Съвети: Как да спите спокойно в летните жеги?

Обожаваме лятото, но на плажа, а не в панелката
12 авг 2018 14:00, Илияна Николова
0
Съвети: Как да спите спокойно в летните жеги?
Снимка: Pixabay
Всички обожаваме лятото. Горещите дни, безкрайният син хоризонт, когато сме на плажа, а летните вечери с тяхната сладка прохлада разкриват невероятни възможности за забавления на открито.
 
Лошото идва след това, когато решите да си легнете. Жегата в летните нощи пречи да заспите и нарушава съня през нощта.
 
Според редица изследвания, спането при високи температури в помещението не е полезно и пречи на нормалната почивка на организма през нощта. Тялото не може да се отърси от стреса през деня, затова на сутринта се събуждате изморени и недоспали.
 
Спането на климатик също не е добра опция, още по-малко предизвикването на течение в спалнята. Когато сте отпуснати, силната студена струя въздух може да ви причини редица здравословни проблеми.
 
Какво можете да направите, за да превърнете летните горещи нощи в по-малък проблем за здравия ви сън?
 
Вземете хладен душ точно преди лягане
 
За да понижите температурата на тялото си с няколко десети градуса, което е от значение за добрия сън, изкъпете се с хладка към студена вода. Легнете си веднага. Ще усетите как бързо започвате да се унасяте.

Дръжте сенниците или щорите спуснати през деня
 
Ако изложението на спалнята ви е южно или западно, тя ще е много по-гореща от останалите помещения в жилището. Греенето на слънцето до последно преди залеза напича стената и прави съня в тази стая мъчителен, понякога невъзможен.
 
За да запазите спалнята малко по-хладна, дръжте сенниците или щорите, ако имате такива, спуснати през деня. Ако нямате, монтирайте – това ще ви помогне в голяма степен.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари