Търговският регистър ще работи след два дни

Причините за срива от петък били технически
13
Търговският регистър ще работи след два дни
Снимка: архив, Ройтерс

Работата на Търговския регистър и регистър на юридическите лица с нестопанска цел ще бъде възобновена поетапно до пълно отстраняване на техническите причини за преустановения достъп. Това съобщиха от Агенцията по вписванията.

За проблема от агенцията съобщиха преди три дни.

Справки за актуално състояние на фирмите ще могат да бъдат извършвани от 15 август, сряда. Поетапно ще бъде възстановяван достъпът до останалите функционалности на регистъра.

Агенцията по вписванията гарантира, че за времето на нарушаване на достъпа до регистрите, действия спрямо данните в тях не са извършвани и възможности за злоупотреби не съществуват.

Всички останали регистри на Агенция по вписванията работят с пълните си функционалности. От там уточняват, че причините са изцяло технически и не са резултат от злонамерена външна намеса.

Българската стопанска камара определи срива на Търговския регистър като изключително притеснителен. От камарата настояват причините да бъдат обявени, а проблемът бързо отстранен, без да се стига до загуба на информация.

По случая правосъдният министър Цецка Цачева е сезирала прокуратурата, ДАНС и МВР.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Срам и позор! С комисарка по цифровизацията да не можем един "тефтер" да опазим!!!! Цачева още ли е министър? Ама то, от кого да започнеш да режеш опашката на "мишката" начело на правителството?
12
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
и електромерите се управляват динстанционно от компютър , да не останете цяла България на тъмно някоя нощ :)
11
0
 
7
 
! Отговори
Ynd преди 5 години
Некадърници по всички нива на управление, начело с тиква.
10
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Той щеше да работи в понеделник ...
9
0
 
9
 
! Отговори
попа преди 5 години
айде фирмите на очите ще се изтрият от съвеста/рег. на тиквата...ако се чудите на съвпадението
8
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Няма по негоден софтуер от търговския регистър най-обкновен допотопен облак за файлове..
7
1
 
13
 
! Отговори
Асдф преди 5 години
Работя по подобни проекти за държавата. Във ведомствата (и банките) са най некадърните ИТ служители. Можеш да им пробуташ всякакъв привидно работещ софтуер. Изобщо няма да разберат дали се прави backup на оперативните данни. Всеки има достъп до базата им освен тях, защото изобщо не ги интересува. Като ги support-ваш, трябва да им се молиш да им свършиш някаква работа. Като им направиш системата дават поддръжката на друг, дето няма идея какво представлява.
6
0
 
9
 
! Отговори
Стар Счетоводител преди 5 години
Софтуера на Търговския е подарък от САЩ по времето на Царя ли , Станишев ли беОще като го пуснаха бе бъгав и направен по най-глупашкия начин
5
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Естония например, без изобщо да е такъв софтуерен тигър като нас, е с десетилетия напред и направи всичко със стотици пъти по-малко пари.
4
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
само Бойко Борисов може да я докара страна, която изнася софтуер на 7 континента, да не може един елементарен регистър да закърпи.
3
0
 
11
 
! Отговори
Фен преди 5 години
Вече е ясно , Търговският регистър е паднал заради лошо стопанисване .Гътнал се е сървъра , никой не ги е атакувал. DDOS атаките не са толкова продължителни. Просто са им изгоряли хардове и сега нямат бекъпи . Смешна работа.Да е честито на печелившите :)
2
3
 
3
 
! Отговори
bobi 1980 преди 5 години
tova sa glupavite balgarski progranisti koito samo vzimat golemi zaplati za smetka na nashite danatzi.triabva da se orejat zaplatite na programistite.
1
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Софтуера на Търговския регистър е подарък от Америка за България - използван в някъв щат на САЩ ..