Джебчии дебнат наоколо: Как да ги познаете?

Опитните крадци знаят, че туристите носят големи суми в себе си
13 авг 2018 07:20, Илияна Николова
12
Джебчии дебнат наоколо: Как да ги познаете?
Снимка: Pixabay

Джебчийството процъфтява, особено когато наоколо има разсеяни хора, които не внимават в разчитането на знаците, подсказващи за наближаващото престъпление. 

Ако човек е по-бдителен ще забележи, че се навъртат съмнителни персони или че се чуват нетипични звуци, които подсказват за престъпните намерения на някого.
 
Кои са признаците, че има голяма вероятност да бъдете ограбени съвсем скоро?
 
Току-що сте теглили пари или сте вадили портфейла си
 
Джебчиите са много наблюдателни и следят за хора, които изваждат банкноти, теглят пари от банкомат или плащат в магазин или на сергия. В тези моменти човек е много уязвим, защото вниманието му е насочено главно към парите и операциите, които върши с тях. След като приберете портфейла си в чантата или джоба, той много скоро може да се озове в чужди ръце без да усетите.

Проверили сте вещите си
 
Уличните крадци следят кой отваря чантата си, особено в градския транспорт. Така им е много по-лесно да установят къде точно държите портфейла си. Веднага щом затворите чантата те ще го вземат, докато сте се усетили. Веднъж видели портфейла, те могат да направят разрез в дъното на чантата или по страничната ѝ част, така че да не се налага да бъркат в нея или да отварят цип.

Изгубили сте се в града или четете туристическа карта
 
Джебчии има във всички големи градове и туристически дестинации по света. Опитните крадци знаят, че туристите носят големи суми в себе си. Затова са апетитна плячка за тях. Ако биете на очи прекалено много, разглеждайки карта или изглеждайки видимо неориентирани, е много вероятно крадец да се представи за любезен помагач, който уж да ви ориентира. През това време или той, или партньорът му ще ви ограби. Бъдете бдителни.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Няма такова нещо..... Рома просто бере.....дали ще желязо,портфейл,буркани със зимнина,ток вода абе въобще няма какво да говорим......Ромът е берач от класа
9
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 7 Всъщност полицията си ги знае много добре, нали делят плячката.
8
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Всъщност не сте казали нищо съществено! Но то и няма как, защото методите им са безчислени.
7
0
 
3
 
! Отговори
Цецо преди 5 години
До Анонимен 7Джебчийството е престъпление, което много трудно може да бъде доказано, полицаите ги познават много добре, но какво от това? За да ги арестуват, трябва да ги хванат на момента, веднага след като са обрали някой и плячката още е във тях... иначе няма за какво да ги арестуват! Така че статията е полезна, трябва ние да внимаваме повече..
6
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Благодарим за поясненията.Но се питаме, полицията не ги ли знае тези неща? Патрулиращите не се ли озъртат за такива странни хора?
5
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До НякойНай големите са 240 законни джебчии. Вземат ти парите още преди да са влезнали в джоба ти. Разпознават се по вратовръзките, костюмите, скъпите коли и охраната,уличните джебчии са дребнитеджебчии. Разпознават се по цвят и мирис.
4
1
 
20
 
! Отговори
Някой преди 5 години
Аз знам едно място с 240 джебчии...
3
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До АнонименМного правилно! Джебчиите се познават най-лесно по цвета .
2
1
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Джебчии дебнат наоколо: Как да ги познаете?"По цвета.
1
2
 
6
 
! Отговори
Дебнели?! преди 5 години
Разлика между джебции и гепаджии няма, само наименованията са различни!