Турската икономика сериозно прегрява! Защо?

Централната банка обяче успява да запази лихвения процент
7 авг 2018 20:52, Екип на Bloomberg
73
Турската икономика сериозно прегрява! Защо?
Снимка: Pixabay

Турция е заплашена от прегряване на икономиката доста сериозно. Това каза икономистът Георги Найденов в ефира на Bloomberg TV Bulgaria.

„След изборите в Турция управлението е авторитарно, защото няма парламентарна власт. Ердоган се опитва евентуално да наложи нещо като модела на САЩ, защото и там е подобен формат на правителството“.

Той обясни, че се наблюдава срив в турската лира, но въпреки това централната банка успява да задържи лихвения процент.

„Но това рано или късно ще се случи, лихвата ще се увеличи. За последната година има над 400 пункта покачване на основния лихвен процент, от което естествено някои хора много забогатяха, други много обедняха в Турция“.

Що се отнася до санкциите САЩ-Турция, Найденов посочи, че и двете страни търсят възстановяване на добрия тон. 

Вижте повече на Bloomberg TV Bulgaria

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


73
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
40
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Как няма да прегрява? Ердоган Мочурливий мисли, че капитализъм се прави със средновековни средства, че той еднолично ще определя политиката на банковия сектор, той ще определя какво бива и не бива в икономиката. Арабите имат петрола, който ги спасява. тебе, бе, умнико, какво ще те спаси, ако продължаваш така? Пълна тъпня. Но какво да очакваш от анадолския *** докопал се не знам си как до властта. С такива натам отиват нещата.
39
4
 
15
 
! Отговори
без коментар преди 5 години
ЯМР в частна болница в Бурса - 156 лири ( 48.36 лв ) .ЯМР в общинска МБАЛ - 260 лв .
38
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Е все е нещо
37
6
 
16
 
! Отговори
No comment преди 5 години
Според статистиката на Световната Банка от юли 2018 година,Турция със своите 19 % лихва се нарежда до Венецуела,Хаити,Того,Зимбабве и Бангладеш.
36
8
 
27
 
! Отговори
Мда преди 5 години
Турския народ да изхвърли веднага българските паспорти,за да докаже колко са велики и преуспели.Ако не-си остават просто ориенталски лаладжии.
35
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Щото много често пишете за нея... А нашата сикурно се запича в момента
34
30
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Много завиждате народе на България, но за ваше съжаление Турция има една от най силнита икономика и по край това и армия, запада колкото и да оплюва Турция смисъла е да заблуждават дребни бедни жалки държави от соцлагера, а истината е че всички источноевропейци работят за тези силни икономики като Турция.
33
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Пример, BEKO, бяха пълни *** доката германците не ги вземаха под крилото си.Хахаха, знаеш ли колко германски формички е придобила BEKO?
32
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
на мен ми понамирисва на акано а на вас?.На нас няма как да ни мирише, .....а ти си смени памперса, от там е....
31
5
 
4
 
! Отговори
До 27 преди 5 години
И как ни бърка това? Ние консумираме западни продукти и малкото, което изнасяме, изнасяме в ЕС. Ти си на принципа на вуте да му е зле. Можеш ли да мислиш?
30
9
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
През седмица две се пускат такива статии и нищо. Турската икономика си върви успешно на пълни обороти и изобщо не е разбрала, че е в криза. Курортите се пръскат по шевовете от туристи, а заводите бълват продукция за Европа и близкият изток. Няма ли кой да им каже на турците, че са в криза?
29
2
 
3
 
! Отговори
До 36 преди 5 години
Виж сега, ефенди. Ако нещо се случи с икономиката им, добрите им специалисти, които желаят да предадат родината си, ще отидат в развита икономика. Малообразованите при роднини в Дойчланд. Каква мотивация ще имат да дойдат тук? Помисли логично, не с задните ти части.
28
4
 
30
 
! Отговори
kukla преди 5 години
Абе не знам до колко да вярвам на такива гадатели. Турция ври и кипи, пълно е с младо население. И то население дето много работи. Маса турци са на водещи позиции по ЕС и САЩ. Нашенци масово тичат в Турция за лечение. Даже преди 15 години едни мои познати турци ми разказваха, че още тогава получаваха много неща безплатно. Нека сравним какво получават и сега турците и българите от здравните каси.
27
15
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
34 - Икономическо край на Турция ще е добре, за България. Хем ще има е ново пазари, хе ще ги наемаме, като прислуга :)
26
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
26 - Виж приятел, таая тениска, дето я давате за 2 лири, пълни гушите на 5 парчета до Ердоган. В същото време, деца го правят. Сега, може да ти е забавно и да не ти пука, нонкма хора, на който им пука и тенденцията, може да се промени ... А защо се радваш, при положение, че ако карате така и вашите деца ще работят по тениски, преди да навършат 10 ?!?
25
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
След Брексита имаше същата работа - Почнаха да купуват като подивели, а някой британци го видяха, като ,намира за добро начало, но истината бе, че паунда падна с 20% и след месец оешшоята свърши. Можеше, да го държат ниски, ама в един момент, щеше да има гладни хора, протестиращи на улицата ...Осман, приятелю мой !!!
24
8
 
10
 
! Отговори
No comment преди 5 години
Турската лира пада,защото дългът се увеличава.Вече е над 400 милиарда.Няма връщане,освен банкрупция.Фалит.За това и лихвата удря 20 %.А РЕЗЕРВА на централната им банка е само 60 милиарда долара.
23
4
 
3
 
! Отговори
Anus shepti преди 5 години
Да приемат бг лева като парична единица.ще им отговорим с незаразени животни и месо за консумация качествено .бг е малка но има голем...капацитет
22
18
 
10
 
! Отговори
Адолф Айхман преди 5 години
Когато фессовете си позволиха да свалят Руски самолет не застрашаващ по никакав начин Турция и убиха пилота докато се приземяваше с парашут, Путин каза: Ще се наакат, въпрос на време е....... на мен ми понамирисва на акано а на вас? Не говоря на поддлогите на запада, предателите които ще бъдат клеццани от собствената си рода много скоро :))))
21
12
 
20
 
! Отговори
Павката преди 5 години
Турция произвежда мощно всякакви стоки, а напоследък внася китайско карго, като стоките претърпяват минимална обработка за да им се предаде турски произход и газ към Европа! Пример - китайски бели тениски на 2 лири на едро, щампа и апликация в Турция, после в Англия 15 паунда. Печелят си достатъчно и са по добре икономически от нас