CEZ дава България на съд

Причината - решението на КЗК
7 авг 2018 18:36, Бойчо Попов
23
CEZ дава България на съд
снимка: Ройтерс

 Чешкият енергиен гигант CEZ Group заведе административно дело срещу Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) заради решението на комисията от миналия месец, с което отхвърли продажбата на българските активи на компанията на „Инерком“. Това твърди главният финансов директор на CEZ Мартин Новак пред чешката агенция CTK, цитиран и от Bloomberg.

Подобно дело беше стартирано и от „Инерком“ в края на миналия месец.

Припомняме, че през февруари CEZ подписа договор с местната „Инерком“ за продажбата на своите активи в България, като стойността на сделката се изчисляваше на 320 млн. евро.

Договорът предизвика съмнения относно способността на толкова малка компания да финансира и управлява такива важни стратегически енергийни активи.  

От КЗК заявиха, че сделката може да позволи на „Инерком“ да установи доминантна позиция на българския енергиен пазар, което неминуемо щяло да доведе до негативно влияние върху конкуренцията.

CEZ намира решението на регулатора за „неоснователно“, затова компанията е решила да започне дело, каза още Новак, като изтъкна и ответната реакция на „Инерком“.

Вижте какво още казват от чешката компания в продължението на материала в Investor.bg.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


23
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
0
 
5
 
! Отговори
Мартин преди 5 години
ЧЕЗ дават България на съд?!? Цветан Василев, който източи и фалира пирамидата КТБ също е дал България на съд!?! Какво се случва и защо всякакви фирми и престъпници като Василев могат да дават държавата на съд, а тя тях не?!?
17
5
 
18
 
! Отговори
Ваща м м..,крадлива преди 5 години
Това вероятно е нова Геррберазка схема за "доене "на "богатия " български данъкоплаЧещ!Да гласуваме пак за Суджук- партията !
16
1
 
3
 
! Отговори
Циник до Unterzogen преди 5 години
Глъмак Unterzogen си? На лоботомия!Иначе щеше да знаеш разликата между Unerzogen и Unterzogen!Простено ти е - в Лентата имаше почти толкова *** - като тук!Явно още ти държи влага
15
2
 
4
 
! Отговори
Unterzogen преди 5 години
Чшшш ало неа да обиждате Циникот, он като е бавен, да не е половин човк
14
2
 
4
 
! Отговори
Циничето преди 5 години
Е незаконен син на Меркел и иракски мигрант, объркал я в тъмното с вол.
13
3
 
3
 
! Отговори
Циник до 11 преди 5 години
Глъмак...единия плюс ти е от мен...пръста ми е малко дебел за СамсунгаГлъмак...да те питам - както си ходиш - падаш ли на една страна?Откъде се пръквате такива ***?Да не сте специална киноложка селекция на БиСиПету?: D
12
0
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Абе я взимайте лиценза на чез и да се изгони от България! Тези наглеят тотално!
11
3
 
12
 
! Отговори
Циничето преди 5 години
Само като чуе комунист и почва да се пеняви като бясно псе. Подозирам, че това е самият Боце или Цвъци.
10
1
 
24
 
! Отговори
Хайде всички преди 5 години
Да си изтръскаме джобовете заради герберската некадърност! Само да не са комунистите почва да ни излиза доста солен лозунг
9
0
 
12
 
! Отговори
House M.D. преди 5 години
Г-н Новак още преди време се прочу като устен виртуоз сред западноевропейските международни шофьори.
8
0
 
43
 
! Отговори
Мен преди 5 години
В цяла Европа държавите съдят ЧЕЗ, само при нас е обратното. Това говори достатъчно за нашата мила родна картинка. Като са високи сметките данъкоплатеца плаща, като съдят държавата пак данъкоплатеца. Все сме в с.е.к.с.а.
7
3
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Български държавни банки щяха да дадат 320 милиона на тарикатите, Гинка щеше да фалира на третия ден и истинските собственици-монополисти щяха да дойдат на бял кон. Някои известни български мутрогени.
6
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ЧЕЗ са монополисти. Не е ли истина? И то гадни монополисти, които съдят. Ще търсим по-добри монополисти.
5
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
То место ние да ги дадем на съд те нас ама че крадци пък и нагли
4
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Това не е изненада, а логично продължение.Да гадаем ли как ще приключи ?Пригответе се да плащаме. Те осъдените за убийство наскоро спечелиха срещу България, пък какво остава сега.
3
11
 
17
 
! Отговори
Циник до 2 преди 5 години
Иванчева е дребна мошеничка..решила и тя да кяри!Само кръгли глyпаци - вярват в нейната невинност.
2
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Циниче как според теб се перат пари от КТБ, сега гледай колко милионери ще се навъдят отук отам, може и милиардите да са в колата на Иванчена затуй са Я оковали като робиня, аха.
1
4
 
36
 
! Отговори
Циник преди 5 години
Бухахахаха... тези другари - отпуснали дребните 320 000 000? на кака Гинка - май си поизнервиха.... НЯКОЙ ЩЕ НИ КАЖЕ ЛИ КОЙ И ГИ ДАДЕ?НО БЕЗ МЪГЛЯВИ ТЕОРИИ И ПРЕДПОЛОЖЕНИЯ!Наистина - няма друга такава държава!Изписаха се хиляди страници за тази "пазарджишка сделка" и никой - не знае и не казва нищо!КОЙ, ИЛИ КОИ ГАРАНТИРАХА И ОТПУСНАХА ПАРИТЕ НА ГИНКА ЖИЛЕТКОВА!