Глоба за шофьора след: Бате, бате... да ти измия стъклото, а?

Това предвижда нова наредба на Столичната община
18 юли 2018 10:45,
86
Глоба за шофьора след: Бате, бате... да ти измия стъклото, а?
Снимка: БНР

Ако шофьор даде пари на човек, който му е предложил да му измие стъклото на автомобила на кръстовище, ще бъде глобяван. Това предвижда нова наредба на Столичната община, която ще бъде гласувана на 26 юли.

"Идеята е да изчистим кръстовищата. Това е проблем най-вече в София. Шофьорите, които допускат да им се мият колите насред пътя, се броят в шепата на едната ми ръка, но с наличие на новите мерки целим да се справим и с този проблем", коментира Иван Илиев, председател на постоянната Комисия по обществен ред и сигурност към Столичния общински съвет.

Още по темата

Новата наредба е от 150 страници и е факт след получени предложения от граждани и далеч не засяга само шофьорите и просяците на пари по столичните улици. В нея има и текст за парковете и хората, пиещи бира в тях.

"Досега в текста пишеше, че ако вследствие употреба на алокохол се увреди общинска собственост, виновникът се наказва. Първо - бирата изобщо не попада в тази графа, тъй като не е сред спиртните напитки. Второ и най-важно - няма значение дали си употребил нещо, а, че се увредил нещо.

Ако си счупил пейка, няма значение дали си употребил алкохол, а ще бъдеш наказан затова, че си счупил пейката. Защото може да си употребил и наркотични или упойващи вещества, но това са забрани в закона. А в случая трябва да е уредено наказание за самото увреждане, независимо дали е направено под някакво въздействие.

Скейтърите и байкърите могат да останат в парковете, но вече няма да имат право да правят каскади по фонтани и детски площадки, които да нараняват и разрушават. Каскади могат да се правят само на специалните за целта рампи", разказа пред Нова тв Илиев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


86
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
73
0
 
1
 
! Отговори
Грета преди 5 години
А как ще се констатира, че има извършено плащане ? Миячът може да каже, че му е платено за услугата и глобата ще отнесе нищо неподозиращия шофьор! Поредната недомислица придружена с глоба !
72
0
 
0
 
! Отговори
АБВ преди 5 години
А, и Иван Илиев вече е решил да се подложи на Фандъкова с идея от която могат да се изкарат още пари! Ама няма да стане, защото идеята е изключително т ъп а, а и най - вероятно и автора на идеята е такъв. Много гъ ....лизци , ей!
71
1
 
13
 
! Отговори
Аз преди 5 години
Пореден абсурд! То почти никой не дава пари на тия миячи. Те са агресивни и налагат тормоз на шофьорите. Те започват да ти мажат стъклото без да искаш, ти му казваш недей, той маже. Т'ва че колата ти е измити си е твой проблем, разбира се. Вери клевър, усещате ли тънката мисъл, като те застрашава глоба и не даваш пари, *** няма да се появява и така решен плоблем хахах ***! Няма да глобя ***, а шофьора, защото той е виновен. Особено агресивни са тия на кръстовището на горнобански.
70
0
 
1
 
! Отговори
az преди 5 години
До Анонименс долните...не е ли ясно
69
0
 
11
 
! Отговори
Skk преди 5 години
Това с тая глоба малко трудно. Нито аз ще си призная, че съм дал нито мияча ще потвърди че е взел и ко прайм, как се доказва. Това няма да сработи. Най-ще ме изкефи, как ще накарат полицаите да си признае мияча, че е взел пари.
68
0
 
29
 
! Отговори
Перко Изперков преди 5 години
Да се глобява шофьора?????Що за просттотия?Реално погледнато не шофьора трябва да се глобява а човека който търчи между автомобилите с четка и шише!1 -чистача прави предпоставка за ПТП като търчи между автомобилите! 2 -извършва услуги с цел печалба от незаконна дейност за което трябва да се сезира НАП и да наложи глоба на чистача и проверка за незаконни доходи...но нали се сещате ,че на скандинавцците нищо неможе да се вземе и дай да дерем ***!
67
9
 
1
 
! Отговори
до пешо преди 5 години
абе Пешо, тия миячите колко време ще ходят от кола на кола ако не им се плаща?Аре стига сте мръкали за всяко нещо.
66
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Софийска община е вредна за софиянци и гостите на столицата.Да се саморазпусне.
65
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Отдавна е ясно, че в гербаджийска глава мозък не вирее, ама тия изкопаха и дъното! Вместо да ги разкарат от кръстовищата, ще глобяват потърпевшите??? Разкарайте се, селски герберчета, дошли да управляват столицата, ставате само за крадци, за управници - не!
64
2
 
