Българи извадиха 18 млн. лева за 5 от ятхите на Джеймс Бонд

Повече хора от средната класа си купуват лодки
Обновена: 5 авг 2018 13:44 | 5 авг 2018 07:45, Камелия Цветанова
107
Българи извадиха 18 млн. лева за 5 от ятхите на Джеймс Бонд
Снимка: Reuters, архив

5 от любимите яхти на Джеймс Бонд са продадени миналата година на българи за общо 17.5 млн. лева. Малко от тях могат да бъдат засечени по родното Черноморие, защото собствениците им предпочитат да летят с тях по вълните на Средиземноморието заради по-добрите климатични условия и прекрасната инфраструктура, изградена за луксозните морски лимузини.

Това каза за "Труд" новият представител за България Никола Костов на известната в цял свят марка Sunseeker, след като британската компания обяви, че се завръща на нашия пазар. Произвежданите от нея яхти в Пуул, Дорсет, са участвали в четири последователни филма за Джеймс Бонд.

Сред феновете на марката са Кими Райконен, Луис Хамилтън, Никол Кидман, както и Еди Джордан, който освен известен състезател по моторни спортове и телевизионен водещ е и един от най-големите фенове на яхтинга със закупените до момента свои 7 лодки Sunseeker.

"Конкретно нашите яхти могат да бъдат купени само от хора с възможности, но все повече хора от т.нар средна класа си купуват лодки. Повечето от тях първо си наемат, но с течение на времето се запалват необратимо и преминават към покупка. Голяма част от тях ги отдават под наем, когато не плават с тях. България все още е далеч от страните с традиции в яхтинга, но има тенденция хората да го припознават като най-добрия начин за почивка", посочи Никола Костов.

Скоро започва сезонът на яхтените изложения. Първото е в Кан от 11 до 16 септември, а следващото в Монако от 26 до 29 септември за супер луксозни, мега лодки с над 30 м дължина.

Британската компания е с главен офис в Лондон и 41 представителства в над 20 държави в Европа и Северна Африка. Приходите й за миналата година достигат над 200 милиона паунда.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


107
Още по темата: яхтичерномориелодки
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
90
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До до 79Не те знам в коя България живееш. Май си супер смачкан от живота некадърник.------------ Не, това са платени хибридчици, които са сложени по цял ден да въртят плочата за умиращите хора с по 200 лв пенсия. А познавам трима пенсионери по-отблизо - единият е с пълен стаж и 650 лв + инвалидна винетка, другият има в кариерата си 5 г. в мина и затова взима към 600 лв, третият е пенсионер от Градския транспорт, цял живот автобусен шофьор, взима максимална пенсия.
89
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
много е лесно да даваш акъл за инвестиране. Хеле пък на цели 18 млн. Айде дайте ми идея за печеливш бизнес със 100 000 лв само, щом е толкова лесно?
88
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 96Именно това е криворазбрания модел на предприемачеството. Истинското предприемачество е нещо друго. Целта е работата, а не удоволствията. Всъщност самата работа е удоволствието.
87
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 88Целта на бизнеса е да генерира печалба, не работни места :)
86
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До до 88Аз мислех, че цялата идея на инвестициите е да изкарваш достатъчно пари, че да можеш да си купуваш яхти и палати, без да ти пука, длаи ще им стане нещо, защото имаш ТОЛКОВА много пари...
85
0
 
2
 
! Отговори
ЕВО преди 5 години
Ами вече сме малко,пръснати сме по света и сме много,ама много крадливи.За пример Али Баба и 240-те разбойници.
84
6
 
9
 
! Отговори
зевзек преди 5 години
в БГ има над 800 милионери . това с хора с нормално декларирани доходи и платени данъци :))) . в реда на нещата е да има и глезотии за тях :))) . яхтите или големите лодки не са глезотии за обикновени хора ...
83
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Шефове на големи фирми взимат десетки ,стотици хиляди евра а в бг мутри робовладелци милионери искат да им работят хора дето са с образование и по-умни от тях на минимална ,това няма как да стане.
82
5
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Нещата в България не са вече само въпрос на пари. Идете в нормална западна страна, поживейте месец там, гледайте внимателно отношенията между хората, общественото устройство и ще се убедите, че нямаме нищо общо с читава държава. И за съжаление никога няма да имаме.
81
2
 
