Българите с очаквания за икономически спад, не за доходи

Позитивно настроени сме обаче за по-големи покупки
37
Българите с очаквания за икономически спад, не за доходи
Снимка: архив, БулФото

През юли общият показател на доверие на потребителите намалява с 0.6 пункта спрямо три месеца по-рано. Това се дължи на пониженото доверие сред населението в селата, по данни на НСИ.

Мненията на потребителите за развитието на общата икономическа ситуация през последните дванадесет месеца, както и очакванията им за следващите дванадесет месеца, са леко влошени в сравнение с предходното наблюдение. По-резервирани в сравнение с април са и очакванията им относно промените във финансовото състояние на техните домакинства.

Оценките за изменението на потребителските цени през последните дванадесет месеца също са по-неблагоприятни спрямо мненията, изразени три месеца по-рано. Същевременно и инфлационните очаквания за следващите дванадесет месеца се засилват, в резултат на което балансовият показател се повишава с 9.4 пункта.

По отношение на безработицата в страната през следващите дванадесет месеца прогнозите на живеещите в градовете се изместват към запазване или незначително намаление, докато очакванията на населението в селата са тя да се увеличава с умерено темпо.

През юли анкетата регистрира известно подобрение на общата оценка на настоящата ситуация да се правят разходи за покупка на предмети за дълготрайна употреба. Намеренията на потребителите за такива разходи през следващите дванадесет месеца остават благоприятни.

Малко по-позитивна е и нагласата на градското население за ппокупка на кола в следващите 12 м.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


37
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
36
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
С големия икономически просперитет очаквайте скоро скок в цените на хляба , млякото и колбасите . Цената на саксофоните няма да се промени . :) Все по добре и по добре .
35
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Винету и компания са за затвора.
34
6
 
6
 
! Отговори
До номер 23 преди 5 години
Ало, Новия, ти си явно от герберската администрация- с големите заплати и бонуси и нищо не вършещи. Това ви е работата на вас, неграмотници !!
33
3
 
17
 
! Отговори
Мъдуров преди 5 години
Мизерияяяя - навсякъде е пропито с мизерияяя!Гледам шепа едри крадци, си купили политици, а цялата българска рая им плаща - рекет, високи цени,данъци,глоби ,такси,акцизии..и получава разграбена държава с нулева перспектива и образование на първобитнообщинен строй!Тровят Ви с менте храна, лекуват Ви с менте лекарства, а децата Ви прости,злобни и алчни..*** с претенции, едните за мутри,а другите за -мутреси!*** с такъв премиер - такива идеали имаме!Милионери - престъпници, а учени - просяци...***
32
9
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Анкети, свързани с икономическото положение на ***, са безпредметни. Той дори и в златен к-*** да серре, ще казва, че е притеснен с парите. Как става така хора, които очакват доходите им да паднат, да планират покупка на нова кола?
31
4
 
24
 
! Отговори
Чърчил преди 5 години
Когато растежа на икономиката на една държава се формира от евро фондове и милярди заеми а не от производство, износ към външни пазари и външни инвестиции толкова по зле за тая държава и за народа и...
30
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До НОВА бе днес си добре, ама утре не се знае
29
5
 
18
 
! Отговори
ПРИКАЗКА ЗА ШАРАНИ преди 5 години
Другарят Борисов бил спестил от заплата 53 000 лева.Но народът се интересува колко е спестил от закуски.щото знаем, че от закуски се трупат десетки милиони, тгам е ямата.
28
3
 
17
 
! Отговори
Бай Ганьо преди 5 години
С Бойко напред смело вървим към кривата круша...
27
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Д-Р НИКОЛАЙ МИХАЙЛОВ ПСИХИАТЪР, ПОСТАВИ ДИАГНОЗАТА - НАПОЛЕОНОВ КОМПЛЕКС.ЛЕКУВА СЕ САМО С ИЗОЛАЦИЯ, ПО ВЪЗМОЖНОСТ НА ДАЛЕЧЕН ОСТРОВ.
26
25
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Преди Герб - Минималната беше 220 лева. Ся, след Герб мини заплата е 510 лева. А сяяяяя ! Ко ли кажити, а ?
25
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Всички до един от политиците са или *** или ченгета на дс без изключения единствената опция е да се избият преди те да ни свършат няма друга алтернатива чакам с нетърпение този час
24
18
 
10
 
! Отговори
Мальчик-гей преди 5 години
Бих казал, добре че сме под управлението на Борисов, че иначе може ли да си представите колко по-зле щеше да е. От отдавна да сме измрели.
23
20
 
13
 
! Отговори
Нов преди 5 години
Стига мрънкахте бе, работете и печелете. Все някой трябва да ви оправя. Мен не ме интересува кой ни управлява. Интересува ме аз да съм добре и си го правя. Мързеливците и неудачниците ще си останат бедни
22
1
 
7
 
! Отговори
До 16 преди 5 години
Както само си надраскало, от теб лъха интелет
21
20
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ей много фенове на Орешарски и Жан Виденов когато долара беше станал 3000 лева а пенсии 3-4 долара
20
8
 
36
 
! Отговори
БАБА КУНА преди 5 години
НА УМНИТЕ ХОРА ИМ Е ЯСНО, ЧЕ ГЕРБ НИ ВОДИ КЪМ БЛАТОТО !!!
19
7
 
38
 
! Отговори
До 14 преди 5 години
Ти явно си бавнозагряващ,написах,че колкото повече ни управлява Винету, толкова по-зле става положението и запада ни изпреварва не с дни,а с часове.
18
4
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Бойковизма трябва да се запише в учебниците по психология,психиатрия и психопатия като тежко умствено увреждане!
17
6
 
50
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Много е зле положението особено за пенсионери и млади обучени хора които искат европейска или поне заплата като в Румъния и Гърция.Само депутати и герберска администрация са добре всички други живеят месец за месец или ден за ден и харачат събраните си стотинки за да си вземат една две филиики хляб нито сметките може да си платят нито да отидатв болница а мног имат нужда от болница нито за нормален живот