Skoda Monte Carlo

Audi e-tron има як силов агрегат с ефективна рекуперация - видео

Авг 14, 2018
Audi e-tron има як силов агрегат с ефективна рекуперация - видео

Audi e-tron има як силов агрегат с ефективна рекуперация - видео

Реклама Renault Arkana
Световната премиера на кросовъра Audi e-tron е насрочена за 17-и септември в Щатите, но вече се знаят параметрите на силовия му агрегат. В него са включени два електромотора с мощност 265 кВт (360 к.с., 561 Нм), които помагат на автомобила да се ускори от място до 100 км/ч за под 6 секунди и да развива максимална скорост, ограничена електронно на 200 км/ч. При преминаване в режим на движение от D в S за време от осем секунди са на разположение цели 300 кВт мощност(408 к.с., 664 Нм). А за да има достатъчно енергия за тези упражнения Audi e-tron е оборудван с уникална система за рекуперацията й.

Акумулаторът на машината е с капацитет 95 кВтч, което осигурява пробег с едно зареждане от над 400 км по тестовия цикъл WLTP. Купето е с изключителна аеподинамичност, доказана от коефициента на въздушно съпротивление 0,28, а в интериора са разположени цели пет екрана. От разцмерите на новия автомобил дасега е известно само междуосието - 2928 мм.

За да тестват системата за рекуперация на енергията прототипите са откарани чак до Пайкс-Пик, където на трасето с дължина 31 км са доказали, че при разлика във височините от около 1900 м всеки изминат километър осигурява заряд за преодоляване на същия този километър или почти...





В машината Audi за пръв път обединява три режима на рекуперация - ръчен (с използване на лостчетата на волана), автоматичен (спиране с двигателя при движение по инерция) и електрохидравличен (с активациеята на спирачките).

Колата, използвайки данните от камерите, сензорите и навигацията, сама ще подскаже, кога да се маха крака от педала на газта. Производителят обещава незабележими за водача плавни переходи между режимите и много бърза (150 милисекунди) реакция при нужда от екстренно спиране. В крайна сметка се обявява, че Audi e-tron може да връща обратно в акумулатора над 70% от използваната енергия, което за фамилен автомобил е наистина феноменално постижение. Назад

Галерия



Реклама Lasurit eshop
Не пропускайте дори една новина!

Запишете се за нашият информационен бюлетин:

Получавайте най-новите автомобилни новини директно в пощата си. Можете да се отпишете от услугата когато пожелаете.

Подобни статии

Авто Новини Мотоциклети Техника /Technics

3-колесен верижен мотоциклет не се плаши и от най-жестокия терен!

Апр 19, 2024
Авто Новини Тестове Техника /Technics Безопасност | Safety

Проучване - ниско е доверието в автономното шофиране!

Апр 19, 2024
Авто Новини Техника /Technics Бизнес /Business Камиони / Trucks Електромобили Mercedes-Benz

Клиенти тестват вече Mercedes-Benz eActros 600

Апр 19, 2024