнал резултат от 1.8 секунди за ускорение от 0 до 100 км/ч, 4.8 секунди от 0 до 200 км/ч, а за изминаването на класическата драг дистанция от четвърт миля са необходими само 8.47 секунди с крайна скорост от 269 км/ч.

От Boba-Motoring не споделят подробности за възможностите на своето чудовищно творение по отношение на ускорението от 0 до 300 км/ч, но границата е изключително близка в долното видео.



Максималната скорост на движение на Golf-a пък е над 340 км/ч.

Назад


Реклама Lasurit eshop
Не пропускайте дори една новина!

Запишете се за нашият информационен бюлетин:

Получавайте най-новите автомобилни новини директно в пощата си. Можете да се отпишете от услугата когато пожелаете.

Подобни статии

Авто Новини Авто глобус Тунинг Mercedes-Benz

Хибридният MANHART CRE 700 идва със 725 конски сили 1120 Нм

Мар 26, 2024
Авто Новини Авто глобус Тунинг Porsche TECHART

TECHART с поредно бижу: GTstreet R Touring в лимитирана серия от 25 единици

Мар 14, 2024