Градусите – завишени: Конвенцията пак на дневен ред!

С ратифицирането й еднополовите двойки ще са защитени
18 юли 2018 10:30, Петя Славова
49

С ратифицирането на Истанбулската конвенция (ИК) еднополовите двойки ще имат защита в съда, което означава, че те ще бъдат признати от българското законодателство. В това е категоричен депутатът от ''Обединени патриоти'' Александър Сиди.

Още по темата

Конституционният съд ще реши на 27 юли дали текстовете в ИК са в разрез с Конституцията, а Александър Сиди изрази надежда, че няма да се стигне до гласуване в пленарната зала "за" или "против" ратифицирането на документа.

"Българската държава няма да приеме джендъри, мендъри... Всякакви безумия няма да бъдат приети. Това е перфектна конвенция да бъдат решени правата на жените. 99% от текстовете в ИК са добри и биха могли да заработят. Проблемът е в няколко текста, които налагат нова терминология в нашето законодателство", обясни Сиди в "България сутрин".

Радослав Стоянов от Българския хелзинкски комитет (БХК) пък посочи, че в Конституционния съд са постъпили много становища от страни, които не са били поканени да дадат такива.

"БХК не беше поканен да дава становище. Категорично поддържаме тезата, че ИК непременно трябва да бъде ратифицирана и че няма проблем в нейния текст. Това е революционен международен договор. Никакъв трети пол няма в Kонвенцията, нито някой говори за трети пол", настоя той пред Bulgaria ON AIR.

Според Стоянов има организирана и платена от чужбина мащабна кампания срещу ратифицирането на Истанбулската конвенция.

"Джендър означава социалните проявления на пола. Нормите на Конвенцията трябва да защитават нехетеросексуалните и транссексуалните", каза още представителят на БХК.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


49
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
41
1
 
21
 
! Отговори
НИКОЙ НЯМА ПРАВО преди 5 години
насила да променя нашата традиционна ценностна система,нито да насилва етнопсихиката ни!Народът ясно се произнесе - хомосексуалността да не бъде преследвана като престъпление, но да не я демонстрират, не ни е приятно! И няма да им дадем здравите си деца, в чиито гени е заложено да бъдат хетеросексуални.Някои да запомнят - В БЪЛГАРИЯ ПЕДЕРАСТЛЪК НЕ ВЪРВИ! И ТОВА НЯМА ДА СЕ ПРОМЕНИ!Ако някой желае да бъде мразен и нежелан в България, нека да настоява за ратифицирането на тази конвенция
40
2
 
19
 
! Отговори
Руми преди 5 години
Да обясня. Вярващите в Бог не сме зли, просто казваме какво е мнението на Бог за извратените, не че ние имаме нещо против, а Бог. Има изход: ако се покажеш от греховете си , Бог ще те промени и направи с нормални пожелания към другия пол. Има и сатана, който внушава на хората извратени желания. Християнството се базира на всичко, което е записано в Библията. А там пише, че убийците, крадците, блудниците, извратените няма да наследят Божието царство и ще отидат на вечно погубление в ада.
39
1
 
17
 
! Отговори
Руми преди 5 години
Извращенията в половете се наричат извращения, а не нещо друго. Господ е създал хората мъжки и женски пол и няма друг. Извращенията с половете са в следствие на греха. В Библията го пише много ясно: и защото хората отказаха да познаят Бога, то Бог(за наказание) ги предаде на сранми страсти_ да се обезщетяват мъже с мъже и жени с жени. Има Господ Който мрази тези извращения и също Той наказва, приживе със СПИН, а после - с вечни мъки в ада. Ако ви харесва този вариант - заминавайте си в ада
38
33
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
С ратифицирането на Истанбулската конвенция (ИК) еднополовите двойки ще имат защита в съда, .И какво му е лошото на това да имат защита в съда като всички останали?
37
4
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Вместо да се приемат някакви социопатски конвенции е крайно време да се приеме стратегия за възраждане на патриархалното семейство като основен стълб на общество. Защо продължаваме да ги дъвчеме гейчета, при положение че сме изправени пред тежка демографска криза, при положение че имаме ерозия на традиционната ценностна система на българина?
36
4
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До БауТи си типичното нагло гейче, смятащо се нещо повече от другите, смятащо че обществото трябва да се съобразяват с неговите странности и мании, а не той с него. Не може едно малциство да диктува на мнозинството какво да прави и мисли! Не ми пука с кой лягаш, но няма да приема да ми парадираш публично какъв голям гей си - това в България няма да стане! Върха на тоталния дегенерация и обществен разпад, е да учим децата си, че да си гей е нещо нормално и приемливо - това няма да стане!
35
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
,Никой не пита къде кой и кога е дискриминрал геойвете и защо се налага да бъдат защитвани? ПРосто го прихме като истина. Геойвете искdj да получат същите права като хетеро, но да си бъдат гeй.Е извинете, но това е ..и аз аз незнам какво е. Но знам че е поoло и има зловещ потенциал и само защото не ме е страх да го посоча ме обвиняване в дискриминация. Друготоqкоето ;e притеснява е че отново се приема за ИСТНИА че гайовете НИКОГА НЕ ПОДЛАГАТ ХЕТЕРОХОРАТА НА ДИСКРИМИНАЦИЯ. Това е невъзможно
34
2
 
