New Dacia Duster

Hyundai-Kia Motors предлага отделни звукови зони в автомобилите - видео

Hyundai-Kia Motors предлага отделни звукови зони в автомобилите - видео

Hyundai-Kia Motors предлага отделни звукови зони в автомобилите - видео

Реклама Peugeot 408
Използвайки техника подобна на тази при отнемането на шума при слушалките, специалистите на Hyundai-Kia Motors са развили технологията Separated Sound Zone - SSZ /отделни звукови зони/, която позволява на четиримата пътници в автомобила да слушат всеки различна музика без слушалки. Така младежите могат да слушат хардрок отзад, докато възрастните отпред се наслаждават на класическа музика без да си пречат един на друг.

От групата Hyundai-Kia смятат, че след като автономният автомобил стане ежедневие на пътя, основната грижа на пътуващите в него ще е как да си прекарат по-добре и комфортно времето на път слушайки музика или отдавайки се на други развлечения. Новата технология ще им позволи всеки да слуша музика според интереса си без да досажда на останалите в купето.

Системата SSZ използва доста на брой високоговорители, които отправят звука към отделните места в купето и са така програмирани да отделят по фаза или неутрализират други звукови вълни. Доста трудно е да си представим сложността на алгоритмите, с които се постига този ефект. И още нещо - “отрязването” на музиката по зони в купето няма да пречи на хората в него да си говорят един с друг.



Идеята е изключително интересна и по всяка вероятност ще стане много популярна автомобилна екстра при окончателното й прилагане в инфотеймънт системата на автомобилите. От Hyundai-Kia съобщават че работят по тази технология от четири години насам и очакват да я приложат в автомобилите си до една-две година. Назад


Реклама Ford Summer Sale
Не пропускайте дори една новина!

Запишете се за нашият информационен бюлетин:

Получавайте най-новите автомобилни новини директно в пощата си. Можете да се отпишете от услугата когато пожелаете.

Подобни статии

Авто Новини Нови Модели Коли Техника /Technics Бизнес /Business Mazda Toyota

Новата Mazda2 Hybrid 2024 - видео

Апр 26, 2024
Авто Новини Техника /Technics Камиони / Trucks Електромобили Mercedes-Benz

Mercedes-Benz Trucks: Зареждане с 1000 киловата!

Апр 23, 2024
Авто Новини Мотоциклети Техника /Technics

3-колесен верижен мотоциклет не се плаши и от най-жестокия терен!

Апр 19, 2024