Градът отслабва сърцето

Събира твърде много негативни фактори
10 авг 2018 22:40, Eкип на Puls.bg
2
Градът отслабва сърцето
Източник: Reuters
Изследване във Великобритания показва, че мястото, където живеем, може да промени структурата на сърцето ни.
 
Според екип начело с д-р Ней Аунг излагането на замърсен въздух дори на ниски нива е свързано с 1-2 % увеличение на помпените камери на сърцето.
  
Изследвани са 3 920 човека на възраст между 55 и 70 години, които при включването в проучването нямат сърдечни заболявания. Проследяването им продължава за 5-годишен период. Участниците се проследяват за излагане на фини прахови частици във въздуха, известни като частици 2.5 или PM2.5 и азотен диоксид - NO2 - познат замърсител на въздуха.
 
Въпреки че уголемяването не изглежда много, с течение на времето постоянното излагане на замърсители на въздуха, може да доведе до затруднения на сърцето да изпомпва кръв, тоест до сърдечна недостатъчност.
 
Фините прахови частици се делят на едри и дребни, вторите от които са по-опасни, защото навлизат по-дълбоко в организма. Освен проблеми със сърцето, фините прахови частици могат да причинят алергии, заболявания на дихателните пътища, рак и инсулт.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още по темата: сърцеинсултинфаркт
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Учили, учили тиква бичили .Ей, това са британските учени.
1
0
 
0
 
! Отговори
Професор Тюхчеф преди 5 години
Скоро четох за друго изследване , свързано с рязкото увеличение на сърдечните кризи при дузпите в края на мач от световното.... Резултатите са пагубни и са нужни 5 мин, а не години.Общото м/у двете изследвания е че са все на британските учЕни