Защо сушито е толкова полезно?

За ползите от японския специалитет
12 авг 2018 12:15, Илияна Николова
10
Защо сушито е толкова полезно?
Снимка: Pixabay

Суши е едно от най-популярните японски ястия. Има много и различни вариации на суши, включително и такива за вегетарианци.

Консумацията на суши ни помага да поддържаме добро тегло, осигурява ни омега-3 и омега-6 мастни киселини. Кои са останалите ползи за здравето?

От съществено значение за функцията на щитовидната жлеза
 
Традиционен елемент в приготвянето на суши е неговата обвивка, която обикновено се състои от морски водорасли, известни като нори. Водораслите съдържат големи количества йод, който е от съществено значение за здравето на щитовидната жлеза.
 
Въпреки че не всички заболявания на щитовидната жлеза са причинени от дефицит на йод, минералът има силна връзка с общата функция на щитовидната жлеза.
 
Помага за синтеза на червени кръвни клетки
 
Ако страдате от анемия, хапвайте суши. Доброто функциониране на щитовидната жлеза е от съществено значение за броя на кръвните клетки.
 
Според някои проучвания ниският брой на червените кръвни клетки се свързва с недостатъчна активност на щитовидната жлеза. Освен това водораслите са богати на желязо, което намалява риска от анемия – още една добра причина да хапвате по-често суши.

За красива коса
 
Един от най-големите индикатори, че нещо не е наред със здравето ви е състоянието на косата, кожата и ноктите. Протеините, които ни осигуряват рибата и водораслите, спомагат за подобряване състоянието на кожата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
1
 
5
 
! Отговори
KOKO преди 5 години
SUSHITO-NE E TOLKOVA POLEZNO.TIJA ,KOITO JADAT SUROVA RIBA,KATO VIKINGITE-PREDI KOLUMB,4ERVEEITE-RIBNATA TENIJA IM E IZLIZALA PREZ VSI4KI DUPKI,KOITO EDNO TJALO PRITEZAVA.RIBNITE TENII SA MNOGO OPASNI.VSE OSHTE V SKANDINAVIJA JADAT SJOMGA,OSOLENA SAMO ZA EDNA NOSHT.SLED VREME ,TENIJATA IZLIZA DAZE PREZ USHITE-UMIRA SE ESTESTVENNO! ZATOVA,DA SI JADEME NIE,DOMATITE I PIPERKITE-TIJA SAS SUSHITO,DA MU MISLJAT-,,GOTVA4,,.
6
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Толкова полезно, браво !А моята котка не ще да го яде. Ех, ако знаеше да чете...Зашо ли японската кухня е призната за най-безвкусната кухня на света?
5
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Полезно не в вноските бг заведения
4
0
 
13
 
! Отговори
САМО В ЯПОНИЯ преди 5 години
И къде в България ще ядеш суши? Това е невъзможно защото продуктите от които се приготвя ги няма на българския пазар.За истинско суши всички продукти трябва да са пресни. (Не замразявани) А рибата трябва да е сурова.
3
3
 
7
 
! Отговори
Динко преди 5 години
- Как се яде суши?- Ами - с ущи.
2
1
 
9
 
! Отговори
Роумингар преди 5 години
Всяка седмица ям сушита. И евтини и разнообразни и вкусни.Как пък нито веднъж не съм имал проблеми?...О, да бе. в българия сушита не ям. Хем скъпи, хем гадни, хем санитарен контрол се оправя с кво ши прайм ся...
1
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Хващат се стомашно чревни болести от това.