12
 
! Отговори
Дам преди 5 години
СОС - ЗАКРИВАЙ!
63
3
 
9
 
! Отговори
Пешо преди 5 години
Обяснете ми следната ситуация Спирате на светофара, и към вас идва мияч на стъкла, който ви пита - г-н Батка да ви измия ли стъклата?Вие какво ще му кажете - Абе не може забранено е!И той ще отиде да пита следващата кола и така след 1 час отказ от 100 шофьора той няма да разбере, че това което прави е забранено и ще продължи и утре и вдругиден...!!!?Въобще ако системата с глобите не проработи и след 1 година на Светофарите продължава да има миячи и просяци какво правим!?ОСТАВКА
62
2
 
8
 
! Отговори
Ванката преди 5 години
До АнонименАбе ей те пазят престъпниците и ако оберат някои и той се защити го арестуват ако не успее да се защити отиват да регистрират престъплението. Ние сме аутсайдери защото държавата я продадоха и се чудят как да ни изгонят от частния имот.
61
2
 
6
 
! Отговори
Безработен преди 5 години
Шведите ме обраха до шушка с банда за рекет чрез измама а съм безработен и да ви кажа след това което ми се случи не мисля да работя защото от полицията са на тяхна страна и да работиш пак ще те оберат по един или друг начин. Нито ще им плащам глобите нито ме интересува минавам в нелегалност.
60
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
значи полицай ще следи дали даваш пари на мияча но няма да го гони от пътното платно.хора мислете за какви *** гласувате и избирате.
59
0
 
5
 
! Отговори
Корупция преди 5 години
До АнонименТе не мислят а гледат какво носиш.
58
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Софийска община съвсем изтрещя.Вчера "новина" за сроеж на аквапарк у парк,сега тази измишльотина.Тези хора с коя глави мислят?
57
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Че ката-джиеите са комбина с миячите
56
3
 
38
 
! Отговори
ЗАКЛЮЧЕНИЕ: преди 5 години
ЕЙ, АМА ВИЕ ОТ СОФИЙСКА ОБЩИНА СЪВСЕМ ИЗТРЕЩЯХТЕ! СЛЪНЦЕТО ЛИ ВИ НАПЕЧЕ ИЛИ ПОРОЯ УМА ВИ ОТНЕСЕ... И КАТО СПРА НА СВЕТОФАРА, И КАТО *** МИЯЧ НА СТЪКЛА ЗАПОЧНЕ ДА ГО ПОЧИСТВА... АЗ КАКВО ДА НАПРАВЯ? ДА СЛЯЗА ОТ КОЛАТА И ДА ГО ПОДГОНЯ МЕЖДУ КОЛИТЕ ЗА ДА МУ ВЗЕМА ПРЕПАРАТА И ПАРЦАЛА... ХАЙДЕ МОЛЯ ВИ МАЛКО ПО-СЕРИОЗНО!!! ВСИЧКО ДРУГО ОПРАВИХТЕ, ТА САМО ТОВА ВИ ОСТАНА..."СМЕШНИЦИ"
55
0
 
52
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Какви Глоби и какви наредби бе ***.Тия хора изобщо мястото им не е на пътното платно.КЪДЕ е полицията, КЪДЕ ??При всяко стъпване на плътното трябва да се глобяват за опасно неправилно пресичане!Ако гласувате тази ПЪЛНА ГЛУПОСТ ще отречете поне ПЕТ други закона които са в сила.*** ПО *** И НАЙПРОСТ държавен служител.И за това всичко ви се плаща от нашия ДЖОБ.Кърлежи с кърлежите Ви.
54
0
 
57
 
! Отговори
Обикновен шофьор преди 5 години
Всеки ден минавам по 2 пъти през кръстовището на Околовръстното и Цар Борис III - почти винаги има по един-двама шведи, които мажат по стъклата и тероризират шофьорите, които има дават пари и въобще не се броят на пръсти. Доста често съвсем наблизо има катаджии, които ясно виждат какво става, но не правят нищо (а са длъжни по закон да ги разкарат от пътя)! Докога ще търпим безполезни хрантутници! И защо да се глобяват шофьори, а не катаджии?!