7 храни и напитки, причиняващи липса на енергия

Пържените храни и червеното вино са едни от тях
6
7 храни и напитки, причиняващи липса на енергия
Снимка: pixabay

Чувствате се уморени, без енергия, може би още от началото на деня? Причините за изчерпването на вашите енергийни нива може да са много, но една от тях се крие в храните и напитките, които консумирате. Така например, любимите сладкиши, чипсове, бисквитки, могат да ни накарат да се чувстваме мудни.

Кои други храни отнемат от енергията ни, вижте в следващите редове.

Бял хляб

Белият хляб и оризът са храни с висок гликемичен индекс, което означава, че тялото ви бързо ги усвоява, но също толкова бързо се изчерпва и енергията от тях. От друга страна кафявият ориз, пълнозърнестият хляб, отнемат по-дълго време за усвояване, спадат към групата на здравословните въглехидрати, тъй като не предизвикват резки покачвания на кръвната захар и инсулина. В резултат енергийните ви нива са балансирани.

Храни с ниско съдържание на желязо

Желязото ви помага да превърнете калориите в енергия, така че, когато липсва във вашата диета, може да започнете да се чувствате изтощени. Месото е голям източник на желязо, но храни като спанак, ядки, леща, черен дроб, също могат да ви осигурят хранителния елемент.

Дефицитът на енергия е един от прикритите признаци на недостиг на витамини или минерали.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
1
 
2
 
! Отговори
свинята преди 5 години
яжте по кило свинско на ден!
4
0
 
11
 
! Отговори
11 преди 5 години
Баси глупостите.
3
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Към 1Гурутата, които ни дават съвети за храненето май не знаят толкова стари факти, като за грешката със спанака. Реално има много по-малко желязо от повечето други зеленчуци.
2
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Много вярна статия, като се намухам с пържени кюфтаци и хрупкащи картофки, пийна кана-две домашно винце и губя всякаква енергия, чудя се как да се довлека до дивана. Лошото е, че и с печените кюфтаци е същото, а не споменавате за печено.
1
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Когато са проучвали кои храни на какво са богати, при спанака са допуснали математическа грешка. Десетичната запетая е поставена една цифра по-напред. Демек 10 пъти по-малко желязо съдържа.