Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
15.08.2018 11:56 - Google прихвана проследяване на милиони потребители, когато приложението е изключено
Автор: zahariada Категория: Технологии   
Прочетен: 401 Коментари: 0 Гласове:
0


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
  Google прихвана проследяване на милиони потребители, когато приложението е изключено https://yournewswire.com/google-tracking-millions-users-app-switched-off/

13 август 2018 г. Шон Адл-Табатабай Новини , САЩ 1

image

Смартфонските услуги на Google проследяват и съхраняват местоположенията на потребителите, дори когато настройките за поверителност са настроени да спрат проследяването, според ново разследване в АП .

Google отказва да спре да проследява милиони потребители, дори ако изрично каже на телефона да спре Историята на местоположенията, установиха следователи.

Отчетите на Bloomberg.com : например, Google Карти привлича информация, когато даден потребител отвори приложението, а автоматичните актуализации за ежедневните метеорологични условия за телефони с Android дават приблизителна оценка за местоположението на потребителя. Изследователите на компютърни науки в Принстънския университет потвърдиха констатациите на Associated Press.

Официалното послание на Google е да популяризира автономията на потребителите, когато става въпрос за решаването на каква информация да споделяте: "Можете да изключите историята на местоположенията по всяко време. Историята на местоположенията е изключена, местата, които вървите, вече не се съхраняват ", съгласно страницата за поверителност на компанията  . Но AP казва, че това не е вярно. Дори да поставяте на пауза Историята на местоположенията, някои приложения на Google автоматично съхраняват данни за местоположението, заверени с време, без разрешение.

В изявление до АП, Google заяви: "Ние предоставяме ясни описания на тези инструменти и здрави контроли, така че хората да могат да ги включат или изключат и да изтрият историята си по всяко време."

Google не отговори веднага на исканията на Блумбърг за коментар.

Гигантската търсачка, собственост на Alphabet Inc., получава значителни приходи чрез рекламиране, което се подкрепя от генерираните от потребителите данни, предоставящи полезна информация за рекламодателите, като например  показатели  за трафик. Google наскоро съобщи, че рекламният й бизнес е нараснал с 24% през второто тримесечие, като увеличи общите приходи на Алфабет минус изплащанията на партньорите до 26,24 милиарда долара. Главният изпълнителен директор на Google Сундар Пичай наскоро заяви, че компанията проучва нови начини за пускане на популяризирано съдържание и реклами в услугите си в картата.

 

Акциите на азбуката бяха малко променени на $ 1253.25 в 11:40 часа в Ню Йорк.


Google проследява местоположението ви дори когато изрично го казвате не https://yournewswire.com/google-tracks-your-location-even-when-you-explicitly-tell-it-not-to/

13 август 2018 г. Ниам Харис технология 3

image

Ако някога сте се чувствали, че Google е наблюдавал всяко ваше движение, дори когато сте го казали, че не, ново разследване току-що отстоява вашите подозрения.

Асошиейтед прес проведе разследване и установи, че Google съхранява данни за местоположението на потребителите на Android и iPhone дори когато са избрали настройки за поверителност, за да предотвратят това.

Техните констатации бяха потвърдени от изследователи на компютърни науки в Принстънския университет.

Отчети за RT : Google твърди, че ако изключите настройката "История на местоположенията" на устройството си, компанията няма да може да съхранява информация за това, къде сте били. Компанията заявява на страницата си за поддръжка, че можете да изключите Историята на местоположенията "по всяко време" и че при изключена настройка "местата, които вървите, вече не се съхраняват".

Но това не е вярно, се казва в доклада на AP, тъй като някои приложения на Google продължават да съхраняват данни за местоположението с марка, дори и когато настройката "История на местоположенията" е изключена - без да поиска разрешение.

Някои от примерите, дадени от АП, включват приложението Google Карти, което прави моментна снимка на местоположението ви веднага щом го отворите и дори напълно несвързани търсения като "бисквитки с шоколадови чипове", които "набелязват точната ширина и дължина" и го запазват в профила си в Google.

AP разгледа въпроса, след като К. Шанкари, изследовател в UC Berkeley, разказва за това как устройството й Android я е подтикнало да оцени скорошно пазаруване до Кол, въпреки че историята на местоположението й е изключена.

 

Джонатан Майер, компютърен учен от Принстън, заяви пред AP, че настройките за поверителност на Google трябва да станат по-ясни. "Ако ще позволите на потребителите да изключат нещо, наречено" История на местоположенията ", всички места, където поддържате историята на местоположенията, трябва да бъдат изключени", каза той. - Това изглежда като доста очевидна позиция.

Google обаче казва, че е ясно. Говорител на компанията заяви, че предоставя "ясни описания" на всички инструменти на Google, които хората използват, които могат да записват местоположенията на потребителите.

За да предотвратим запазването от Google на данни за местоположението от всички тези инструменти, компанията каза, че потребителите могат да изключат настройка, наречена "Активност в мрежата и приложенията", но тъй като тази настройка е включена по подразбиране, много хора не знаят за нея и предполагат че когато изключат "История на местоположенията", ще бъдат изключени във всичките им приложения.

Потребителите могат да изтриват ръчно маркерите за местоположение, но всеки от тях трябва да бъде избран и изтрит поотделно, освен ако не искате да изтриете цялата си запазена активност, което го прави процес отнемащ време.

Google предлага по-малко заблуждаващо описание на това, как работи запаметяването му, но само в изскачащ прозорец, ако изберете "пауза" "История на местоположенията" в уеб страницата на профила ви в Google, където се посочва, че някои данни за местоположението все още могат да бъдат запазени като част на вашата дейност в други приложения на Google.

Питър Ленц, старши геопространствен анализатор в рекламната технология на компанията Dstillery, заяви, че манията на Google за проследяване на местоположенията на потребителите е свързана с рекламни приходи. "Те изграждат рекламна информация от данни", каза той. "Повече данни за тях вероятно предполагат повече печалба."

 




Гласувай:
0



Спечели и ти от своя блог!
Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: zahariada
Категория: Политика
Прочетен: 39738334
Постинги: 21940
Коментари: 21633
Гласове: 31017
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031