Пак агресия в хотел, пак чужденец! Битата от Сундберг камериерка си спомня...

Диана Петкова разказа, че не е получила все още нито лев обезщетение
15 авг 2018 14:37,
23
Пак агресия в хотел, пак чужденец! Битата от Сундберг камериерка си спомня...
Полицаи водят Ралф Георг Сундберг към съдебната зала Снимка: Архив, Булфото

След поредния случай на агресия над персонала в хотел, битата от шведа Ралф Сундберг камериерка Диана Петкова си припомня за преживения кошмар миналото лято.

Още по темата

"Бях много зле, минах през невероятен кошмар. Като се замисля сега, имала съм огромен късмет, защото можеше дори да не съм жива. В моя случай беше много драстично", коментира пред "24 часа" тя, след като по-рано стана ясно за нов случай на агресия, при който 33-годишен австриец е нокаутирал камериерка в "Златни пясъци".

Диана Петкова обясни, че след бруталния случай на насилие все още не е получила никакво обезщетение и чака справедливост, въпреки че е завела граждански иск за 50 000 лв. заради причинени болка и страдание.

Петкова получи юмрук в лицето, докато чистела във фоайето на хотел, в който Сундберг пристигнал на почивка. Скандалният инцидент стана на 3 юни, м.г., а охранителна камера запечата нападението над жената. Видеото взриви социалните мрежи и обиколи света.

Сундберг бе арестуван и прекара в ареста 40 дни, след което мярката му бе заменена с "домашен арест", който той изтърпяваше в хотелски комплекс в Слънчев бряг.

В края на септмеври, м.г. делото срещу шведа мина в районния съд в Несебър. Заради действащото законодателство Сундберг бе осводобен от наказателна отговорност и получи административно наказание - глоба в размер на 4500 лв. Той бе осъден за нанасяне на лека телесна повреда по хулигански подбуди.

До този парадокс се стигна заради чистото съдебно минало на шведа, квалификацията на нанесения ритник като "лека телесна повреда" и липсата на нанесени материални щети по време на деянието.

Новият случай на "Златни пясъци" се разиграл пък около 10 часа преди обяд на 13 август.

Мъжът вдигнал скандал в коридора на хотела, крещял по персонала, бил агресивен и в крайна сметка ударил юмрук зад врата на една от камериерките и я съборил на земята.

Пристигналите на мястото полицаи закопчали агресивния пиян австриец и го отвели във варненския арест.

Наложена му е глоба по Указа за борба с хулиганството. Сумата не се съобщава.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


23
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
0
 
1
 
! Отговори
Ха-ха преди 5 години
Завела граждански иск !?! Срещу шведа !?! И 500к да ти присъдят ще има да вземаш. Да се беше обадила на Бенчо и на Очите докато шведа беше тука. Хем щеше да вземеш някой лев, хем и на Столетницата да помогнеш
21
1
 
2
 
! Отговори
Боил преди 5 години
Браво!Водещите новини са за пиянде на морето, готвените зеленчуци, най-дебелия българин, трансгера на ритнитопковеца от Берое и т.н. и т.н.Протестите в Румъния за правова държава ТАБУ!За милионите държавни поръчки за магистрали, яровири, студе енергиен резерв отишли отново при #Кой - Нито дума.По-тихичко да не разлаем кучетата...
20
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Слаби адвокати!Трябваше да заведат дело и в Швеция, чрез консулските отдели в Бг и Швеция
19
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 15Ти бил ли си някога в "рамките на психическото равновесие"? Според мен - никога, щом за соца говориш само негативи! Слава Богу, жив съм и помня колко хубави неща имаше в онези времена. Имаше спокойствие, имаше сигурност, имаше усещане, че утрето ще е по-хубаво! Нямаше този трескав ламтеж да имаш, да имаш, да имаш! Избухналата лакомия и безнаказаността развалиха българина!Сега оправдаваш един развилнял се негодник, въобразил си, че е повeче от аборигените! Бой до наssиране за тези
18
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ми те се научиха, че това се предлага от хотела в олинклузива- пребиваш камериеррката и си плащаш 1000- 2000 евро и догодина пак. Кеф
17
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И пак стигаме до тези,които "творят"законите в България.Защото "заради действащото законодателство Сундберг бе освободен от отговорност"...Вината е на тези,които са сътворили такива калпави закони и от тях трябва да търсим отговорност,но няма кой.Защото за подобно деяние нашенеца,дето ритна момичето по стъпалата,вече е в затвора.
16
0
 
5
 
! Отговори
vlady преди 5 години
България привлича успешно елитни туристи пианисти с отлична алкохолна подготовка и трябва да продължи да се развива в това направление, трябва да се провеждат турнири по спортно пиене - спринт и маратон както и по балконинг.
15
2
 
4
 
! Отговори
Само така! преди 5 години
Да Усетим че сме в ЕС! Да живее Русофобията!
14
8
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Най-напред да се изясни защо е вдигнал скандал чужденецът.Може да е бил агресивен без повод, може да е бил под въздействие на опиати или да е алкохолик скандалджия.Но е възможно също така камериерката да е решила да обслужва както през соца. Който не е патил от нашенски наглеци по хотели, заведения и търговски обекти, той не знае как могат да те изкарат вън от рамките на психичното равновесие.
13
0
 
10
 
! Отговори
Bat Petko преди 5 години
Май пияниците се изместиха от Слънчака на Златните. И пак са си пияндета, а ние се радваме, че туризма се развива. Що ???
12
3
 
4
 
! Отговори
МедведДоган преди 5 години
До UFCЗащото сте феотдална немска територия пред финансов политически и демографски колапс.Сиреч нямате думата.
11
3
 
12
 
! Отговори
МедведДоган преди 5 години
Е нали тва искате бе българи бой и еване!Дават ви го чужденците благодарете на ЕС.
10
10
 
3
 
! Отговори
до 9 преди 5 години
ахаха 200 000 лева обещетение за шамар над някаква м*нгустка хахаха
9
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен7Не, но поне едно 6-7 години и 100-200 000 лева обезщетение. Той е от Швеция, те имат пари !!!
8
0
 
28
 
! Отговори
UFC преди 5 години
защо съдът го пусна този без да е платил защо не му лепна гаранция 100 бона и сега жената щеше да вземе тези пари защото нямаме закони
7
12
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И какво искате в случая за този шамар, доживотна ли? Всеки ден в държавицата ни се колят и бесят и всичко минава с условна/глоба. Тоя от Люлин дето беше разсфасофал приятелката си в момента чака "експертизи" в една клинка със свободен режим.
6
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А защо не отиде в някой от по-известните хотели, където на лобите кражат биячите на местните феодли, да четем - "Охранители и трайно безработни милионери убиха турист", както стана преди няколко години, като подксачаха върху едни ...
5
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тоя път не е швед.
4
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Сундберг бе осводобен от наказателна отговорност и получи административно наказание - глоба в размер на 4500 лв."Ей това не ми харесва - Държавата не е ощетена. Нападнатата жена е ощетена. Ама държавата взима пари на оня .... Ко ?
3
14
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А тази какво му е откраднала преди "агресията" ?