Lasurit eshop

Фернандо Алонсо слага край на кариерата си във Формула 1

Фернандо Алонсо слага край на кариерата си във Формула 1

Фернандо Алонсо слага край на кариерата си във Формула 1

Реклама Opel Stock
McLaren Racing обяви официално, че двукратният световен шампион на Формула 1- Фернандо Алонсо, няма да се състезава в шампионата за 2019 година.

“След 17 прекрасни години в този удивителен спорт ми е време да направя промяна и да продължа”, коментира Алонсо. “Насладих се на всяка една минута от тези невероятни сезони и не съм в състояние да благодаря достатъчно на хората, които допринесоха те да бъдат толкова специални. Все още има няколко състезания в този сезон и ще участвам в тях с по-голяма отдаденост и страст от когато и да било”.

“Да видим какво ще ни предложи бъдещето, очакват ни нови вълнуващи проекти”, споделя още Алонсо. “В момента преживявам едни от най-щастливите моменти на своя живот, но трябва да проуча нови предизвикателства. Взех това решение преди няколко месеца и то беше окончателно. Въпреки това бих искал чистосърдечно да благодя на Чейс Кери и Liberty Media за усилията, които направиха, за да променят моето решение и на всички, които се свързаха с мен през това време.”

“На финала, бих искал да благодаря на всички мои бивши отбори, съотборници, конкуренти, колеги, партньори, журналисти и на всички с които съм работил по време на кариерата ми във Формула 1”, споделя Фернандо Алонсо. “И особено на моите фенове по целия свят. Сигурен съм, че отново ще се срещнем”. Назад


Реклама Lasurit eshop
Не пропускайте дори една новина!

Запишете се за нашият информационен бюлетин:

Получавайте най-новите автомобилни новини директно в пощата си. Можете да се отпишете от услугата когато пожелаете.

Подобни статии

Авто Новини Мотоциклети Спорт

Yamaha реорганизира спортната си дейност

Апр 18, 2024
Авто Новини Официални вносители- новини Спорт Aston Martin Ford Honda

Формула 1: Honda ще преследва титлата с Aston Martin през 2026 г.

Апр 17, 2024
Авто Новини Официални вносители- новини Спорт Peugeot

6-ТЕ ЧАСА НА ИМОЛА: PEUGEOT 9X8 2024 готов за състезателния си дебют

Апр 16, 2024