Намериха загубилият се мъж на връх Перелик

Прекарал нощта на студено, но e в добро състояние
Обновена: 16 юли 2018 13:38 | 16 юли 2018 13:07, Петя Славова
5
Намериха загубилият се мъж на връх Перелик
Снимка: архив, Булфото

Приключи успешно акцията по издирването на изчезналия на 15 юли 78-годишен мъж от Смолян.

Той се загуби в района на родопския връх Перелик. Възрастният мъж е прекарал нощта в подножието на върха, съобщава "24 часа".

Сигналът за загубилия се човек е подаден около 15:45 в неделя. За последно неговите близки са го чули 15 минути по-рано.

Още по темата

Веднага били сформирани спасителни екипи и девет спасители от Планинската спасителна служба в Пампорово започнали издирване, което продължило до 21:00 часа. Днес издирването започна отново тази сутрин с шестима спасители с куче.

Мъжът бил намерен в сравнително добро състояние, въпреки че е имал и здравословни проблеми. Прекарал е нощта на студено.

Човекът е бил с компания, която решила да се разходи за гъби. После приятелите му се опитали да го търсят, но не успели и потърсили помощ.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
0
 
! Отговори
гошо преди 5 години
До АнонименРазбирам.Ако така ще я караме въпросът изобщо отпада. 78 годишният изобщо не трябва да плаща на спасителите. Те едва ли имат подписан от него документ със три имена и егн че той е заявил желание за спасяване. А дори и да имат, то той не отговаря на изискванията на регламент ХУZ0021, датата е от минало тримесечие, няма резолюция от следовател за приключило следствие "издирване на изчезнал" където следователя си е написал 3-те имена, служебен номер.И всичко по веригата надолу отпада
3
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До гошоА, аз имам документ според който ми дължиш 25хил.лв. На документа няма твой подпис, името ти и личните ти данни. Нещо против?
2
1
 
5
 
! Отговори
гошо преди 5 години
побъркахте се със тези застраховки.Дори и да е имал засраховка, ПАК ТРЯБВА ДА ПЛАЩА, а после да си търси парите от застрахователя си.Ако го огрее.Тука пишете само застрахователни агенти, трябва да ги знаете тези неща.Всичко си плащаш САМ, а после събираш документи, част от които не зависят от тебе и си търсиш парите.На мен са ми отказвали изплащане медицинска застраховка защото лекуващият ме лекар не си сложил личният печат и си не си написал трите имена.
1
10
 
5
 
! Отговори
Бен Ган преди 5 години
Екстра ще го поодрусат сега с едни 2-3 гилядарки да му дойде акъла.100% застраховка няма