Граждани на протест срещу закриване на АГ-то в Карлово

Решението е взето след като НЗОК отказа да финансира клинични пътеки
13 авг 2018 16:30,
20

Протест на граждани от Карлово и съседните общини срещу закриването на акушеро-гинекологичното отделение в Многопрофилна болница за активно лечение "Д-р Киро Попов" в града. 

Над 200 души изразиха своето несъгласие, а до тук се стигна, след като Районната здравна каса в Пловдив не сключи договор със здравното заведение за необходимите клинични пътеки.

Лекарите, местната власт и гражданите поискаха нова държавна политика в общинското здравеопазване и около 25 милиона лева, с които да се подпомогне тяхната дейност. 

"Хора от Пирдоп до Казанлък раждат тук. Такъв голям район да се остави без родилно отделение е просто престъпление", заявява жена пред телевизия Bulgaria ON AIR

В отделението работи един анестезиолог на пълен щат, а според изискванията на НЗОК трябва да има поне двама. За да изпълнят критериите за сключване на договори по клинични пътеки, в родилното отделение на болницата, която е общинска, на 4 часа работят още няколко анестезиолога, които пътуват от Казанлък. 

Според Здравната каса в Пловдив обаче, това не отговаря на нормативната база. 

Протестът срещу решението на Касата се състоя в двора на лечебното заведение. Акушеро-гинекологичното отделение обслужва над 100 000 души от региона.

Решението за закриването на отделението е обжалвано от Община Карлово. От там смятат, че това е незаконно и зад него прозират интереси на частните болници в Пловдив. По казусът трябва да се произнесе Административния съд. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


20
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 15--------------------------------Като нямате пари няма да се лекувате,бе.
14
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До ПЕНКО----------------------------Защото имахме съветско робство. И защото другарите взеха да правят капитализъм.Всички тези неща на Запад ги имаха и ги имат 1000 пъти по-качествени от нас и живеят 1000 пъти по-щастливо от нас.
13
0
 
1
 
! Отговори
ПЕНКО преди 5 години
ЗАЩО ПРИ "СОЦИАЛИЗМА " НЯМАХМЕ ТАКИВА ПРОБЛЕМИ ,КАТО ОБРАЗОВАНИЕ , ЗДРАВЕОПАЗВАНЕ , БЕЗРАБОТИЦА ,МИНИМАЛНА ЗАПЛАТА , ЗАПАДНО РОБСТВО , КЛОШАРИ И ПЕДОФИЛИЯ, ГЕЙСТВАНЕ , УНИЩОЖЕНИ РАБОТЕЩИ ПРЕДПРИАТИА ОТ САЩ??? ДАЛИ НЕ ТРЯБВАШЕ -САМО ДА УНИЩОЖИМ ПАРТОКРАТСКАТА "КЛАСА " НА ЖИВКОВИСТИТЕ ??????? ДНЕС СА НИНОВИСТИ !!!
12
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
да бе 50 лв , лекарите по новините си казаха че 80 % от пациентите които минават оттам нямат платени здравни ти и пари ще им искаш .
11
3
 
5
 
! Отговори
;-) преди 5 години
Ами протестиращите да събират всеки месец по 5-10 лв за заплати и издръжка на отделението, и ще имат АГ. А в дните и седмиците между две отделни раждания, персоналът трябва да си убива някак времето. Значи трябва да им се осигурят шах, табла, карти, цветен телевизор и т.н.
10
2
 
8
 
! Отговори
Ванката преди 5 години
Общината е от 21х. души, в болницата се раждат към 100 бебета годишно - т.е. през три дни бебе. И как тогава да се издържа отделението!?
9
2
 
6
 
! Отговори
Полека лека преди 5 години
Герб закрива държавата. Кой не скача е червен.
8
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Хора от Пирдоп до Казанлък раждат тук."Тинтири минтири. Всичко до 20 км от Пирдоп ражда в Пирдоп, висчко до 20км от Казанлък ражда в Казанлък. В Карлово раждат само от Калофер и околните села(Баня, Хисаря и Васил Левски). Общото им население е около 30 000 човека(Карлово+Калофер+околните села). Умрял регион с предимно цветно население. Твърдо против да се налеят 25 милиона там!!!
7
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
стига ала бала , аре чао че ме чака генерала .
6
7
 
9
 
! Отговори
наблюдател преди 5 години
Гражданите да не протестират, ами да се прибират по домовете си и да правят деца!
5
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
това е незаконно и зад него прозират интереси на частните болници в Пловдив.
4
2
 
19
 
! Отговори
Ddd преди 5 години
Бийте ги още докторите и сестрите и след година ще ви лекуват врачки и ходжи.
3
6
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
АКО МОЖЕШЕ ДА СЕ КРАДЕ ОТ АГ - ТО ГЕРБ ЩЯХА ДА ОТКРИЯТ ОЩЕ ЕДНО АГ .
2
9
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ми така е при ГЕРБ300 милиона за европредседателството дадоха, няма 2 милиона за родилното.
1
2
 
18
 
! Отговори
Веселин преди 5 години
ееееееее ами като няма кой да изражда децата ,какво да правят........няма лекари има сграда.То болница не е само постройката ,но и персонала.Дали имаме толкова персонал за толкова болници,не е въпроса само желание ,но и възможности....