32
 
! Отговори
изтъркахте се преди 5 години
да бе, кампания срещу конвенцията имало от чужбина, сигурно пак путин..
33
34
 
4
 
! Отговори
Бау преди 5 години
Спирам да споря. Щом Ви допада да мразите различните, да ги карате да се крият с надежда магически да изчезнат. Нищо не мога да направя. То се иска малко акъл да разбереш, че не е правилния подход. Аз съм обявил публично, че нямам против хомосексуалните и по тази причина знам точно кой е гей и кой не е. Полезна информация доста ...
32
1
 
24
 
! Отговори
яв преди 5 години
Радослав Стоянов от Българския хелзинкски комитет (БХК) теб и каспичанската конвенция за защита на мъжете няма да те спаси....червей като този наистина за правени в дупе....няма друго обяснение
31
22
 
2
 
! Отговори
Бау преди 5 години
До 31И по тази причина ти се опита да ме обидиш със "социален пол" :D Мисля, че и двамата знаем какво влагаш в тази дума. Поне ме обиди правилно "трансджендер" примерно ... След тази "обида" мнението ти загуби тежест.
30
2
 
27
 
! Отговори
До Бау преди 5 години
По повод другите ти коментари, ЛГБТ общността са признати от НАУКАТА МЕДИЦИНА за болни хора, затива не трябва да се признават гей бракове и да се осиновяват деца от тях.
29
1
 
14
 
! Отговори
До Бау преди 5 години
*** означава социален, избираем пол. Това го уточних още в предишната статия. Второ ти коментираш под темата за ИК, затова я намесвам. Трето, ти и Лора не сте прави!
28
25
 
3
 
! Отговори
Бау преди 5 години
До НиколайВиждал/срещал съм такива силно набожни като теб, които мразят различните и цитират библията ... Зли хора криещи се зад книги ...
27
28
 
4
 
! Отговори
Бау преди 5 години
Добре бе *** .. не осъзнавате ли, че "си навират" сексуалността, защото се борят за равни права ? Искат да се женят искат да осиновяват деца. Искат да не ги мислят за болни и да ги мразят. Хем не искате да си "навират" хем сте против да имат права ... Иначе искате да си пушите навсякъде и е голяма драма, че не може ...
26
3
 
16
 
! Отговори
Николай преди 5 години
До БауКъде видя в изказването ми да пише, че искам да убивам някой с камъни или нещо друго ?
25
21
 
2
 
! Отговори
Бау преди 5 години
До 25Самия факт, че ползваш думата "***" (означаваща просто .. пол) като обида прави мнението ти маловажно, т.к явно си глупав. Къде видя да говоря за ИК изобщо ?
24
4
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В България еднополови двойки, тройки и т.н., който е парадиращ гей и смята, че трябва да навира в лицата на всички своято извратено психическо разтройство, да си бие шута някъде далече от България, тук нямаме нужда от подобни ***.
23
3
 
36
 
! Отговори
До Бау преди 5 години
Джендъре, аз самият съм бисексуален. Затива пиша по тая тема ИК налага псевдонауката *** изследвания, привлегии на полов и ЛГБТ признак, *** обучение в училищата. Този документ е вреден и не трябва да бъде ратифициран! НПО-та са ***!
22
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До ЛорЛошото е че НА ЕДНОПОЛОВИТЕ ДВОЙКИ ИЧ ПРЕЧИМ НИЕ, КОИТО НЕ СМЕ КАТО ТЯХ.На мен ми е все едно кой с кого си ляга и какво прави в спалянята. И Лорче, нали ИК защитаваше жените от насилие...Лора, насила хубост не става, не ние ме виновни че гейовете не могат да имат деца и затава не ние ще сме тези, които ще им ги раждаме. Гей лобита е меко казано арогантно.Така че кой кого дискриминира? Днес по дефиниция, ако не си гай , то автоматично дискриминираш гейовете.БАСТА!