16
 
! Отговори
до 88 преди 5 години
Каква ли е връзката между заплатите и яхтите.За 18 милиона може да се инвестират в някакъв бизнес в България, които има примерно 200 работни места с по 5000 лева заплата .А това означава 200 човека вече не работят на 700 лева.А вместо това си купуват яхти и раздават европейски заплати на персонала им извън България но не повишават стандарта в България. И оставят работещите в България на малки заплати.Да това е капка но капките са много такива.
80
0
 
6
 
! Отговори
Поручик Ржевски преди 5 години
Ехааа яхти купуваме вече, какъв просперитет ни застигна само!Германците започват вече да се замислят дали да се преселят в Бг.Дори в малкото село Галиче кметът интелектуалец кара МЛ, как да не му се прииска на човек да се пресели.
79
3
 
16
 
! Отговори
Приятел преди 5 години
Ех, как обичам чуждопоклониците да ми се пънат в нета, че съм работил за 700 лв и как те тук нямало как да го правят, защото в някоя си там държава взимали по 6000 евро. ***. Как все тия с по 6000 евро пишат коментари в разни сайтове да се пънат какви големи евра печелили. Аз хората, които взимат подобни заплати в чужбина или в България ги знам какво работят. Първо са възпитани и свестни хора, нямат комеплкси, та да ги избиват по сайтовете. Тъй че ме съмнявате, мишленца.
78
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Какво е общото между инвестиции в яхти и работната заплата на българина?Някой може ли да ми отговори, че съвсем се обърках.Досетих се за варианта че тези 18 милиона вместо да ги харчат за яхти които също има обслужваш персонал целогодишно, могат да бъдат изхарчени за бизнес който генерира високоплатени работни места и повече от тези работни места които се генерират от пет яхти но никой не дава насоки каква е тази инвестиция.И аз съм сигурен че има такава но не знам каква е , но явно вие сте на
77
0
 
6
 
! Отговори
До 84 преди 5 години
Трябва да си луд да мислиш,че като имаш 3 лева в джоба за една бира и като си събрал 100 лв за една *** си успешен и ,че хората в тоя форум били охранители а ако са пилоти на самолети или работещи в НАСА със заплати по 5 6 цифри дето тия пари цял живот не може да ги искараш ще припаднеш на място
76
5
 
2
 
! Отговори
До 84 преди 5 години
Ти си *** ако мислиш,че живея в България и работя за 500 работя за пари които цяла година трудно ще изкараш не гледам нито клавиатура нито екрана, какво пиша,сметни колко ми пука за мнението ти "грамотнико" заслужаваш си да си бачкатор за 700 800 и да мислиш,че си успешен
75
3
 
6
 
! Отговори
До 79 и 82 преди 5 години
Вие сте смачкани ***, некадърници дето си мислят,че 1000 били добра заплата, младите хора на 20 30 г дет са учили цял животс образование и езици, не биха се хванали за смешни пари само луди работят за 600 700
74
3
 
11
 
! Отговори
До 81 преди 5 години
В София един доцент или проесор във вуз в София взима 700 900 лв един музикант в синфоничния оркестър в бнр взима 570 лв един библиотекар взима 400 500 лв един учител 700 работник в БАН 500 и биолози археолози бармани продавачи по 600 900 лв и това масово са хора дето имат повече от средно образование незнам ти в коя България живееш
73
9
 
5
 
! Отговори
Приятел преди 5 години
Вие сте едни малки, смешни и недостойни да се нарекат хора ***. И не, не съм гербер, защото съм аполитичен. Но съм и реалист и гледам над нещата с широко око. Нито съм богат, нито съм някакъв бизнесмен. Работник на заплата съм, така че не бързайте да ме обвинявате и да ме вкарвате в ограничените си стереотипи. Има хора, които имат печеливш бизнес и могат да си го позволят. И те не са разни ***, каквито малкото мозъче с големи ограничения си мисли. Но вие затова сте такива. Мижитурки.
72
9
 
6
 
! Отговори
до 79 преди 5 години
В София с 1 език и средно образование се взимат 1000лв+ в кол центровете. Без образование работник в склад взима към 800 - 1000 лв. Стига приказва басни от въображението ти. Аз имам 3лв да пия една бира на заведение и не взимам милиони. Тия бедните пенсионери хвърлят хиляди левове през балконите си. Не те знам в коя България живееш. Май си супер смачкан от живота некадърник.
71
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Гербаджиите говорят,че всички карали джипове и били пълни ресторантите може и да са пълни с хора с доходи по над 2000 лв ама ако дохода на едно семейство е 200 300 лв то само си брой стотинките как да оцелее за месеца и не си е плащало сметките и живее в пълна мизерия