Facebook към австралийски медии: Ще умрете без нас!

Кембъл Браун обаче настоява: Не ни интересува вашия трафик!
14 авг 2018 09:40, Бойчо Попов
39
Facebook към австралийски медии: Ще умрете без нас!
Снимка: Ройтерс

Старши мениджър на Facebook е съобщил пред австралийски медийни компании, че ако не си сътрудничат със социалната мрежа, техният бизнес ще умре.

Според материал на местния реномиран всекидневник The Australian Кембъл Браун, ръководител на новинарските партньорства във Facebook, е казала пред група мениджъри на повече от 20 телевизии и издателства, че иска да помогне на медийните компании да разработят устойчиви бизнес модели чрез платформата.

"Ще ви помогнем да съживите журналистиката... след няколко години на пропадане на медиите изглежда, че ще държа в ръцете си умиращия ви бизнес като в хоспис", е казала тя в коментар, потвърден от петима души, които са присъствали на срещата в Сидни във вторник местно време.

The Australian също така е съобщил, че Браун е заявила, че главният изпълнителен директор на Facebook Марк Зукърбърг "не се интересува от издателите, но ми дава много свобода и отстъпки, за да направя тези промени", въпреки че и Facebook, и Браун яростно отричат този коментар, като се позовават на запис на компанията от срещата.

Засега обаче Facebook не е предоставил аудио запис на срещата.

По време на четиричасовата среща Браун е говорила и за решението на компанията да даде приоритет на личните постинги от семействата и приятелите за сметка на журналистическото съдържание в новините. Този ход повлия негативно на някои издатели, които разчитат сериозно на посещения от Facebook.

„Ние вече не сме заинтересовани да разговаряме с вас за вашия трафик и препратки. Това е старият свят и няма връщане назад, Марк няма да се съгласи на това", е казала Браун.

В изявление Браун казва: „Тези цитати просто не са точни и не отразяват дискусията, която водихме на срещата. Знаем, че има още много работа, но целта ни във Facebook - това, над което екипът работи всеки ден с издатели и репортери по целия свят, е да помогне на журналистиката да успее и да процъфтява както на нашата платформа, така и извън нея".

Какви са другите вербални издънки на Браун вижте в продължението на материала в Investor.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


39
Още по темата: медииFacebookиздатели
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До До 11Ааа, хем не може, хем казваш "Само ако се ползва IE, ама никой не ползва IE."Както става с IE, така става и с всички други браузъри.Аман от пишман програмисти като теб.
13
0
 
3
 
! Отговори
До 11 преди 5 години
Ооффф. Няма как да вземем mac адрес или серийни номера през браузъра....Само ако се ползва IE, ама никой не ползва IE.
12
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Да направим комуна 'Не на Фейсбука"! Шегувам се!
11
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 82 годишен"Защо всички сайтове тикат тия "бисквитки",може ли някой да обясни!"Защото в тях се пази информация не само за твоето IP, което може да е динамично, но и за конкретната машина (mac адреси и др. серийни номера), от която пишеш. По този начин, под предтекста, че това е за уж маркетингови цели (проучвания) всъщност се пази конретна информация за адреса и самоличността на потребителят. Същата тази информация се ползва и от службите.
10
1
 
4
 
! Отговори
э23 преди 5 години
Това си е самата истина. Медиите в този си вид умират. Социалните платформи са най-важният канал, по който могат да достигнат до читателите. А фейсбука там е монополист. Останалите просто са доста неудобни и нефункционални.
9
1
 
9
 
! Отговори
... преди 5 години
Значи това малко ми напомня на срещата на един от шефовете на ЦРУ по време на студената война с Папата! Тогава идеята е била ЦРУ да използва църквата като шпиони на всякъде по света! В замяна ЦРУ щала да помогне да църквата! Тогва си спомням папата казал абе ние съществуваме от 2к години и без вас, така, че можем да откажем тази оферта! Та и тука леко така ми изглеждат нещата!
8
4
 
5
 
! Отговори
Логика преди 5 години
Как ли са живели хората преди появата на телевизията , на радиото , на телефона ..... !!!
7
4
 
6
 
! Отговори
АВСТРАЛИЙСКА ЖРИЦА преди 5 години
Аз също си имам фейсбук и поствам снимките ми в групата -Българи в австралияЧат пат качвам клошарския си начин на живот в инстаграм в опит да намеря нов мъжки любовникПоздрави от синди австралия
6
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Леле, аз си мислих, че само аз нямам фейсбук. Като кажа на някой, че нямам профил ме гледат сякаш съм от друга планета.
5
3
 
17
 
! Отговори
extremist преди 5 години
В БЪДЕЩЕТО НЯМА ФАЙСБУК
4
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Fuckbook
3
3
 
30
 
! Отговори
82 годишен преди 5 години
Защо всички сайтове тикат тия "бисквитки",може ли някой да обясни!Лично мен не ме интересуват,но нямат опция "не"!
2
3
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Е това е една от причините да нямам фейсбук. Те си мислят, че света се върти около тях. По-далече от глобалната клюкарница.
1
3
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ще съживят клюкapcтвото по-скоро. По същия начин гууглето ни убеждава, че ще ни помогне да живеем по-пълноценно, ако гледаме peкламите им и не ги блокираме. Па някои даже вярват.