Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
14.08.2018 19:00 - За сексуалната култура на българите(?), някои статистики (недовършени) и за абортите (на българската жена)
Автор: eloiz Категория: Изкуство   
Прочетен: 501 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 14.08.2018 19:09

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 Баш преди у трешния празник Голяма Богородица, колеги, в-к "Телеграф" реши да нацапа в националната статистика за "абортите по желание у нас", създавайки още един аспект от  проблема за "абортирано"-то "бъдеще" на България. За разлика от друг път, когато в медиите у нас (пример за това са съответните изяви от пресцентъра на националната статистика, цитирани и от днес. бг, и от дир. бг, и от който желае, без грам замисляне), то тук абортите у нас (които до сега се цитираха като една обща купчина - без идея кой по желание, кой по нежелание)), тук са разделени, нещо повече, набляга се върху 7000 - те аборта по желание, които са направени от пациентки на медицински заведения у нас за първото шестмесечие на годината. Някой напипа най -сетне проблема,както бих казала аз, или поне го уцелиха))). А това е постижение,колеги). Вярно, че жената у нас, все още е виновна за аборта си, вярно е, че тя е виновна за ниската раждаемост у нас (иначе защо ще сложат като снимков материал към статията снимки на някаква руса девойка в болнична нощница на столична болница, като гледам, частна, и снимка на част от крак на жена, седнала върху модерен гинекологичен стол, който за съжаление, за жалост, обаче повечето болници в страната не разполагат с модерен такъв стол), но все пак, някой е разбрал, дето абортите се делят на "по желание" и "по нежелание")). За жалост, това разбиране, не стига по-далеч от вписването на статистически данни, които поради неразбирането и неосмислянето им, се ползват като куриози от журналистите - "Ученичките в Бургас забременяват най-често, в Монтана - най-рядко", "всяко трето бебе у нас не се ражда", и пр.  Същевременно, на няколко места се обяснява (явно така са обяснили от пресцентъра на Центъра за обществено здраве, за жалост), дето цифрата на абортите вероятно била по-голяма, ама частните болници не били длъжни да съобщават за въпросните аборти, тц, леле, значи, ние тук, ще коментираме само държавните аборти по желание, колеги, което си е само по себе си страшно, вас не ви ли е страх? Отделно, дето само в София има поне петдесет частни болници, едва ли всичките са достове на издателите на "Телеграф", поне един добър, честен и възмутен гинеколог можеше да се намери, да кайе нещо по въпроса?? Страхотии и несвършени работи, колеги, ужас, затова седнах и да го напиша тоя материал днес, а не го отложих за утре - защото наистина мислех да отложа за утре, смятайки, че трябва да коментирам преписана статистика, което, не е журналистическа новина.  
Коментарният материал към темата на броя - написан от авторката на статистическите заемки - г-жа Поли Пантева, обаче, лъха на оптимизъм, не зная защо. Може би, защото от редакцията са наясно с положението на българската жена в българското общество - тя е негово работно добиче, правата й са точно толкова големи,колкото да роди и отгледа децата си (ама сама, колеги, както е сама и на гинекологичния стол от снимката към статията; искрено се надявам, някой ден, някой да осъвремени родилната помощ в България, за да има по-малко жертви  - починали жени - на некомпетентност, и за да не пуска повече "Телеграф", а и други като него, таз снимка, за плашене на женското население у нас). Българската жена е необходимо  да работи по 12 часа някъде, където няма да й заплатят за труда това, което биха заплатили на съпруга й, ако го има, да внимава къде ходи и какво прави, защото в България полиция няма, да внимава как шофира, защото напоследък, джигитите често бият жени, на пътя, въпреки, че жените у нас се считат за хора втора ръка,  включително преди година - и бременна и приятеля й на пътя, а и масово у нас се подиграват с и на шофьорите жени, и т.н. и т.н.
От коментара на г-жа Пантева обаче научавам, че тя направила своя избор да роди на 21 г.? Е, да, добре, но какво общо има това, с броят на абортите по желание у нас?
Авторката намира смисъл накрая - "... децата - те са смисълът". Може и така да е, обаче защо, редакцията на вестника е сложила тази снимка на младо момиче, очевидно натъжено, с тест за бременност в ръка като илюстрация към този коментар?! Защо не са сложили, например, момче и момиче, които се прегръщат, и вървят към залеза...Къде ви е оптимизма, колеги?! 
А на снимката пише: "Огромният брой на абортите говори и за липса на сексуална култура". Дам, очевидно, липсата се отнася до жените у нас. Ако си позволя да разсъждавам, то следва, тъй като е посочено, че тая страшна бройка аборти са извършени в по-големия си процент от 30-годишни жени, дето 30- годишните жени у нас, които работят по 12 часа на ден, мъкнат, както казва авторката на коментара, своите мечти за "... образование, високи доходи, сигурна работа, собствен дом, голямата любов", помъкнага и тая пуста сексуална култура на гърба си ,леле...
Питам аз - а къде е българският мъж, в тая работа? Очевидно, не е на снимките с абортите, не е в болничната нощница (все още има болници в България, които не допускат бащата да посещава майката и новороденото в болницата, и майката е изолирана от външния свят тотално), не е на гинекологичния стол, опазил ме Бог (ако беше, досега да са модернизирали акушер-гинекологията тотално, колеги), очевидно, няма го и до девойката с положителния тест. 
А може би, тестът е отрицателен, колеги,а, и ще се смилим над момичето от снимката, което е толкова тъжно, но е тъжно за друго? 
На това място, всяка нормална жена у нас, би казала - опазил ме Господ, е, невинаги се получава... 
Когато измисля някаква весела песня за поздрав, ще я пусна тук. 


 







Гласувай:
0



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: eloiz
Категория: Изкуство
Прочетен: 1659422
Постинги: 892
Коментари: 932
Гласове: 2596
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930